Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meSeptember 08


23.09.08

Er en stund siden jeg har skrevet nå, men det er fordi det er så travelt om dagen. Driver nå med vårt, jobber, passer på dyra og holder på. Jeg er så trøtt om dagene også, så jeg må legge meg tidlig, hihi. I helga sov jeg nesten 30 timer mellom fredag og søndag, la meg 22 fredag og 22.30 lørdag. Allikevel er jeg trøtt!

Vi skal jo til Kongsvinger neste helg, det blir litt av en tur- det er jo ikke akkurat rett borti høgget heller. Blir myyye kjøring på Elizabeth, jeg har jo ikke lappen. Like greit, da kan jeg sove!:) Vi kjører innom mine foreldre på veien, så vi sover der litt fredagen før vi kjører videre om natta så Elizabeth og Mika rekker frem til de skal stille kl 9!:) Vi stiller kl 9 søndagen vi, og er nok ikke ferdig før langt på dag siden det er 66 bernere- vi er nr 26 i ringen.. Kjører hjemover straks vi er ferdige. Da er det vel like greit at Findus ser ut som han gjør nå, så er vi fort ferdige, hehe!

Han har nemlig greid å klå på seg våteksem på rumpa. Begynte med noe knott- eller myggstikk som han har klødd på, så har det blitt sårt og fuktig da, og utviklet seg. Jeg har bare måttet fjerne all pels der, for det er så tykt, klamt og tett. Når han hadde det på hodet var det jo greit, pelsen der er tynnere, og dessuten fikk han ikke klødd seg med munnen, og da ble det jo ikke så fuktig. Har som sagt fjerna pelsen, rensa med pyrisept, og hatt på den berømte Optima PH sprayen. Den virka som bare det sist, satser på at den gjør det igjen. Har vært hos dyrlegen og fått en skjerm som han nesten må ha på mens han er alene og vi ikke har oppsyn med ham, så han ikke klør seg helt forderva. Eneste er at han er livredd skjermen, jeg strevde masse med å få den på som trening idag. Han hater jo at man holder ham fast rundt hodet etter alt han var gjennom hos veterinær da han var liten, så vi får jo se åssen det går med den skjermen imorra.

Nå er det tid for natta for meg tror jeg, gamle dama!:)

 

15.09.08

Da var denne helgen også unnagjort. Begge dagene ble tilbragt ringside på hundeutstilling. Lørdag var vi på NNK på Varatun i Sandnes, og selv om det var kaldt var det et koselig dag. Spesielt siden jeg fikk snakket mye med oppdretter Bjørg, kost masse med lille Guri, og tittet på de andre fine hundene.  Findus gjorde det greit nok, rød sløyfe og 3.plass i klassen. ble bare slått av Usher på 1.plass og brutter Zooey/Kompis på 2. Litt moro at alle de tre beste i Åpen klasse var fra samme kennel, nemlig Apoletano!:) Ingen CK, men greit nok, for Findus var litt vriompeis i ringen, vridde og vrengte på seg og snusa masse i bakken. Viser seg jo ikke så bra da akkurat.

Søndagen ble det rein rød, men det var i og for seg ok, for dommeren var ganske streng og sendte ut 4 av 10 i klassen direkte med blå. Jeg hadde jo bange anelser, så jeg er fornøyd med rød. Igjen var Findus litt vrang, og tissa mens han gikk i ringen. Vrei seg også mot damene sine på sidelinja, Mika og Tinka. Bedre lykke neste gang- det blir på Kongsvinger. Det som var surest var jo egentlig at ikke Zooey/Kompis fikk det avgjørende certet, han mangler jo bare NKK. Vi heier selvsagt på familien, og hadde virkelig håpet på certet siden han vant Åpen med CK, men unghunden snappet det foran øya våre. Jaja, sånn går det, får håpe det går bedre neste gang!:)

Nå er det mandag igjen, og jobbtid. Merker jeg blir trøtt av å farte sånn i helga, så jeg skal ikke legge noen planer som helst for den neste- da skal jeg sove og slappe av!:) Ha en finfin uke!

 

 

10.09.08

Puh! Slitsom uke dette her. Mest på grunn av heisaturen til Skien jeg hadde med jobben i helga. Gutta her skulle spille NM i bedriftsfotball- ikke bare som påmeldte, men som spesialinviterte, fordi de er så gode!:) I tillegg var vi en gjeng som var med som heiagjeng, og vi tok selvsagt oppgaven på største alvor. Hadde med flagg, t-skjorter, dusker og det hele. Vi var en herlig gjeng, 7 jenter og 30 staute karer. Fotballgutta gjorde en god jobb, tok sølv, forble ubeseiret frem til finalen, og hadde en målforskjell på 37-7!:) De leder i tillegg serien i år, vant den i fjor- så det er ingen tvil om at de er flinke. Det ble jo litt fest både fredag og lørdag, og når man da sto opp kl 8 alle dagene, og heller ikke var hjemme før kl 22 søndag kveld, sier det seg selv at man blir trøtt!

Jeg var dessuten på pusejakt etter Mio natt til tirsdag, siden han ikke kom inn om kvelden. Mine katter er aldri ute om natta, og heller ikke når vi er på jobb. Dette fordi jeg ikke vil de skal vase rundt uten at vi har litt kontroll, og frodi vi har veien rett nedenfor hagen vår. De pleier jo begge å holde seg helt ved huset, og sjekker inn regelmessig også når de er ute lenge. SÅ jeg ble jo bekymret når jeg  ikke så snurten av Mio på maaange timer, ikke hørte bjella i halsbåndet hans og han ikke kom når jeg ropte. Så jeg gikk hele nabolaget rundt midt på natta, ropte og lyste med lommelykt. Ingen Mio. Jeg sto dessuten opp kl 3 på natta for å rope litt til, men nei. Kan tro jeg sov dårlig. Men så, 10 minutter før jeg skulle gå på jobb tirsdagen, så jeg en liten troll i eske utenfor verandadøra. Ble jammen glad da ja. Og ja, jeg vet jeg er overhysterisk mor!:) Men dyra mine er som unger for meg, så da blir det sånn.

Til helga er det NNK og NKK her borte, og vi er påmeldt. Ser det er meldt ok vær, får håpe det holder. Er så kjedelig å være utendørs på utstilling når det regner. Skal dessuten ha med meg Petter, og han haaater det, og synes det er bortkasta å sette opp noe telt. Får håpe det blir ok resultater, er litt usikker på pelsen hans nå. Han har lagt på seg litt igjen etter han gikk ned i vet, men han kunne nok godt hatt litt mer kjøtt på bena. Vi får se. Jeg skal nå iallefall bade ham fredag og så får vi bare se hvordan det går.

 

02.09.08

Da var den første høstmåneden kommet. Den startet heller sommerlig her da, med 20-25 grader og strålende sol- men nå har den gått over i regn og atter regn. Som liksom for å poengtere det hele.

 Morsomt når man må ut på tur hver dag- igår ble jeg og Findus gjennomvåte, jeg kunne vri opp både genser, bukse, sokker og truse. Selv MED regnjakke på. Findus bryr seg ikke om regn, men han drar jo inn mer drit når han er våt, og så forsvinner exspoten fortere. Jeg bruker jo rosmarin i tillegg jeg da, for sikkerhets skyld, men vil ha exspot på til langt utpå vinteren. Her er det så mildt at jeg har funnet flått på ham i desember, så jeg tar ingen sjanser. Jeg skal bade ham før utstillingene her borte neste uke, så når de er over skal jeg ha på ny dose. Apropos regnvær- jeg har bestilt meg en hundeføner nå jeg. Har ønsket meg det lenge, og feirer likegodt fast jobb og høyere lønn med en sånn, hehe. Til nå har jeg brukt vanlig føner etter bad, men det tar jo en halv evighet. Og så er hundeføner flott å ha til å blåse av skitt og søle etter tur også.

Det ser ut til at det blir endel utstillinger på oss framover likevel. :) Det er jo NNK og NKK her i Stavanger om halvannen uke, men i tillegg har jeg og ei venninne herfra funet ut at vi tar turen til NKK Kongsvinger 4-5 oktober. Blir et stykke å kjøre, men vi tar et stopp hos mine foreldre på Sørlandet, så da går det. Vi skal sove på Kongsvinger Gjestegård, både billig og greit med hund. Jeg har også greid å lure med meg Petter østover 24-26 oktober, så da blir det Letohallen på oss også! Han skal være hos vennene våre i Lillestrøm som vi overnatter hos, mens jeg og Christina tøffer oss oppover til Eidsvoll. Det blir gøy:) Hamar er selvsagt i boks, vi har allerede bestilt hytte, samme sted der vi var ifjor. Jeg prøver å fete opp Findus litt til dette, samt at jeg håper at pelsen er oppe og går igjen etterhvert. Det blir nok vanskelig å gjenta Haugesund, men jeg håååper jo på et cert her og der. Han er ikke i kondisjon til det pr. nå, men vi får se hva vi får til.

Jeg håper også å komme meg opp til Stord, i håp om at Findus skal gjøre det greit og komme med på mestvinnendelisten her i Rogaland. De regner nemlig bare med noen få utstillinger her vest, så da hjelper det liksom ikke å gjøre det bra på Østlandet. Litt surt det da, men men. Får bare prøve å komme meg dit.

Denne helga må Petter og 'ungene' stelle hjemme, jeg skal på heisatur med jobben, det blir gøy!:) Må stå opp ekstra tidlig fredag for å gå tur med Findus, for det er min jobb. Petter får ikke lov å gå tur med ham lørdagen, rett og slett fordi han ikke har den fulle kontrollen slik jeg har. Men han har fått instrukser om diverse øvelser, sporsøk og lek som han kan drive med så han får stimulans. Hørte jeg hønemor? :)