Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meAugust 08


29.08.08

Sånn, da har jeg endelig fått sosa meg til å skrive igjen. Har vært litt travelt her, med tur til Oslo og Drammen sist helg, full rulle på jobb tirsdag og onsdag denne uka, og nå sykdom de to siste dagene.

Turen til Oslo var bra, fikk slått mange fluer i ett smekk der. Vi bodde hos noen gode venner av oss, vi fikk gått på dobbeltutstilling, jeg fikk festet med Christina- og hilst på både Luna og Pablo!:) I tillegg var vi en tur innom mamma og pappa i Tvedestrand, så her var det valuta for pengene, hehe.. Utstillingen gikk greit nok- Findus er ikke helt i tipp topp stand om dagen, etter medisiner og slikt. Pelsen er helt nede, og han gikk jo ned noen kilo etter det vepsestikket i halsen. Så rød sløyfe og henholdsvis 2. og 3. plass i åpen klasse er greit nok. Lørdagen ble det ikke delt ut CK til noen hanner i junior eller åpen, og dermed ingen hannhund CERT i det hele tatt. Dommerens privilegium det, men første gang jeg har opplevd akkurat det.

Christina og Luna var med meg og Findus lørdagen, det var koselig. På veien hjem hilste jeg på lille Pablo igjen- jammen godt å se at han har kommet seg etter borreliaen i fjor! På kvelden festet jeg med Christina- litt av en opplevelse, hehehe. Veldig hyggelig å få prata litt sammen igjen- og så er det litt moro at forloverne til både meg og Petter bor i Lillestrøm:)

Søndagen var Pierre og hans datter Sara med for å se på, Sara er jo så glad i dyr. Det var forresten alle naboene der vi overnattet også, så Findus fikk jo overdose med kos og oppmerksomhet. Han gikk løs både inne og ute, og tok jevnlig turen bort til naboene som satt på sin terrasse.:)  På kvelden søndag dro vi mot Tvedestrand for å overnatte hos mine foreldre- da kom akkurat hjem fra en tur i Tyrol. Mandagen kjørte vi hjem til Stavanger igjen.

Denne uken har ellers gått litt i ett, endel å gjøre på jobb ettersom det hopet seg opp, men så greide jo jeg bli forkjøla, slik at jeg har væt hjemme fra jobb de siste to dagene. Kjedelig, for jeg skulle vært i dameforening med jentene i familien idag, men men. Heldigvis er det helg nå, så jeg kan slappe av og komme meg. Blir kortere turer på Findus når jeg er dårlig, men vi har gått bort til kompis Peblo hver dag så de får leke sammen, og så har jeg latt ham søke etter godis endel.

Er ikke lenge til utstillingene her borte nå da, håper på å fete ham opp litt til det, og at pelsen blir i bedre form. Vi har også bestemt at vi drar til Letohallen i oktober, og så håper jeg på å komme meg til Stord- og kanskje Bergen også. Hamar er selvsagt spikra, hytte er allerede bestilt!:)

Hva skal man med egen seng når man kan ta Findus sin?

 

 

 

 

 

19.08.08

Ny uke, og nytt stress, hehe.. Det ble jo ingen tur til Drammen på oss i helga, iom at Findus var dårlig. Men vi heiet på Apoletano'ene, samt Luna og Christina- og benytter anledningen til å gratulere Apoletano's Uppercut med BIM på NKK, og ikke minst lille Luna med BIR og BIS -valp på spesialen i Rygge! HIPP HURRA!:) Jeg har jo allerede bestilt hannhund etter Luna, når hun blir stor- om hun blir godkjent. Best å være tidlig ute, hihi!:D

Findus er på bedringens vei, eneste er at medisinen gir noen bivirkninger, så jeg må passe på ham likevel. Jeg tror det påvirker blærekontrollen, for han tisser ekstremt mye, og han tissa på seg to netter på rad. Ike med vilje, for han satte seg ikke til å tisse, men det lakk liksom utav ham når han reiste seg. Akkurat som han ikke greier holde seg. Og når han kommer ut og får tisset kommer det ekstremt mye. Nå har vi halvert dosen på prednisolon iallefall, så jeg håper det gir seg. De to siste nettene har jeg satt på vekkerklokken på annenhver tome, så jeg har kunnet følge ham ut på do jevnlig. Han får også antibiotika, så jeg har Biola i maten og gir en dose Zoolac hver gang han får medisin. Skal også kjøpe Maximmun, som er kjempebra for immunforsvaret, og gi ham det for å sikre at han ikke pådrar seg noen infeksjoner ellers.

Vi reiser til Oslo nå til helgen og besøker noen venner, da blir han med. Jeg har meldt på dobbeltutstillingen i Drammen, men får se om vi går på dem- jeg må se an formen hans. Drar ikke om han ikke er tipp topp.

Ellers har jeg endelig fått fast jobb- har jo vært innleid her på jobben i 6 mnd, og nå har jeg altså skrevet kontrakt. Min nye tittel er Yard Koordinator!:) Høres litt viktig ut, hihi.. Det gjør livet endel enklere, jeg slipper tenke så mye på det mer, får bedre lønn og ordninger, og får være med på turer og alt sånt. Moro, for jeg trives utrolig godt her! Nå begynner de snart med å bygge om kontorene her også, så etterhvert får jeg eget kontor. Da skal jeg ha med Findus på jobb- pluss en evt liten valp også!;) Det blir kjekt, så får Findus mer selskap, og jeg mindre dårlig samvittighet for at han må være alene. Nå er han ikke såååå lenge alene som mange andre, max 6 timer om dagen, men det er lenge nok, spør du meg. Selv om jeg passer på å aktivisere ham nok ellers, så er det kjekkere når han kan være med.

 

14.08.08

Æsj, for noe drit! Da blir det altså ikke tur til hverken Drammen eller Rygge på oss... Findus har gått og brekt seg litt de siste dagene, og han har ikke villet spise- det har sett ut som han har strevd med å svelge. Jeg ville sjekke dette, så vi ikke dro på tur om det var noe galt, og veterinæren ville ha oss inn idag.  Det viste seg at han har en veldig hevelse på den ene siden av tungen, og for å få sjekket skikkelig måtte han i full narkose og i røntgen. De fant heldigvis ingen fremmedlegemer, og alle bein i hals, hode og nakke er helt fine- men han er altså veldig hoven. Det kan ha vært et stikk, men vet mente at det var rart at det enda var hovent da, for da pleier hevelsen gå ned ganske kjapt, mens dette har vart i flere dager. I tillegg har han feber, og er ute av form. Så nå må han gå på kortison og antibiotika en stund- og han er slettes ikke i form til å dra noe sted..

Så da blir vi hjemme da, helsa hans er selvsagt det viktigste for meg. Jeg har bedt meg fri fra jobb imorra pga turen, og blir hjemme uansett, så jeg kan holde øye med Findus. Vi skal til kontroll igjen neste uke, så vi får se om det blir noe av 23. og 24. august i Drammen også, jeg stiller ham ikke om han ikke er i form. Så viktig er altså ikke en utstilling. Jeg har heldigvis fått i ham litt mat nå da, moste fiskepudding og Vom & hundemat med litt Biola i, da spiste han, selv om det er ubehagelig i halsen hans. Han er nå søt også, var heeeelt utslått etter narkosen, så vi lot ham ligge i bilen en stund da vi kom hjem, så han fikk sovet ut. Men likevel tåler han ekstremt mye dop da, for han fikk ekstra dose på røntgenbordet fordi han ikke lå rolig- og han var delvis våken da vi forlot veterinærkontoret. Enda han ikke fikk oppvåkningssprøyte, så prøvde han gå inn i bilen selv. Veterinæren ble ganske overrasket over det, men dette har skjedd hver gang- han tåler mye, våkner kjapt, og blir aldri syk av narkosen, bare litt trøtt. Det er jo bra det da, sånn sett.

Synd med turen, hadde gledet meg veldig, både til å bo på hytte med Mika og Elizabeth, møte bernergjengen igjen- og ikke minst Luna og Christina.:( Er lenge siden jeg har sett Christina nå, og lille Tornado har jeg jo ikke møtt i det hele tatt. Jaja, vi får se, om Findus er bra til neste helg, så får vi jo møtes da. Jeg får jo pengene igjen for selveutstillingene da, siden jeg har attest. Men det er jo kjedelig når man har planlagt og gleda seg til en tur, menmen... Vi får ta det igjen en annen gang..

 

09.08.08

Idag måtte vi en tur til vår favoritt-dyrebutikk og kjøpe Vom og Hundemat. En eske med nr.25-pølser, og en med nr.33. Er det vi har begynt å fore Findus med, og vi har merka stor forskjell i pelskondisjon og avføring. Vi gir RC Giant i tillegg for tennenes skyld, og for at bommelommen ikke skal bli altfor hard. Fant en fin t-skjorte med berner på også, den måtte jo jeg ha, hehe.. I tillegg kjøpte vi en diger frossen oksenoke som han har fått å kose seg med, ikke tilberedt på noen måte. Så nå ligger han ute på plenen i halvmørket og nikoser seg!:)

Har såvidt begynt å gjøre oss klare til utstilling neste helg, jeg tok en runde med børsting idag, og tenna har som vanlig også blitt pussa. Imorgen skal jeg stusse pelsen på øra og rundt potene, og så tar jeg en gjennombørsting hver dag frem til jeg skal bade ham, så vi slipper få så mye hår i dusjen. badingen foretas torsdag kveld, jeg har fri fredag så vi kan dra tidlig. Vi har jo oppmøtetid kl 9, som vanlig. Er alltid tidlig vi. Trodde kanskje det var en haug juniorer og unghunder før oss, siden det er NKK og vi er hele 76 bernere, men nei- vi er nr 16 i ringen.

Det er ikke lenge siden jeg putta på Exspot mot flått, men det ser ut til at alt regnet i det siste har fått det til å forkorte virkningstiden, for idag kravlet det en flått i ansiktet hans på turen. Jeg tok selvsagt full gjennomgang av hele hunden, børsta gjennom med fintannet børste, kjente på hele ham og i det hele tatt. Men det var heldigvis ingen flere. Problemet nå er jo det at jeg ikke kan ta på ny dose Exspot nå, for jeg skal jo bade ham torsdag. Da forsvinner det bare, så jeg må vente til etter det. Men jeg kan ikke gå tur i svarteste skauen med ham og risikere noe flått. Heldigvis har vi rosmarin i hagen, så Petter har klippa av noe og koker det i vann nå. Det skal få stå over natten og så skal jeg ha det på sprayflaske, og spraye på både meg og Findus når vi går på tur. Flåtten skyr nemlig rosmarin, og min forrige veterinær tipset meg om det. Naturlig er det også. Men jeg kommer nok til å ta på Exspot etter badingen, selv om det gir flekker i pelsen der man påfører det. Så får dommeren synes hva de vil om det, Findus sin helse er nemlig viktigere enn utstillingsresultater!

Ellers koser jeg og Petter oss også litt ikveld, han har en sixpack med øl, mens jeg koser meg med rosèvin. Namnam!:) Koselig det, man får ikke mer moro enn man lager selv!:)

 

07.08.08

Idag er jeg gul og blå, etter et mindre elegant fall på tur med Findus forleden dag. Det kom noen tibbegutter mot oss, og siden han ble angrepet av slike da han var valp, så er han ekstra sint på dem. Jeg begynte jo å stresse litt da, sto i nedoverbakke på glatt grus, og det gikk som det måtte gå- jeg lå langflat. Holdt som pokker i båndet  så jeg holdt ham igjen, så det gikk bra- han ville ikke gjort dem noe heller, har aldri vært mer enn lyd- men knærne og hofta mi gikk det verre med. Sitter her med både skrubbsår og blåmerker, 13 i tallet, ser nesten ut som noen har banka meg opp, hehe..  Jeg ble jo litt sinna på ham, men kjefta ikke, og tok ikke i ham i det hele tatt, men jeg må ha vært ganske bestemt i kroppspråk og stemme, for han satte seg rett ned og ble til jeg sa værsågod. Og han gikk som et lys resten av turen, selv da vi møtte to dvergschauzere han pleier bråke med, og en BC som knurra til ham, gjorde han ikke mine til å bry seg om dem. Så han må ha skjønt at mamma mente alvor, hehe!:)

Gikk en annen løype på tur idag da, var borte i over to timer. *På turen møtte vi ei BC-jente han fikk løpe løs og leke med, samt noen unger som fikk kose masse. Og på slutten av turen fikk han lekt med Peblo, som er tilbake fra ferie. Når vi kom hjem var han derfor helt borte vekk, så sliten var han.:) Har godt av det, ble jo litt slapt her i varmen som var.

Heldigvis ser det ut til å gå i boks med alle utstillingene i Drammen og Rygge, og 23.-24. blir også Petter med. Eller, spørs om han blir med på selve utstillingen da, men han er nå med til Oslo, hvertfall!:) Så får vi se åssen det går- jeg gir Findus masse fiskeolje og endel rå egg nå frem mot utstillingene, så pelsen hans iallefall er i godt hold, selv om det kanskje ikke er så mye av den!:) Blank og fin er det hvertfall!

Lille vakre Mio

 

01.08.08

Jøsses, nå er det snart høst. Sommeren er på hell, huffoghuff. Nå har det vært vanvittig varmt lenge, så varmt at man blir kvalm- men likevel, jeg elsker sol og sommer! Er så deilig når vi alle kan være ute, så jeg kommer til å savne det. Høsten har sin sjarm, men jeg er nå et sommermenneske.

Det ser heldigvis ut til at jeg kommer meg til Østfold den 17., jeg tar toget fra Drammen til Bryn, så plukker Christina og Luna oss opp der, så kjører vi med dem. Blir moro å se Christina igjen, hun skal jo være forloveren min neste år!:) Og Luna har jeg ikke møtt, så det blir gøy. Må få hilst på Pablo på NKK, han er jo gullungen til 'tante'!:D Blir gøy å se alle igjen, er lenge siden nå.

Findus er merkelig da, han camper omtrent nede i kjelleren døgnet rundt- av egen fri vilje. Også på kveldene når det er kjølig ellers. Han har full tilgang til hele huset, kan ligge ute eller inne med oss om han vil, men neida. Kjelleren er det som gjelder. Kommer oppom noen ganger i løpet av kvelden for litt kos, men ellers er han der nede. Eneste er når det er tid for tur, da maser han. Han har jo innebygget klokke!:)

De siste 14 dagene har han dessutenvært med meg på jobben. Til vanlig er han jo hjemme med kattene på dagtid, og da er det ikke måte på hvor happy han er når jeg kommer hjem. Nå mens han har vært med på jobb kommer Petter og henter ham hjem når han er ferdig på jobb i 14-tiden, mens jeg er hjemme igjen kl 17. Og nå for tiden gidder han ikke engang komme og hilse når jeg kommer hjem. Er som om han tenker at han tross alt har hengt sammen med meg hele dagen anyway- så hva er vitsen, liksom! :)

 Snåling:)