Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meApril 2009


25.04.09

JEG HAR BLITT MAMMA TIL VERDENS FINESTE LILLE EMILIE!

Emilie- 15.04.09

Ja, noen har altså litt mer hastverk enn andre- tirsdag 14.april gikk vannet plutselig da jeg var på toalettet kl 5 om morgenen. Kl 12 ble jeg lagt inn, og kl 16 ble jeg satt igang pga infeksjonsfare.

Onsdags morgen, 15.04.09, kl 07.14, kom verdens vakreste Emilie til verden, litt over 4 uker for tidlig. 2430 gram og 46 cm lang. Og alle klisjeer i verden gikk i oppfyllelse.Kyss

Jeg hadde en flott fødsel, ingen smertestillende, bare litt lystgass iblant, samt akupunktur. Jordmora var fantastisk flink, og selv om det var vondt, så var det slettes ikke så ille som jeg hadde fryktet. Riene gikk så stille for seg at Petter til og med sovna under noen av de verste, hehehe! Penge munn Jeg er i veldig fin form etter fødselen, og hadde noen sagt til meg at jeg måtte gjøre det samme imorgen, hadde jeg gjort det, glatt.Ler

Pga at hun var så liten, og prematur, ble vi lagt inn på barselavdelingen under overvåkning. Hun gikk endel ned i vekt, og fikk gulsott, så hun måtte ligge 2 netter i lysbehandling og mates veeeldig ofte, siden hun mangler immunforsvaret og fettlaget som de som kommer til termin har, var det litt viktig med god oppfølging.

Hun er så liten at hun sliter med sugeevnen, og munnen er så liten at hun strever med å suge pupp, så hun mates med flaske- men heldigvis har jeg massevis av morsmelk, så hun får det som er best for henne likevel. Jeg har faktisk så god produksjon at jeg får tre serveringer ved hver pumping, og jeg har måttet fryse ned masse. De på sykehuset mente jeg etterhvert kan bli donor!Tunge ut Så det er intet galt med forsyningen her- hun får så mye som hun vil ha!Vink

I forgårs, etter 8 dager på sykehuset, ble vi utskrevet, men vi skal tibake for måling av bilirubin (det som gir gulsott), samt veiing, idag Krysser fingrene for at vi slipper reinnleggelse!

Nå er det hektisk her, med mating, bleieskift, lite søvn og masse kos- men heldigvis har jeg en flott mann som hjelper og tar ansvar, så det er faktisk han som oftest mater henne- han er flinkest til å få henne til å spise masseKyss

Hun er så vakker, så liten og herlig- og jeg er stolt mamma. Tenk, jeg har gitt liv til verdens vakreste lille jente!Stillig

 

Mørket falt på

stjernene lyste...

 

Smerte drev deg frem

og kjærlighet...

Forventning,

vi ventet på øyeblikket...

 

Som forandret hele vår verden..

 

Min første gang,

og din.

Berørt av menneskehender,

Av varmen fra en menneskekropp..

 

Min kropp..

 

Jeg er for alltid berørt,

i hjerte og sjel.

 

Vi ble begge født da,

i en stjerneklar natt.

Mamma elsker deg, Emilie.

(Fritt oversatt etter dikt av 'Eiramy')

 

11.04.09

Ja, da var hele utstillingshelgen over for lillepusa. Hun fikk samme resultat som igår, vant sin klasse med Ex1 og fikk igjen kjempebra kritikk- men ble slått til BIV av samme pusen som igår. Akkurat hva dommeren skrev om henne er umulig å lese fra seddelen, da skriften var så utydelig, men han sa masse flott- og jeg kan se det står 'excellent' (utmerket) på alle seksjoner, så det må jo være bra:) Broren til Snøpus, Så Rå- som er brunmasket- ble idag BIV, NOM og BIS, så genene i slekta er det intet i veien med!:) Utstillingsresultatet finner du HER.

Det har vært noen slitsomme, men spennende dager da, dette er jo nytt for meg. Mye å holde styr på, men moro å få høre hva andre mener om pusa. Og ikke minst har det morsomste vært at så mange fra publikum har kommet bort og akket og oiet seg over hvor vakker hun er, og lurt på om de har kunnet ta bilde og så hvor jeg har fått henne fra. Fikk fem ulike henvendelser idag ang. dette, så det er liten tvil om at mange synes hun er veldig vakker til tross for utstillingsfeilen på tåa. Nå er det 2 uker til neste utstilling, så får vi se hvordan det går der. Ulempen er at han som har slått henne stiller der også, så da vinner han vel igjen.

Snøpus har dessverre fått noe på øyet nå da, så det når jeg kom hjem. Er bare på det ene øyet, så hun må ha fått noe innpå, men det klør visst, og kommer puss ut. Nå er det jo helg, så det er ikke så lett å komme seg til veterinær, så jeg skal skylle med saltvann og evt ha på litt salve inntil videre.

Findus har stelt hjemme med Petter imens han, like greit. Vi har nå gått oss noen turer når jeg kom hjem likevel, synes jeg må det. Det er jo koselig for oss begge da, og Findus er tross alt gullungen min.:)

 

10.04.09

Ja, da var vi i påskeuken. Jeg er sykmeldt om dagen, så jeg har jo 'fri' hele tiden, men det er rimelig kjedelig å gå og surre hjemme alene når alle andre likevel jobber. Da er det mer trivelig når folk rundt har fri de også!

I begynnelsen av uka var vi en tur hos mine foreldre, det blir vel siste turen sørover på en god stund. Nå i selve påsken slapper vi bare av hjemme, det er knallvær, så Petter holder på ute i hagen. Jeg sitter nå stort sett bare her, siden jeg har ganske vondt i bekkenet, ellers varierer jeg med å gå endel turer med Findus. Heldigvis greier jeg det enda, det er faktisk best for meg å røre på meg, så lenge det foregår rolig og over korte økter. Så han får 2-4 turer hver dag på ca en halvtime hver nå da, samtidig som han er mye ute i hagen og hjelper til, hehe..

Ellers er det katteutstilling her i helgen, og vi har meldt på Lillepusa. Første dagen var idag, og jeg må si det var en ny opplevelse- jeg er jo vant til hundeutstillinger jeg. Et litt annet system her gitt, både i bedømming, regler og annet. Ikke minst var det nytt at man ikke kan gå før heeeele utstillingen er over, selv om ens egen katt ikke går videre feks. Eller, man kan gå selv, men ikke ta med katten.. Som om jeg hadde forlatt pusen min der helt alene, liksom..:S Litt rart egentlig, menmen. Jeg søkte om dispensasjon jeg da, siden jeg har en mnd igjen til termin og ikke orker å sitte pal så lenge. Blir nok det samme imorgen også, så jeg håper de aksepterer det.

Lille Snøpus syntes også det var rart å være med, dette var nytt for henne. Først var det litt vel skummelt for hennes smak, på et tidspunkt kom hun seg nesten ut av buret gjennom sprinklene også- men så plutselig var alt greit, og hun sovnet:). Jeg fikk tatt et proff fotografbilde av henne der også, av Kongrofotografen, så det gleder jeg meg til å få.

I ringen var hun veldig flink, viste seg fint frem og var grei mot dommeren. Han likte henne veeeldig godt, og hun fikk kjempeflott kritikk- og vant sin klasse med Ex1. Hun ble kun slått til BIV av en 5 mnd gammel hannkatt, en nydelig sådan- som forøvrig ble enstemmig BIS. Så en slik en skal man ikke bli sur for å slås av!:) Du kan lese mer om resultatet og kritikken hennes HER  Forklaringer på plasseringer etc på katteutstilling, finner du her.

Ellers er det ikke lenge før Emilie titter frem, offisielt er jeg nå høygravid, og har knappe 5 uker til termin. Nå er det meste i hus, barneseng er satt opp, bagen nesten ferdigpakket, og vogna hentes etter påske!:) Så får vi håpe jeg ikke føder 1-3 mai da, for da er det hundeutstilling!:)