Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meMars 2009


28.03.09

Her går nå ting sin vante gang, ikke så mye nytt å fortelle. Jeg sliter med bekken og rygg og går til behandling for det, men vondt gjør det nå likevel. Eneste gangene jeg ikke har konstante smerter, er når jeg går tur med Findus, så det gjør jeg flere ganger om dagen.  Lillepus er som vanlig dronningen i huset, og gjør stort sett som hun vil overfor gutta, hehe.

Her er deilig vær om dagen, og nå som vi har stilt klokka er det jo så fint og lyst langt utover kvelden. Jeg simpelthen elsker det, er et skikkelig vår og sommermenneske. Blir en fin tid å ha baby på også.

Fredag reiser vi ned til mine foreldre på Sørlandet og blir en ukes tid, det blir koselig. De varter jo opp etter alle kunstens regler, så der er det bare å lene seg tilbake og slappe av, hehe..

Findus og Mio er mye ute i hagen om dagene og koser seg sammen. De er skikkelig bestevenner, veldig morsomt å se på. Tok noen bilder fra noen uker tilbake, da det enda var snø her (ja, for det er jo lenge siden vi hadde det her, heldigvis)- er de ikke søte?

Godbitsøk i fellesskap:)

 

18.03.09

Jah, jeg får vel skrive litt dagbok da, siden Christina maser sånn om det!:)

Det skjer jo ikke så voldsomt mye her om dagen, masse småting kanskje, men ikke allverdens viktige ting.. Lillepus har funnet seg godt til rette, og har vist seg å være en uredd, bestemt og ganske bortskjemt liten frøken. Hun har slitt litt med øyebetennelse, med påfølgende småforkjølelse, men hun virker ikke direkte syk på noen måte ellers, så vi passer godt på henne og satser på at det går over snart.

Ellers har mine foreldre vært på besøk den siste uken, de drar hjem imorgen. De har vært så snille å spandere barnevogn på oss, og det er jo slettes ingen billig fornøyelse nå til dags. Vi har bestilt den, så om ca 2 uker får vi den. I tillegg har de sponset seng og stellekommode- samt en halv koffert med klær.:) Mamma strikker jo også til den store gullmedalje, så her skal deres første barnebarn altså ikke mangle noe.  De har også vært så snille å spandere timer til akupunktur for meg, siden jeg sliter noe så ekstremt med bekken, rygg og hofter.

Det gjør bare såå vondt om dagen- eller rettere sagt om natta. Jeg får knapt sove, tror jeg sover 4-5 timer om natta, toppen. Jeg går jo på vanntrening, men det tar slutt denne uken- og dessuten må det visst sterkere lut til. Så jeg håper da på at akupunktur skal hjelpe, for jeg blir snart gal. Er sykmeldt ut resten av svangerskapet pga det også. Det er rimelig kjedelig i lengden å gå hjemme sånn, men når det er så vondt som det er nå, og jeg sover såpass lite, så må det til. Trøsten får være at jeg har dyra som holder meg med selskap, og får tid til å gå masse turer med Findus. For det hjelper nemlig å bevege meg, det verste er stillesitting og ligging i senga. Det er vondt å gå for langt da, så han får heller flere kortere turer, 3-4 turer på ca 20-30 min hver om dagen. Det virker som han er ganske fornøyd han da, heldigvis!:)

Må jo skryte av Findusen også, han er offisielt kjent her i nabolaget som 'den snille hunden'.:)  Flere av ungene sier det- og mange kommer løpende når vi er på tur, bare for å kose med ham. Og den ene nabogutten trøstet en annen gutt som var litt usikker med at det slettes ikke var noe å være redd for, for Findus var 'den snilleste hunden han visste'!:D Godt det er sånn da!

 

05.03.08

Enda en ny mnd, og nå er det under 3 mnd til lille Emilie sier titt-tei!:) Merker det begynner å røyne på,  de siste ukene har jeg vørt 100% sykmeldt med bekken- og ryggplager. Det går greit å gå, det løsner på ting, men å sitte stille eller ligge lenge er tortur. Så jeg får jo heller ikke sove skikkelig om natta- veldig slitsomt.. Da er det like greit å holde seg hjemme. Men det er jo litt kjedelig i lengden da, føler jeg går rundt i en liten boble og lever i min egen verden.

Det er kanskje like greit, når jeg hører hvordan det koker i berner-verdenen om dagen.. Nå kjenner ikke jeg detaljene i de konfliktene man kan lese om, så det skal jeg ikke uttale meg så mye om, men det er jo synd at noe som i utgangspunktet skal bringe oss sammen- en felles interesse for hundene og deres beste- er med på å lage så mye trøbbel og uvennskap. Og så er det jo fryktelig trist om noen føler seg trakasserte og mobbet, spesielt om det bunner i usanne rykter. Vi må godta at folk er forskjellige, og at vi ikke kan være enige i alt, og kunne ta diskusjoner på det uten å måtte ty til trakassering, personangrep og ulovligheter.

Velvel, nok om det- jeg koser meg nå her med dyra jeg, de er tålmodige, snille, trofaste og helt uten falskhet. Vi har jo også fått et nytt lite tilskudd på stammen på familietreet, i form av en liten pusejente. Hun kom til oss for to uker siden, og er bare sååå herlig:) Vi hentet henne hos Sigrid Saxegaard som driver oppdrett på Hellig Birma under navnet Shapur . Lille Snøpus (du kan lese mer om henne HER ) er født på samme dato som vår dypt savnede Snøfnugg, og hun er ei tøff lita snelle. Introduksjonen til de to andre firbente har gått bra, Findus er jo bare fantastisk snill og forsiktig, så hun ble vant til ham rimelig kjapt. Mio har vært litt redd for henne, men nå har de begynt å bli venner. Om kvelden sover de begge i sofaen, og på morgenkvisten koser de seg i sengen med meg.

  

De første møtene med storebrødrene..:)

Snøpus er tøff som bare det, leken og glad, og fryktelig kosete. Hun minner på mange måter om Snøfnugg, samtidig er hun helt og holdent seg selv, med sin egen spesielle personlighet. Det er deilig å få en trygg liten pus hjem igjen, Mio er jo så redd for alt. Det viser bare at oppvekst og sosialisering også er viktig hos kattene. Nå ser det dessuten ut til at vi ikke bare skal beskjeftige oss med hundeutstillinger- lillepus er meldt på 4 utstillinger ila påsken, så da får jeg prøvd meg på det også!:) Heldigvis får jeg hjelp av oppdretter, for dette har jeg aldri vært med på, og det er jo enda mer komplisert mht katter, dette her.. Snøpus mangler bittelitt hvitt på en tå da, så det er usikkert hvordan hun vil gjøre for dommere, men det er vel forskjell på hva de legger vekt på der også, som hos hundene. Vi får bare krysse fingrene!:)

Ta vare på de gode tingene, og se det positive i alt!:)