Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meTidligere katter


SNØFNUGG

 

SNØFNUGG

(N) Smules Snøfnugg, f. 01.12.2006, død 04.12.3008

Hellig Birma, kastrert hann

Snøfnugg er en katt av rasen Hellig Birma, og han ble født 1. desember 2006. Vi kjøpte ham av Aldis Bull. Dessverre døde moren hans bare noen dager etter fødselen, så han og broren Lolito måtte få seg en fostermor. Heldigvis hadde Inger Johanne Aags Ragdollkatt Ellen nettopp fått en unge, så hun kunne ta seg av dem. Det er vi evig takknemlig for, for ellers hadde ikke Snøfnugg kommet til oss. De som egentlig skulle ha ham kunne ikke, så da jeg leste i bloggen til Inger Johanne om dette, så bestemte vi oss for at vi ville ha ham.

Snøfnugg har nå blitt stor gutt. Da han var 4 mnd kastrerte vi ham, siden han ikke skal avles på. Ellers er han frisk og rask, og han tar livet med stoisk ro. Ingenting er verdt å hisse seg opp for, og meningen med livet er stort sett å ligge på varmekablene på badet og slappe heeeelt av. Det beste han vet er å gå tur med storebror Findus , da går han så pent i bånd at man skulle tro han var en hund. Det tror han forresten selv også, for han foretrekker hundemat og å drikke vann av skåla til Findus, og dessuten elsker han å være ute i hagen og leke med ham. Nå som vi har flyttet i stort hus med hage, så får han lov til å gå løs. Da koser han seg stort- og heldigvis går han ikke så langt likevel. Og gjør han det, er storebror Findus mer enn gjerne med på å lete etter ham.

Snøfnugg sin verden ble noe snudd på hodet da lillebror Mio kom i hus- og han synes vel at det til tider kan bli vel masete. Men de er stort sett gode venner, leker mye sammen, og det positive er jo at Snøfnugg har slanket seg endel siden Mio flyttet inn!:)

Det beste Snøfnugg vet er sei, og det får han hver helg.

Lille elskede Snøfnugg reiste fra oss en kald desembermorgen. 4.desember 2008, bare få dager etter hans toårsdag, ble han revet fra oss av en uoppmerksom sjåfør. Heldigvis fant vi ham, så han fikk komme hjem her han hører til. Snøfnugg var oss så uendelig kjær, han var så spesiell, nesten som en liten hund. Tapet er så utrolig stort..

Han er dypt savnet, og vil aldri bli glemt.

Hvil i fred, elskede pjuskerusk..


PUSEFINE

Lille Pusefine var ei meget spesiell lita frøken. Hun ble født i 1993, og kom nok til oss litt for tidlig. Hun var litt engstelig av seg, men veldig kosete med oss i familien. Pappa var hennes favoritt, og hun lå alltid på fanget hans. Om nettene sov hun ofte på hodeputen min. Pusefine var rød og hvit, med oransje tigerstriper- og en skikkelig flørt!:)

Hun ble bestevenner med hunden Fatso straks han var i hus, og det var ikke sjeldent hun gjemte seg mellom beina hans når ting ble litt for skumle. Hun sørget dypt og lenge når Fatso døde, og ble ikke helt den samme etterpå

Pusefine utviklet dessverre jurkreft etter p-pillebruk, men hun levde likevel til hun var 14 år. Da fikk hun slippe, og tok følge med Fatso over Regnbuebroen.

 

Kurre 2

Kurre 2 var en skikkelig rabagast, en ordentlig hannkatt som flørtet med damer og stakk av støtt og stadig. Sort og hvit, stor, og gatas skrekk. Hvor gammel han ble vet jeg ikke, men han ble dessverre skutt da han var på ett av eventyrene sine- da hadde han hanglet lenge. Jeg gråt mine modige tårer da jeg fikk vite dette, og jeg har aldri glemt ham. Han var en ekte hannkatt av den gode, gamle sorten.

 

Kurre 1

Vi fikk Kurre 1 da jeg var 3-4 år, og han ble avlivet da jeg var 5, så jeg husker ikke så mye om ham. Men han var en spesiell katt, som fulgte min far på tur i skogen som en hund og alltid kom når man ropte. Han fikk navnet sitt etter en barnebok, der kattene het Kirre, Kurre, Mirre og Murre. Dessverre måtte vi reise bort, og ingen kunne passe ham. Det var før det fantes kattepensjonat i nærheten, så min mor fant det best å avlive ham så han iallefall ikke skulle gå for lut og kaldt vann. Jeg synes den dag idag ikke spesielt om den avgjørelsen, men jeg hadde jo fint lite å si om den saken. Kurre var en flott katt, grå og hvit, en skikkelig gatemix.