Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meApril 08


30.04.08

Fyttirakkern! Jammen lenge siden jeg har vært så dårlig som jeg er nå.. Feber, hodepine, svimling, hoste og i det hele tatt. Lå og frøys og svetta om hverandre inatt, og da jeg prøvde å stå opp for å gå på jobb ramla jeg nesten i gulvet. Så jeg gikk rett og la meg igjen. Findus skjønte fint lite da, hehe..

Petter er ikke i så mye bedre form, så det blir nok så som så med tur på Findus idag, er jeg redd.. Jeg har stappa i meg noen Paracet nå, tenkte jeg skulle vente en times tid og så pakke meg inn og legge ut på snegletur. Jeg var dårlig igår også, men vi kom oss da ut likevel. Sjeldent jeg går så sakte som jeg gikk igår- gikk halve løypa på dobbelt så lang tid som vanlig. Findus så ikke ut til å bry seg så mye, han syntes visst det var greit at vi brukte lang tid, for da kunne han snuse så mye han ville på alle tisseflekkene!:) Får vel bli en sånn tur idag også. Det er vel ikke så voldsomt synd på ham sånn sett, han dauer ikke av en rolig dag, men samvittigheten min er jo svart når han ikke får det han trenger. Jeg trøster meg med at jeg iallefall har vært hjemme med ham idag, så han har ikke vært mange timer alene sånn som til hverdags. Dessuten har han fått griseører, bein og annet snacks, og jeg hev akkurat ut en masse godt på plenen, så noe har han da drevet med. :)

Håper bare jeg blir bedre til imorgen, for da må jeg sette igang med å bade bikkje. Får ikke tid fredag, så imorgen blir dagen. Det blir ikke noen heftig vask, for det er jo bare noen uker siden sist. Tar bare og tar vann i pelsen og balsam i- pluss at jeg vasker det hvite med 'hvite-sjampo'.  Så får vi se åssen det går, har ingen forventninger. Findusen min er den fineste i verden uansett han!:D

 

28.04.08

Pah, da var det mandag igjen..:S Usj og isj, skulle gjerne hatt mer fri jeg da.. Er litt slått ut etter helga, selv om det ble mye sløving. Merker jeg begynner å bli forkjøla også, det er jo festlig når vi skal ut på tur nå på fredag.

Petter er ikke veeeldig lysten på å først kjøre til mine foreldre i Tvedestrand, så på utstilling lørdagen. Er jo litt over en time til Kristiansand derfra. Dumt ikke nuffeutstillingen er på søndag, for da hadde vi jo bare kjørt videre. Jaja, det går vel greit. Søndagen kan han sove lenge han, for da skal vi sitte på med Silje og Edvin. Lurer på åssen jeg skal gjøre det med bading, må vel gjøre det torsdagen når jeg har fri. Problemet da er jo at han lett blir skitten igjen på fredag, menmen. Jeg får ta med regndekkenet og hive på ham om det blir for galt, selv om det har en tendens til å flate ned pelsen hans. Hvis dommeren er like negativ som sist, så blir det vel blå anyway..

Jeg sitter jo her og tripper etter resultatet på hoftene til Findus jeg da. Han har jo Hd, og ferdig med det, men jeg er likevelspent på om de setter en D eller justerer til C. Er også spent på brevet som da kommer etterhvert, det sier jo litt mer detaljert hvordan ståa er. Uansett håper jeg lillingen min lever leeeeeenge, han er jo min lille kosebamse snuppelupp!:D

 

 

26.04.08

Puh, merker at det går lenge mellom hver gang jeg tar en fest.. Blir jammen sliten av sånt! Petter mekka sammen en velkomstdrink av solbærkonjakk (hjemmesnekret sådan:)) og champagne, og det gikk jo rett i fletta, hehe.. Det ble med den og en flaske hvitvin, og det holdt gitt! Maten var aldeles nydelig da, flinke Petteren min!:D Idag har jeg spist kalvefilet til frokost også, hihi..

Findus koste seg også, det vanket både and og kalv til middag for ham. Og så fikk han masse oppmerksomhet, og det liker han jo. Han er trøtt idag han også visst, for han sover enda han- har ikke vært ute og tissa siden vi la oss inatt! Merkelig egentlig, han står jo fritt til å gå ut om han vil- men jeg regner jo med han gir beskjed om han vil ut, hehe.. Skal ut på tur snart da, men jeg må bare komme meg litt, hihi..

Utenom tur og kos med Findus tror jeg ikke jeg skal gjøre en eneste ting idag. Denne helga er den siste vi har skikkelig fri på lenge, neste uke skal vi til Kristiansand på utstilling, uka etterpå skal vi ha alle ungene her i toårsdag til Findus, så er det 17.mai og så er det jo utstilling i Haugesund. I juni skjer det også mye, så det er ikke mye fri framover. Jaja, har jo valgt det selv!:)

 

25.04.08

Ja, da var røntgingen over, og hønemor kan puste lettet ut omsider.. Var jo nervevrak hele dagen. Ikke nok med at Findus skulle i narkose, bror Pablo skulle også det, så jeg var engstelig på hans vegne også.

Selve røntgingen gikk over all forventning, Findus fikk ei sprøyte i låret og slokna etter ti minutt. Han gjorde litt motstand da vi flyttet ham, men han lå fint på bordet. Denne veterinæren reagerte på måten de hadde satt narkosen sist (jeg hadde med journalen fra sist), for det var ikke slik hun pleide å gjøre det. Hun mente han hadde fått for lang tid til å roe seg på, mens her gikk det veldig raskt. Han våkna kjapt igjen også, selve prosessen tok vel 30 minutter eller noe- og rett etterpå var han ute og lekte med en bernervalp.:) Han blir heldigvis ikke dårlig av narkose heller han, bare litt trøtt etterpå- så det ble ingen tur da vi kom hjem.

Resultatet ble litt så som så, både positivt og negativt, om man kan si det sånn. Han fikk  jo diagnosen D på høyre hofte fra sist, men hun veten her kunne ikke helt forstå det. Mente det var en C. Hun sa hun alltid skriver ned hva hun tror, og det pleier å stemme med avlesninga fra NKK. Men han har en pitteliten begynnende forkalkning da..:( Og det er jo ikke videre hyggelig, men som hun sa, alle hunder som er så store og har HD vil før eller senere utvikle forkalkning. På hunder går den prosessen 20 ganger fortere enn på mennesker, så det vi får på 20 år får de på 1.. Men graden av HD påvirker jo gjerne utviklingen, så jo lavere, jo bedre- sånn i prinsippet iallefall.

Hun sa at den nok kan utvikle seg med tiden, men så lenge vi passer på ham, gir glucosamin, holder ham slank og mosjonerer godt, så kan han godt leve lenge og fint med det. Vi håper hun har rett!:)

Ikveld er det fest hjemme hos oss, vi skal ha Petters søsken med ektefelle på mat og vin. Petter skal diske opp 'noe enkelt', som han så fint sa det. I hans vokabular betyr det da fingermat av indrefilet av svin og kalv, lammepølse, kalvebrissel, and og andeconfit- med assortert utvalg av grønnsaker, røstipoteter eller pasta til, samt soppsaus lavet på gåselever. Veeeeeldig enkelt!;) Det vanker også rosèvin og champagne, så her blir det liv, hehe.. Jeg er hjemme fra jobb kl 17, gjestene kommer kl 19. På den tiden skal jeg rekkeå gå tur med Findus, vaske gulv og stelle meg selv- det kan bli interessant. Er redd det blir joggetur på Findus, hihi!:D

God helg!

 

23.04.08

Idag har jeg og Findus vært på tur i 2 timer, i tillegg til at han har vært ute i hagen fra 14-19. Koste oss masse ute i finværet, og glemte helt tiden mens vi var på tur. Er lyset og været som gjør at man mister helt følelsen av hvor sent det er. På slutten av turen møtte vi en liten dvergpuddelhann på 4 mnd, og Findus var helt fantastisk. Den var redd i begynnelsen, men Findus var kjemperolig og snill, la seg ned og gjorde alt for å vise at han ikke var farlig- og til slutt tødde spretten opp. Plutselig lå de på bakken sammen og storkoste seg- det var herlig å se!:D Virker som han har en egen antenne når det gjelder dem som er redde og usikre. Han er snill med alle valper, men spesielt med de usikre, og sist da vi møtte en voksen border colliehann som var skadet og redd, så var han også ekstremt forsiktig og rolig.

Er nervøs for lillingen min jeg da, for imorra skal vi til veterinær for å røntge hoftene på nytt. Kan ikke si jeg gleder meg til det, iom det styret som var sist. Jeg håper virkelig ikke det blir noen reprise av det, da han måtte ha trippel dose men enda sprella på bordet. Og så er jeg veldig nervøs for narkosen, det er jo ikke risikofritt. Til sist er jeg engstelig for hva bildene vil si. Nå er det jo ikke noen hemmelighet at han har HD på ene siden, men jeg er spent på utviklingen, er redd han kan ha blitt verre. Så det blir en nervepirrende dag.. Er også bekymra for 'tantungen' Pablo, broren til Findus. Han skal nemlig også i narkose imorra, for han skal ta bort en kul på kinnet sitt. Håper det går bra med begge gutta våre- og at både jeg og Christina 'overlever'. Vi er jo kjent for å være rimelig hysteriske og overnervøse når det gjelder disse firbente barna våre.. :)

 

21.04.08

Ja, da var helga over igjen, uten at jeg akkurat har fått nytt den sånn avslapningsmessig. Måtte jo opp grytidlig for å rekke hundelufting før kurs med NKK, og mens alle andre koste seg ute i sola, var jeg innendørs på forelesning. Det er det jeg sier, er bare oss hundegale som gidder sånt!:) Foreleser Øystein Eikeseth var likevel meget dyktig, og greide å holde interessen oppe og tilhørerene våkne, selv når trettheten seg på og stoffet var tungt- og det i seg selv er jo en bragd! Det er alltid veldig koselig å prate med erfarne hundefolk og mennesker som er like engasjert i hundene sine som det jeg er, så det var nå verdt både sola og pengene.:)

Findus måtte være igjen hjemme hos far, og etter hva jeg hører har han hjulpet til med å rydde i hagen. Blant annet påtok han seg ansvaret med å bære kvist og kvast og legge det på plenen, 'klippe' gresset (det ser nemlig etter sigende penere ut når det gjøres av hundetenner), pløyd opp litt i bedene og ikke minst gjødslet. Hvem trenger Plenkrutt når man har Finduskrutt?

Snøfnugg har også vært ute omtrent fra morgen til kveld, mens Mio er forvist innendørs inntil vi har fått fatt i kronjuvelene hans. Regner med det blir neste uke eller noe. Findus skal røntges på nytt på hoftene nå på torsdag, så vi kunne kastrert lillepus samtidig, men jeg vet ikke om jeg orker å pleie to dyr med ettervirkning etter narkose. Jeg er så bekymra for Findus også, og vil helst konsentrere meg om ham. Håper bare det ikke blir noen reprise av sist, der han fikk trippel dose og stesolid, men fremdeles sprella på bordet. Jeg vet nå ikke om vi får et bedre resultat, men så lenge det ikke er verre, er jeg fornøyd. Det viktigste er jo at han holder seg frisk.

Idag skal jeg hjem og nyte sola etter jobb, så får det bli tur med Findus litt senere, når solsteken er borte.

 

 

16.04.08

Sånn, da kom jeg meg inn her igjen. Det har vært litt ståhei med barnevakt, utstilling, besøk og i det hele tatt i det siste. De to siste dagene har jeg vært hjemme fra jobb pga feber og hodepine, idag sov jeg til kl.13.30 til og med.. Findus synes selvsagt det er helt ok å ha mamma hjemme om dagen. :) Han får sulle rundt ute i hagen så mye han vil nå, vi har nemlig strålende vær. Da søker han etter godis, tygger bein og løper rundt sammen med kattene i timesvis. Kom inn akkurat, etter 3 timer ute, og nå har han slokna helt, hehe!:) Vi har selvsagt tilsyn med ham når han er ute sånn da, må følge med. Hagen vår er på baksiden av huset, helt skjermet, og vi har stooore vinduer ut mot den så vi ser alt som foregår.

I helgen var vi på utstilling her i Rogaland. Lørdagen var på Orre, søndag i Sandnes. Hvordan det gikk? Joda, fin kritikk, men likevel blå sløyfe begge dagene. Greit nok det, Findus er langt fra ferdig enda. Eneste var at det var litt surt lørdagen. Dommeren gjorde ikke noe galt, men jeg kunne sagt litt om øvrig personell i ringen- men jeg tror jeg avstår. Søndagen var det helt greit å få blå, omtrent alle andre som var der fikk det også, så vi var iallefall ikke alene, hehe.. Du kan lese resultat og kritikk her.

Vi gleder oss heller med Findus' bror Zooey/Kompis, som rasket med seg to CERT i løpet av helgen, og til og med ble BIR og 3BIS på søndag!:) Gratulerer så masse til Iene og Paul, nå krysser vi alt vi har for en storcert i nærmeste framtid!:) Ser jo godt at han er mer utvikla enn Findus i bredden og vinkler, så det er vel fortjent!

Møtte også Bjørg fra Apoletano igjen, Findus sin første menneskemamma, det var utrolig koselig. Alltid hyggelig å snakke med henne, hun er vel en av de få som er enda mer hundegal enn meg, hehe!:D Veldig greit å ha et godt forhold til sin oppdretter, man lærer mye av det, mange tips og råd å få da. Ikke minst nå som jeg ser etter valper, da er det greit å snakke med erfarne hundefolk. I tillegg var jeg så heldig å få treffe Java og Findus' søster Zalin igjen. Flotte jenter, begge to- men jeg mp jo innrømme at jeg falt spesielt for Zalin jeg da. Makan til sjarmerende lita jente skal man lete lenge etter!:) Hun var jo så rolig når jeg traff henne, jeg fikk 'plukke' på henne, kjenne både her og der, og stappe fingrene inn i munnen hennes og titte på tenna uten noen problemer. Og så var hun så blid og kosete at det var en fryd- var nesten så jeg knabba henne med meg hjem!:) Bjørg, sifra om du ikke har plass til Zalin hjemme, vi har masse av plass til henne her, hehe!!:) Skal ikke se bort fra at jeg har lyst på noen valper etter henne dersom det skulle bli aktuelt en gang i fremtiden, hehehe!

Ellers hadde vi jo niesene våre med på utstillinga søndag, tror de koste seg. Spennende med så mange ulike hunder, tror jeg. de er jo snille jenter, så det er ikke noe problem å ha dem her. Dyra er jo megapopulære, tror kattene fikk sin dose kos og klem iallefall, hehe.

Nå til helga skal jeg på organisasjonskurs med NKK, det blir spennende. Ingen eksamen denne gange, heldigvis, slik det var på ringsekretærkurset. Men jeg lærer nok like mye nyttig!

Kompis i ringen ifjor- flott kar!

 

11.04.08

Nå har jeg endelig fått meg fast kontorpult her på jobben. Før har jeg sittet ute i varemottaket, i ei lita 'bu' med null ventilasjon og masse rot. Nå har jeg kommet meg inn på egen pult på formannskontoret, sammen med 2 staute formenn. Ikke dumt det altså, veldig kjekt med noe å hvile øya på mens man er på jobb.;) Se, men ikke røre, er det ikke det de sier? Hehe.. Godt med egen plass også, så jeg kan ordne pulten sånn som jeg vil ha den, og dessuten er det jo bedre lufting her. Eneste er at disse gutta er så varmblodige av seg, så de vil omtrent ha minusgrader på klimaanlegget- det er jo ikke så greit for en frossenpinn som meg. Men jeg har sagt fra at det er jeg som bestemmer, for jeg sitter her mest!:) Og så kan de jo kle av seg litt, hihi!

Ellers må jeg rett hjemom idag, må få unna en tur med Findus før jeg setter igang med å bade ham. Dete r jo utstilling både imorgen og søndag, og vi har meldt på begge to. Jeg har allerede tyvstarta litt med fjonginga, klippa pels på poter og ører tidligere i uka, og så børstet jeg vekk enedel underull igår. Det kommer nok til å ligge 'en halv hund' i sluket på dusjen når vi er ferdig likevel, for jeg ser Findus har kommet såvidt i røyting.. Jippi..:S Aner ikke hvordan det går da, for jeg kjenner ikke dommeren. Men var Findus for tynn i Bø, så er han jo det også. Har prøvd å fete ham opp, og i en periode funka det flott, men så kom det løpetid her i nabolaget, og da hadde han jo ikke tid til slike bagateller lenger. Kåte mannfolk altså!:) Jeg har kjøpt okselever som jeg skal koke og ha til godis da, så får vi se om det hjelper i ringen iallefall. Vi dømmes som de aller første i ringen på lørdag, så da må vi opp tidlig. Men søndag trenger vi ikke møte før kl 11.30. Det er bra, for mine nieser på 8 og 10 skal være med som 'assistenter' søndag- og de gleder seg jo stort!:)

Håper uansett været holder seg, for det er ikke noe særlig med sølevær når man har en nyvaska berner som skal holde seg ren og pen. Jeg har kjøpt en sånn regndress som dekker mye av kroppen hans, kan bruke den, men den flater pelsen hans sånn ut. Og jeg har jo ikke hundeføner, bare vanlig- og det er ikke helt det samme når det gjelder å fluffe opp pelsen. *Skrive opp på ønskeliste*. Men det får vel gå på et vis- er bare glad vi skal være innendørs.

Ellers ser jeg jo oppdretter Bjørg skal denne veien også, det blir gøy å se henne igjen, alltid kjekt å vise fram den fine gutten han har blitt!:D

GOD HELG!

 

05.04.08

En stund siden jeg har skrevet nå, det har jo vært så sykt travelt på jobb i det siste. Tirsdagen var jeg syk, så jeg var hjemme fra jobb, og da jeg kom tilbake var det en haug som venta på meg. Og de andre dagene i uka har det ramla inn med utstyr, så jeg har ikke fått tenkt på så mye annet. Det eneste jeg har giddet når jeg har kommet hjem er å gå tur med Findus og sløve resten av kvelden..

Fikk heldigvis sove idag da, sov til 12.30, hehe.. Og det morsomme var at det gjorde både Findus og kattene også. Findus pleier jo å måtte på do på morgenen iallefall, men ikke idag- han holdt seg helt fra kl 23.30 til 12.30 idag, og det frivillig. Jaja, han bestemmer selv, og gir klar beskjed om han må ut.

Mine foreldre kom hjem fra Gran Canaria idag, brune og fine, heldiggrisene. De hadde med seg litt klær og alkohol hjem til oss, koselig det, hehe.. Findus ble jo overlykkelig, han er så glad i dem, får masse oppmerksomhet. De skjemmer ham jo helt bort! To lengre turer har han fått idag også, og jeg merker det er løpetid rundt om ja! Vanligvis er han jo glad i å leke og trene på tur, og tilbyr alltid masse atferder særlig mot slutten. Men nå er han jo helt døv og skal bare snuse. Godisene blir spytta ut og han piper for å gå videre. Synes mammaen hans er fryktlig teit når hun maser om å leke!:) Men heldigvis er han bedre mht hannhunder.

Møtte en av dem han virkelig hater igår, en Jack Russel som angrep ham da han var liten. Først var han skikkelig rasende, men så sto jeg og eieren og prata litt, og da brød han seg ikke i det hele tatt. Bare maste om å gå videre, for det ble visst litt kjedelig, hehe.. Etterpå møtte vi to dvergschnauzere som han også misliker sterkt, men han sa ingenting til dem. Og til sist møte vi en liten gatemix som var ganske aggressiv selv, men Findus sa ingenting og hilste bare pent! Flinke vovsen min!:) Det ser ut som det bedrer seg, iallefall for det meste. Det er godt.

Ble irritert på siste turen i kveld da, det må jeg innrømme. Vanligvis er jeg gode venner med dem altså, men idag ble jeg mektig irritert over deres uansvarlige hundehold!!
Hunden deres er jo bestekompis med Findus og de leker flott sammen. Men de slipper han gjerne ut uten bånd og har ikke gjerde rundt eiendommen. Så idag var han en tur i hagen vår. Greit nok det, men nå når jeg kom fra tur møtte jeg på ham utenfor huset deres- løs i mørket.
Og de har reist sin vei!! Hallo liksom, bare overlate bikkja til seg selv.. Og så nå som det er mørkt, kan jo bli påkjørt! Heldigvis har de hundehus med bånd utenfor huset, så jeg tok ham og satte ham i det jeg. Hadde ikke samvittighet til å la ham vandre rundt på egenhånd langsmed veien. Måtte fylle på vannskåla hans også, for den var tom.

Tenk så uansvarlig! Tenk om han hadde blitt påkjørt da.
Hvis han ikke hadde hatt hundehuset og båndet der, hadde jeg jammen tatt ham med meg hjem hit.

Uff, hadde Findus forsvunnet i mange timer, så hadde jeg jo starta leteaksjon med en gang- og jeg hadde aaaaaaldri reist min vei!

 

 

01.04.08

Høh, da var det første april. Jeg har ikke blitt lurt enda da, men det har kanskje sammenheng med at jeg har vært hjemme fra jobb med magesjau, hehe.. Huff, heldigvis er jeg bedre nå da, så det blir jobb imorra igjen. Har fått med meg noen av spøkene i avisene osv., som feks den til Statkraft, hihi.. :)

Findus syntes jo det var kjempestas at jeg var hjemme da, selv om jeg ikke har vært i form til å gå noe mer tur enn vanlig. Han har jo likevel fått mer kos og oppmerksomhet enn når vi er på jobb! Svogerne mine er på besøk også, for å gjøre siste finpuss på kjøkkenet. De egler ham jo opp også, tøyser og får ham til å bjeffe og sånt. Han storkoser seg selvsagt!:D

Jeg har også dilla litt med å lage eget linkbanner til Berner Boogie. Foreløpig er det bare en kladd, skal se å få laget noe litt finere senere, dataprogrammet jeg har er jo ikke akkurat det beste til sånt. Du kan se banneret her.

Til helgen kommer mine foreldre tilbake fra Gran Canaria, sikkert brune og fine, heldiggrisene. Men de kommer ikke før lørdagskvelden, så jeg skal iallefall sove lenge da!:D