Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meMai 2009


03.05.09

Ja, da var en hendelsesrik helg over. Christina kom en tur fra Oslo og var her i 4 dager, både for å besøke Emilie og Findus. Det var veldig koselig, så jeg håper det ikke går for lenge til neste besøk!:)

Fredag og lørdag var det hundeutstilling, og vel, hva skal man si... Fredagen skulle jeg stille ham selv, og jeg stressa nok litt siden det er leeeenge siden sist. Hvilket sikkert påvirket ham. Rett før vi skulle bedømmes, kom hannen foran oss forbi og siden dne var i løst bånd kom han rett oppi ansiktet til Findus, noe Findus ikke ble veldig begeistra for. Han knurra ikke, og gjorde heller ikke utfall av noe slag, men bjeffet bare til denne hannen for å gi beskjed om at han ikke ville ha ham så nærme. Og det var visst nok for dommeren til å sende oss ut med 0. for 'aggressivitet'. Nuvel, dommeren dømmer og er i sin fulle rett til det- men både jeg, eieren av den andre hunden og alle de som sto på sidelinjen og så episoden, ble ganske så forundra over en så kraftig reaksjon fra hennes side. Det er jo slettes ikke unormalt at hanner ikke setter pris på at andre hanner kommer rett på dem, og det skjer jo ofte litt knuffing i hannhundringen.

Det var jo flere hanner som bråkte med andre når de var utenfor ringen, og det er da ikke noe mindre aggressivt det vel? Jeg skulle ikke sagt noe om han hadde knurret på dommeren eller gjort dette gjentatte ganger, eller om han hadde flydd på en av de andre sånn utav det blå- men det var kun et 'ha-deg-vekk-bjeff', skjedde en gang, og var ikke direkte aggressivt heller. Flere av de på sidelinjen mente jeg burde klage på avgjørelsen, og at jeg kunne bruke dem som vitner i saken, men jeg tror ikke det er noe vits. Som sagt er det dommeren som dømmer, og det er jo forsåvidt ikke noe brudd på reglene, selv om man kan klø seg litt i hodet over avgjørelsen. Det koster jo dessuten penger å klage, ganske mye også faktisk. Så jeg tror jeg dropper det, selv om jeg absolutt ikke er enig i avgjørelsen selv. Aller mest er det surt, iom at Findus faktisk ikke finnes aggressiv sånn generelt. Han elsker ikke akkurat andre hanner, men har nå aldri flydd på noen eller gjort en flue fortred. Og han er jo helt fantastisk med både unger, andre dyr, kattene våre og lille Emilie- og er verdens mest tålmodige sjel. Da føles det ekstra feil å få et sånt 'stempel'..

Jaja, man får bare akseptere det, ta det med seg, og heller jobbe for å unngå at det skjer igjen..

Lørdagen stilte Christina ham, og da var han som en engel, gikk som en gud og sto så pent som bare det, ble 1ak, 3akk og fikk flott kritikk. Dommeren likte ham godt, men syntes han var litt stor og kraftig, hehe, første gangen vi har hørt det da. :) Kritikken kan leses HER.

Forøvrig var Snøpus på utstilling forrige helg- og vant sin klasse begge dager med Ex 1. Kritikkene der aner jeg ikke noe om, for jeg stilte henne ikke selv. Så bedømmingslappen fra den ene dagen fikk jeg aldri, og den andre er uleselig. Men hun som stilte henne sier at det var en strålende kritikk begge dager, så da stoler vi på det!;)