Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meAndre dyr


Pjokken (marsvin)

Lille Pjokken kom i hus etter lang tids mas på mine foreldre. Da naboenes marvsin plutselig nedkom med 3 søte små, havnet Pjokken til slutt hos oss. Han var en skikkelig kosegutt, veldig tam og alltid blid og fonøyd. Han fikk løpe mye løs i huset, bortsett fra i de periodene vi hadde katt. Han var bestevenn med undualten Tanja, og fikk hyppig besøk av henne i buret sitt. Pjokken døde dessverre av forstoppele da han var 2 år, og jeg var utrøstelig. Han ligger begravet i hagen til mine foreldre, sirlig innpakket i en fin skoeske.. Skal jeg ha noe annet dyr enn katt og hund en gang, må det bli et marsvin.

 

Smirre(undulat)

Smirre var vår undulat nr. 2, og oppkalt etter Vladimir Smirnov. Smirre var en veldig pen fugl, men ble aldri skikkelig tam hos oss, mye pga at både hunden og katten vi hadde da var ute etter ham. Til slutt fant vi ut at det var best for ham å komme til en annen familie der han kunne fly fritt uten fare. Han levde lykkelig i mange år hos en kollega av min mor, og døde mett av dage der.

 

Tanja (undulat)

Tanja var en aldeles bemerkelsesverdig liten undulat. Hun var albino, så hun så også spesiell ut, men det flotte med henne var hennes gemytt. Hun var ufattelig tam, fløy rundt overalt, kom innunder genseren til folk, satte seg på kaffekoppen og spiste mat fra munnen vår. En gang kom hun seg ut vinduet, men hun satte seg bare i et tre i en liten stund, før hun kom flyvende tilbake og satte seg på skulderen min. Hun var også bestevenn med marvsinet Pjokken, og fløy ned i buret hans hver dag for å hilse på, stelle pelsen hans og spise 'middag' sammen med ham.

Tanja døde brått av en kul hun fikk på magen, dessverre altfor tidlig. Hun er en av de rareste dyra jeg har møtt, og jeg må innrømme at jeg savner henne mer enn man skulle tro man ville savne en undulat.