Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meMars 08


27.03.08

Idag var det jammen kjedelig på jobb, så da lurer jeg meg til å skrive her, hehe! Kjenner sulten gnage, og det er ikke lenge til lunsj, gudskjelov. Merker jeg er trøt ti dag også, det skal jammen bli godt med helg!

Jeg skulle jo egentlig til NKK og NNK Bergen i helga jeg, meldte på NKK og greier. Men kommer meg ikke dit (som vanlig), så jeg gadd ikke  melde på NNK en gang.. Så da får vi besøk av min svigerinne på lørdagskvelden istedet, hun skal komme og bake og drikke vin, hehe!:) Koselig det.

Ellers har jeg bestilt time til ny HD-røntgen på Findus den 24.april, så dette blir spennende. Han blir nok ikke fri, men så lenge det ikke er forverringer eller forkalkninger, så er jeg lykkelig. Han skal få vanlig vaksine samtidig, i tillegg til rabiesvaksine. Jeg tenkte jo ikke gi rabiesvaksine på ham jeg, har liksom ikke planlagt å ta ham med til utlandet noe, men tenker det er greit likevel- mulig jeg har lyst å stille ham i feks Danmark etterhvert, avhengig av hvordan han gjør det på utstillinger her hjemme. Nå er dte noen vi helt sikkert skal på, som jeg garantert har skyss til, og det er de to her i april, samt to i Kristiansand og dobbeltutstillinga i Haugesund. Så vi får se hvordan det går!:)

Findus er uansett verdens vakreste bernergutt!

 

25.03.08

Ja, da var første dag på jobb etter påske unnagjort. Det var greit nok på jobb, men jammen ikke så lett å brekke seg ut av senga.. Findus var selvsagt klar han, så han fikk kose seg ute i hagen fra jeg sto opp til jeg gikk. Han har en liten 'hule' i hekken han styrer i, og i dag morges var intet unntak. Her er et bilde av ham der han sitter:

Ser mamma meg nå, tro?

Ikke verdens beste oppløsning, det er nemlig tatt gjennom vinduet!:)

Var mye å gjøre på jobb også, det er jo alltid endel som hoper seg opp i løpet av ferier. Da var det godt å komme hjem og gå tur med lillegutten min i snøen. Her har det nemlig snødd i hele dag, men da vi kom hjem var det strålende sol. Så jeg tok med meg Findus ut på jordet her og slapp ham løs, så herja vi i snøen, kasta snøball og lagde engler sammen i over en time. Han storkoste seg jo, men mot slutten ble han visst tørst og lepja i seg en masse snø. Jeg har jo lest skrekkhistorien om berner'n som fikk magedreining av det, så da valgte jeg å ta ham i bånd på hjemveien for å hindre at han kava på seg det. Hønemor- jeg?? :D Vi avslutta med en liten runde snusetur da, der han fikk lukte og markere på de tisseflekkene han ville. Det må jo gjøres det også, i disse løpetid-tider!

Nå har han fått mat, og ligger ute i hagen og slapper av igjen. Han koser seg veldig der ute når det er fint vær, så han får bare ligge. Det er jo ikke så kaldt ute til tross for snø, og han er jo av en rase som tåler litt kjølig vær. Jeg tar ham inn før han blir for kald og våt da, vil ikke risikere lungebetennelse.

 

24.03.08

Da har vi kommet fra fest. Ble invitert på sparket til min kusine igår, og Findus ble selvsagt med. Jeg drar aldri fra ham en hel natt, så det var uaktuelt å la ham være hjemme alene så lenge. Han er jo en snill gutt, så det er ikke noe problem å ta ham med der man har mulighet. Han storkoste seg jo han, fikk masse oppmerksomhet og kos, samt pølser og andre godsaker- og så ble han lufta en gang i timen helt frem til kl 3 inatt. Deretter sov han sammen med oss på gjesterommet der.

Han fikk luftings idag morges også før vi dro, pluss at han har lekt og herja rundt ute i snøen i hagen etter vi kom hjem. Virker som det tok på å være på fest, for nå har han snorka i noen timer. Jeg får vel la ham sove, og så heller gå en tur senere.

Kjedelig at det er jobb imorgen igjen allerede, skulle ønske jeg hadde hatt fri litt lenger, for jeg er dautrøtt idag. Menmen, sånn er det jo bare, ikke noe å gjøre med. får heller trøste meg med at det er dag mindre enn vanlig til helga.:)

Får ta å bestille time til røntgen og vaksine til Findus også, tenker vi gjør det i april/mai- og så får vi se om vi kan få kastrert lillepus i samme slengen. Like greit å få alt unnagjort. Må bare passe på at det ikke kræsjer med utstillingene jeg har meldt på da, dumt å komme i ørska i ringen, hehe!:)

'Redigerer' litt her: kom akkurat fra tur med Findus, og da møtte vi Peblo, bestekompisen hans. De lekte sammen en god stund, og jeg tok noen bilder. De kan dere se her

 

 

 

22.03.08

Ja, da var mine foreldre reist avgårde til sydligere strøk. Heldiggriser.. Vi andre sitter fast her nord. Heldigvis er snøen som kom de siste dagene smeltet og sola har dukket opp igjen. Litt kaldt enda, men vi overlever.

Jeg har brukt dagene på å slappe helt av, sove lenge og generelt ta livet med ro. Merker jeg trengte det ja. Findus har kost seg masse også, mamma og pappa er jo så glade i dyr, så de skjemmer dem skikkelig bort alle sammen. Skal gå en god tur i sola idag, håper været holder seg en stund til. Imellomtiden er Findus ute med Petter og 'hjelper til' med å rydde i hagen. Viktig å passe på at alt går rett for seg, hehe.. Vi får se på mandag om vi ikke kan få med oss Tinka og vibeke ut på tur på Hellestø her, utnytte tiden før båndtvangen setter inn.

Lurer forøvrig på om jeg skal lure meg utpå det ene jordet her med Findus idag. Er jo båndtvang i turområdet her uansett årstid, men jeg må innrømme at jeg ikke alltid overholder den.. Når det er mye folk og hunder ute, slik som nå, så må jeg jo det- men på kveldstid når vi er nesten alene slipper jeg ham innimellom. Og enkelte dager går jeg ut på et jorde her, da kommer vi vekk fra veien og kan være for oss selv- og da slipper jeg ham løs. Fin måte å trene innkalling på også. Jeg synes jo hunder fortjener å løpe løs mest mulig jeg da, men det er ikke så lett når man bor i en kommune med mye båndtvang. Heldigvis har vi stor hage, slike jorder som dette og enkelte strender uten båndtvang. Ellers bruker jeg mye fleksibånd, selv om 'ekspertene' ikke anbefaler det. Men spør du meg er det iallefall ikke noe særlig til hundeliv å måtte gå pal ved fot i kort bånd hele tiden, så jeg bruker nå fleksi uansett hva andre måtte mene. Da får han iallefall beveget seg litt.

 

20.03.08

Hipp hurra- da har jeg fått pcn min tilbake!:D Kom igår, det var overraskende, hadde trodd jeg måtte vente til over påske. Veldig kjekt, siden jeg bruker omtrent hele fritiden min på å sikle på bernervalper på nettet, hehe.. Har funnet en kombi jeg liker nå, men vi får nå se da. Mye som skal klaffe.

Her er det skikkelig drittvær idag, snøstorm fra vi sto opp og til nå. Jeg måtte ut en tur med Findus isted, men orka ikke gå lenge, for det blåste og snødde noe grusomt. Ble jo kliss begge to etter 5 minutter, og så ingenting. Findus kunne sikkert vært ute hele dagen han da, hehe.. Men idag får han nøye seg med flere små turer. Jeg må la klærne tørke litt innimellom, hehe. Skal gå en til så snart middagen har satt seg, og så blir det vel enda en før vi legger oss. Men idag går jeg inne i boligområdene og langsmed veien her, for ute i turområdet er det grusomt å gå når det blåser. Imens får Findus kose seg med okseører og lek med kattene. Mine foreldre er jo her også, og de er veldig glad i hunder, så han får masse kos også, dobbelt så mye som vanlig.:)

Har ingen andre planer idag, og det er deilig. Jeg sov til klokken 11 idag og har bare tatt livet med ro. Merker at jeg trenger det ja. Skal ingenting spesielt imorgen heller, annet enn å tilbringe dagen med Findus og resten av familien- det er trivelig bare det, synes jeg.:)

GRATULERER TIL CHRISTINA MED VEL OVERSTÅTT DAG IGÅR 19.03!

 

18.03.08

Jah, da er det jammen lenge siden jeg har vært innpå her. Pcn min er til rep, så det tar visst noe tid dette her.. Kjedelig uten pc, trenger den jo til mye rart, bank, søk, bernerting og i det hele tatt. SÅ jeg lurer meg til litt tid i ledige stunder på jobb.

Er snart påske da, jeg jobber halv dag imorra, og så er det ferie. Det blir nok også dyra glade for. Jeg var skriver på NMKs utstilling på sist lørdag, så jeg har ikke fått sovet så mye som jeg kunne ønsket meg i det siste- og det merker jeg. Å være skriver var ganske  interessant, særlig siden jeg skrev i den ringen der Griffon Belge/Bruxellois stilite, jeg har nemlig vurdert å kjøpe en sånn.:) Men en ting er sikkert, jeg skal aldri klage over at skrivere skirver utydelig på kritikker mer- for jeg kan bare si det at det slettes ikke er så lett å skrive spesielt flott når man skal skrive styggfort samtidig. Og iallefall ikke når man har skrevet konstant i 5 timer pluss..

Ellers har jeg meldt på utstillinger utover våren, først er det jo her i området, så er det oppe i Haugesund. Dit skal jeg med en venninne, og vi satser på å overnatte, men det er pokker ikke lett å få overnatting- som i tillegg tar hund. De som gjør det er jo allerede tatt da... Så vi får se hva vi gjør, opp skal vi uansett.

Forøvrig ble Findus 4. MESTVINNENDE UNGHUND (hann) I NBSK ROGALAND i 2007! HURRA FOR GULLET MITT!

Var hos dyrlegen med lille Mio igår, han fikk første vaksine samt chip. Og så tok de en sjekk på Findus, han halta jo for et par uker siden, men det er borte nå. Hun fant ingenting på ham, så han er nok frisk!:) Han skal røntges igjen snart, tenker vi tar det i sammenheng med vaksine for ham og Snøfnugg i mai.

Idag kommer mine foreldre på besøk, de blir til lørdag, da reiser de til Gran Canaria i 2 uker. Det er noen som har det... :S Ellers blir det lite som skjer i påsken, blir vel noen turer med Findus, men utenom det skal vi bare slappe av. Sykebesøk blir det også, min svigerinne slo seg stygt på sykkel idag, så vi må trøste henne litt. God Bedring!

Og GOD PÅSKE til alle venner og kjente!:)

 

11.03.08

   

07.03.08

Endelig helg! Travelt denne uka, jeg har vært endel alene på jobb.  Er ikke så lett når man står fast og ting ikke går akkurat etter planen. Men trøster meg med at det er sånn man lærer!:)

Findus begynner å komme litt inn i rutinene nå da, maser ikke like mye på kveldstid. Han får jo gode turer da, samt IQ-leker og kong når han er alene, så han greier seg. Har begynt å variere stedene jeg går tur på også, så han skal få litt mer utav dem mentalt, nye lukter og slikt. I forgårs var været så dårlig at det bare ble vel 40 minutt på ham, tilogmed han reagerte jo. Jeg var dassvåt etter ti minutter og vi blåste nesten bort. Plutselig begynte han å gjø og knurre heftig. Jeg kikket meg rundt for å se hva det var, men hverken dyr eller mennesker var å se. Bare litt hefitg vind og en busk som vaia voldsomt- det var visst veeeldig skummelt!:) Da vi kom hjem og han hadde fått slappa av lot jeg ham heller jobbe litt for maten. Gjemte biter av Norwegian Polar rundt om så han måtte søke etter dem, og andre la jeg rett foran nesa hans eller kasta avgårde- men krevde at han tok kontakt med meg og venta til jeg sa værsågod før han fikk ta dem. Han syntes det var kjempegøy, for da jeg la resten i matskåla hans så han kunne spise som vanlig, så ville han ikke det. Han gikk heller og lette rundt etter biter i stua han, hehe!:)

Imorgen er det full fest her, svigerfar er 70 år denne måneden, så vi skal feire ham. Det blir nok gøy. Findus må være alene på kvelden og holde fortet sammen med kattene, men det går nok fint, for da har han jo hat toss hjemme hele dagen. Skal gå en skikkelig god tur med ham på dagen, og på søndag har vi avtalt at vi skal gå tur på stranda med Tinka og familien, så det blir bra!:)

GOD HELG!

 

01.03.08

Da var det jaggu mars igjen. Snart jul, holdt jeg på å si.. Forhåpentlig kommer det en sommer imellom, men jeg vet sannelig ikke, skal det bli sånn det var i fjor sommer blir det jammen ikke mye å skryte av.

Idag var det heldigvis opphold når vi gikk tur da, det har det jo ikke vært hele uka. Men når vi kom hjem begynte det å snø helt utav det blå, enda det var plussgrader. Ting er jo helt på styr her. Ellers har vi tatt dagen med ro, bare vært en tur og henta 40 kilo Norwegian Polar, skal se om vi ikke får feta opp Findus litt. Idag har han fått en hel blokk, og han storkoste seg med den. Var flere som gjorde det, kattene elsker det jo også, så for at Findus skal få spise ifred, så må de få hver sin bit også. Findus har mast endel idag, tror han savner kos og oppmerksomhet i ukedagene ja. Han har jo fått en god og lang tur idag da, og maaaasse kos, pluss et okseøre, så det er ikke synd på ham. Og så har jeg som policy at han ikke skal få så mye oppmerksomhet når han maser, for det forsterker jo atferden. Jeg går heller bort til ham og koser når han faktisk er rolig.

Henta også noen nye klær jeg har bestilt via nettet idag, fornøyd med det. Måtte ha noen nye dongeribukser, noen fine noen. Kjøpte ei capri og ei vanlig, 400 kr pr stk, det er ikke dårlig. Og så fikk jeg noen topper og en penbukse fra HM, må ha det også til sommeren. Kjøpte på tilbud da, så jeg fikk endel, hehe.. Må også ha noe å ha på meg til neste lørdag, da feirer vi svigerfar som er 70 år.

Imorgen skal vi på søndagsmiddag hos svigers, det er alltid hyggelig. Da er Findus nødt til å være hjemme, de har jo liten leilighet med masse møbler og nips og slikt- det funker dårlig med en berner..:) Men det blir jo bare noen få timer det da, og jeg skal gå tur både før og etter, så det går fint.

Skal sitte oppe noen timer til idag, må få med oss reprisen av LOST som går kl 24. gikk glipp av den vanlige episoden på onsdag, vi ser nemlig på en annen serie da. Ha en finfin lørdagskveld alle sammen!:)