Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meJuli 08


28.07.08

Puh, da var denne helga over. Det har vært litt travelt, iom at vi har hatt besøk av noen venner fra Oslo. Det har vært veldig koselig da, vi har både vært i byen på Gla' Mat-festivalen og på stranda, pluss masse god mat og vin utover sommernettene. :) Findus har fått masse kos og oppmerksomhet, og har lekt med Sara på 7 år. Det har vært vanvittig varmt da, grusomt til tider. Jeg ble helt dårlig lørdagen og måtte bare flate ut på plenen med Findus sitt Body Cooler-teppe på meg. Findus har slitt han også, så han har omtrent bodd nede i kjelleren der det er kjølig. Lørdagen fikk han bare en bitteliten tur langt uti kveldinga, det var så varmt hele dagen. Var langt over 20 grader også langt på kveld, så det var ikke lett for hverken mennesker eller dyr.

På søndag var vi på stranda, hadde tenkt å ta med Findus, men det var for varmt da også. Det er jo ingen skygge der, bare sand, sol og sjø. Og Findus liker ikke så godt å bade, så jeg fant ut at han hadde det greiest hjemme. Han var sliten også, så jeg tror han koste seg alene i fred og ro i fra ungenes mas. Han er med meg på jobb denne uka også, så han får iallefall selskap, selv om varmen ikke innbyr til de stooore fysiske utskeielsene. Mosjonen får vi ta igjen når det blir svalere, så får han heller få masse kos og mental trening nå, sammen med småturer rundt forbi.

Er ikke så lenge til utstillingene nå, og jeg har skaffet sted å bo for oss når vi skal til Drammen 23-24.aug- så slipper vi heldigvis å sove i telt på Drammen Travbane, hehehe.. Men jeg vet enda ikke helt hva det blir til med Rygge den 17. aug da, med mindre noen forbarmer seg over meg. Det kommer jo an på når det hele begynner også. Mulig jeg får være med Christina og Luna, men skal hun ha med Pablo, går det jo ikke. Det går visstnok også tog, men så spørs det da om stasjonen er langt unna utstillingsplassen.. Hm, ikke lett dette her. Jeg lurer likevel på om jeg bare skal melde på og så se hva som skjer. Melder jeg ikke på, så får jeg hvertfall ikke vært med!:)

Sjekk dette deilige bustehuet her da!:)

 

23.07.08

Denne uka har bollabølla mi fått være med på jobb. Vi har kjørt med Petter som begynner kl 7, og så kommer Petter og henter ham når han slutter i 14-tiden, mens jeg tar bussen hjem kl 16. Virker som Findus liker det, han får jo masse oppmerksomhet fra alle som er her, og så lufter vi oss minst en gang i timen. Når det er lunsj vanker det selvsagt noe godt på ham også- egg, skiver med leverpostei, pakker med makrell i tomat osv. :) Og ikke minst har han selskap, han trives nok best med det. Selv om han alltid er sammen med kattene hjemme, så er det nok enda litt bedre å få være med mammaen sin. :)

Han er jo så snill og god, rolig og fin, ligger her på gulvet og tar livet med ro, ingen bjeffing på folk, ingen stressing eller noe. Innimellom tar han seg en runde innom meg for å få kos. :)

Vi måtte ta en tur til dyrlegen her på mandag, for han hovna opp i sporen på høyre framben, så jeg ville sjekke det ut. Det var ikke noe alvorlig, han har nok bare hekta den i noe, og blit litt sår- heldigvis satt kloa sånn den skulle og det var ingen infeksjon, så vi skal bare la den hele seg selv. 420 kr kostet det da, for bare å se på kloa og konstatere det. Er jammen ikke billig å gå til veterinær! Jaja, vi fikk nå veid guttungen også, og han har visst lagt på seg litt- 47 kilo er han nå! Han har ikke blitt tykkere i fett, så det må nok være noe muskler. ;) Våteksemen er nesten borte også, eller, er noen ruer der enda, men det er tørt og fint, og dessuten på et stadig mindre område. Guskjelov- var redd det skulle utvikle seg et øyeblikk.. Eneste nå er jo det at han mangler litt pels på hodet iom at jeg har klippa vekk, men det får bare være.

Det ser ikke ut som vi kommer oss til spesialen på Rygge da, det er litt trist. Ingen som har plass visst, iallefall har vi ikke hørt noe. Som sagt før er det kjedelig å reise så langt for ikke å kunne være med på spesialen. Menmen, da får vi være med eurasieren Mika og eier Elisabeth og heie på dem!:) Findus har jo blitt helt forelska i henne. Vi gikk tur med dem igår, og han storkoste seg. De fikk løpe rundt i hagen vår, så fant vi et jorde på turen der de fikk springe løse, og så gikk vi tur i halvannen time. Han var helt skutt inatt, hehe..

Det skal bli huskestue når vi drar på tur da, Mika får kanskje løpetid. Da blir det vel skrik og skrål i bil og hytte.. Jaja, får bare håpe hun  ikke står, hehe. Skal ikke ha noen blandingser her i gården nei! :)

 

20.07.08

Da var denna helga over også. Jeg jobba jo ikke så lenge denne uka, bare to dager, men det var deilig å sove lenge likevel.:) Igår hadde Petter bursdag (19.juli), da ble han 35 år! HIPP HURRA!:D Dagen ble ikke feiret så mye, vi hadde eldste broren hans med familie på besøk til middag, og så koste vi oss med øl og vin utpå kvelden.

Findus har fått skikkelig overhaling idag, full oppussing nesten. Jeg har lenge tenkt på å bade ham, og fant ut at det var like greit å gjøre det nå. Det er lenge nok til utstillingene i Drammen til at jeg kan bade ham en gang til uten å ødelegge pelsen, men for lenge til at jeg kan vente. Han var så uggen og fettete rundt om etter bading, regnvær og søle at jeg ikke ville utsette det mer. Så jeg satte igang, med vask, balsam, føning og det hele. Halve bikkja forsvant i dusjen, og resten i føning og børsting. Jeg er sikker på at jeg kunne strikka et fullt antrekk til både meg og resten av familien med det som lå rundt forbi.

Mens jeg først holdt på tok jeg like godt å klippa vekk floker, litt mer pels rundt våteksemen, pels på øra og rundt potene. I tillegg rensa jeg ørene og pussa tenna hans, så nå skinner han nesten!:) Like greit å gjøre alt når man først holder på, støvsuge må jeg uansett etterpå, så da er det greit å gå alt unnagjort i samme slengen. Da blir det dessuten mindre jobb før utstillingene, er jeg heldig så trenger jeg bare bade, føne og børste ham litt da. Han ser unektelig litt snål ut oppi hodet der eksemen er, siden han både har skorper og mangler pels der. Men det ble bedre etter at jeg vaska vekk restene etter salven og det der. Jeg fønte godt rundt, og så skal jeg la det være ifred idag, uten å ha noe middel på- vil la det jobbe litt selv. Så skal jeg ha på Optima-sprayen igjen imorgen. Ser ut til at den funker, det er for det meste bare skorper nå, og det har ikke spredd seg heller.

Jeg må likevel huske å ta på Exspot ikveld, skal IKKE ha noe flått på ham her i gården! Jeg håper alle andre også er flinke til å ta sine forholdsregler mot dette livsfarlige krypet!

Ellers blir jeg alene på kontoret på jobb neste uke, alle andre har ferie. Det er bare noen folk igjen inne i verkstedet og på mottaket. Det kan bli kjedelig, for det er veldig stille om dagene også, så det er ikke så mye å gjøre. Derfor lurer jeg på om jeg rett og slett skal ta med meg Findus på jobb, dra bort sammen med Petter i bilen, og hjem igjen med ham også. Da får jeg selskap, og Findus slipper å være hjemme så lenge om dagene. Jeg får dra på jobb som vanlig og uten Findus imorra, og bare forhøre meg om det er noen der som er redd for hund eller allergisk, de kommer jo innom iblant til meg. Jeg vil jo ikke sjenere noen da. Men jeg håper det går, blir koselig for både meg og ham det.

 PETTER!:D

 

16.07.08

Da var det slutt på fridagene for min del, iallefall for en stund. Jeg har brukt tiden sammen med min venninne, og til å gå endel tur med Findus. Heldigvis har det vært greit nok vær, ikke veldig fint, men ok nok til å bevege seg rundt ute i. Inntil idag hvertfall.

Men vi må nå ut på tur uansett vi som har hund da. Idag fikk jeg joggeskoene jeg har bestilt også, tenkte jeg skulle begynne å jogge så smått med Findusom morgenen, og så gå kosetur på ettermiddagene, og da trenger man skikkelige sko. De kosta nå sitt, men er gode å gå på, med skikkelig demping, så nå håper jeg at knærne mine blir litt bedre.

Våteksemen til. Findus har blitt pittelitt bedre, tror jeg da. Flekken er litt større enn de første dagene, men det hele har nå fått skorpe på, og er ikke væskende som før. Nå er det med spredte ruer rundt om på hodet, men heldigvis har det ikke blitt mye større. Er fremdeles på toppen av hodet. Det synes ikke så godt, men man kjenner det som små skorper. Han klør jo enda, men ikke sykt mye, så det er bra. De siste dagene har jeg egentlig latt dte være mest mulig i fred, jeg har vasket pelsen med lunkent vann,tørket og renset med klorhexidin, og så sprayet på Optima. Jeg ga opp sinksalven, for den klisser det ekstremt til. Virker som sprayen funker, så da fortsetter jeg med det enn så lenge. Merker jeg spredning eller mer verk, så får jeg gå tilbake til salven. Antibiotika og kortison har jeg svært lite lyst å begynne med, det kommer ikke på tale før det evt blir helt ille.

Nå er jo jeg sedvanlig hysterisk mor, så jeg sjekker han hele tiden. Så merket jeg idag at han hadde et eller annet på halsen også, i det hvite i pelsen. Jeg ble selvsagt bekymret for om det var spredning av eksemen, men det var visst en enkel liten skorpe, på noe som så ut som et stikk. Jeg lette så febrilsk rundt for å se om det var flått eller evt borreliaring der, men heldigvis var det ikke det. Han får jo Exspot jevnlig, men man kan aldri vite.. Men det virker som akkurat det er et stikk av noe slag, jeg håper hvertfall det. Pelsen der er jo tynnere enn det sorte, så det er lettere for mygg osv å komme til. Jeg skal spraye med Optima der også, og se om det går vekk raskt.

Ellers lurer jeg på om jeg skal bade Findus. Det er jo lenge nok til Drammen til at jeg kan bade ham en gang til før det. Pelsen hans er nemlig nokså ekkel, sand, søle og skit..  Han røyter jo også nå, så han er vel helt naken til utstillingen.. Hårløs og med våteksem, jajaja.. Forventer vel ikke akkurat å få vårt andre Cert der, hehe..

Ellers håper jeg å finne noen å reise med fra Drammen til Østfoldspesialen da. Hun jeg skal reise sammen med herfra har Eurasier, og de skal stille på NKK'en søndag de. Og siden bilen er hennes kan jeg ikke akkurat tvinge henne til å kjøre til Rygge istedet!:) Så hvis noen som leser her har plass i bilen fra Drammen/Oslo-området til Rygge og tilbake på søndagen, så blir jeg veldig glad!:)

 

13.07.08

Huff, idag er jeg sliten. Var på byen igår med noen venner og søskenbarn. Koselig, men slitsomt med alkohol og det hele, hehe. Vi var på et lite brasiliansk spisested først, der hadde de god mat! Jeg tok en skalldyrstallerken, det var skikkelig deilig.

Driver og styrer med denne våteksemen til Findus enda da. Det virker som det væsker mindre og har størkna mer til, men han klør jo endel. Det har ikke spredd seg noe særlig heller, heldigvis, men pittelitt da. Ulempen med sinksalven er at det klisser sånn i pelsen og er vanskelig å få vekk. Fo rå få det vekk må jeg til med vann, og da blir det jo vått også. Og jeg får ikke vekk alt uansett. Ekkelt. Så idag vasket jeg vekk mest mulig av det, lot tørke, og så sprayet jeg på denne Optima Hud istedet. Får se om det har noen virkning, det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å prøve ut de råd man får og se om det virker.

Det kommer nok ikke til å gå så forferdelig bra i Drammen da, han røyter vekk all pelsen nå, og så i tillegg dette ekle greiene her. Jaja, vi reiser nå likevel vi, så får det gå sånn det går...

 

11.07.08

Sånn, da har jeg fått kjøpt både Silulen og Optima hudspray til Findus, så nå får vi se om det hjelper mot dritten i hodet hans. Jeg har klippet av endel pels, men det er vanskelig, for fjolla mi er redd sakser. Han har alltid vært det, så klipping av feks klør har vi gjort i narkose bla, og det må alltid mye lokking og godbiter til når jeg skal sakse rundt potene hans før utstilling. Og når jeg da må klippe på hodet hans blir det jammen ikke lett, han veiver med hodet og styrer så snart han hører 'klippet' fra saksa. Og kombinasjonen veivende hode og saks er ikke heldig... Jeg har klippet med en saks med butte ender da, så han iallefall ikke skal bli stukket i øyet. Men det fører jo til at jeg ikke tør klippe så mye- dog har jeg fått klippet vekk litt, så det kommer litt mer luft hvertfall.

Har smurt på Silulen nå da, men det er jammen ikke lett å smøre på 'tynt' lag i en sånn pels, det blir mye kladd og kliss. Optimasprayen svir visstnok veldig når man tar den på åpne sår, så det vil jeg vente med siden det væsker endel enda. Jeg vil jo ikke gjøre ham vondt med vilje, så den får jeg ta på når det har kommet mer skorpe på. I tillegg gir jeg dobbel dose fiskeolje, det er bra for hud og pels, og så gir jeg også en ekstra pille Vitaepro om dagen, det hjelper på hud, samt at det øker immunforsvaret. Så får vi håpe vi greier ta knekken på dette kjapt. Jeg vil helst slippe å klippe så mye også, det ser jo ikke akkurat smart ut..

Nå lurer jeg bare på hvordan jeg skal få vekk denne sinksalven igjen, må jo skifte og rense med jevne mellomrom. Får trå til med en klut med lunkent vann, men jammen er det klissete og ekkelt.

Vi ble jo selvsagt dassvåte begge to når vi gikk tur idag. Det var opphold og fint da vi gikk, så jeg hadde jo ikke regntøy på, men da vi kom halvveis begynte dee å bøtte ned. Så når vi kom hjem var vi våte til skinnet. Da var det full omgang med håndkle i kjelleren. Skulle virkelig ønske jeg hadde slik hundeføner, tror jammen jeg må investere i det, selv om det ikke akkurat er billig.

Nå skal jeg ta kvelden med min kjære og en film, og imorgen skal vi ut på jentetur på by'n. God helg!:)

 

10.07.08

Igår storkoste Findus seg sammen med sin nye venninne Mika!:) Først kom de til oss, så vi lot dem løpe rundt og leke i hagen vår i en halvtime- de ble jo bestevenner med en gang de så hverandre. Det var virkelig full klaff, og Findus ble åpenbart dødelig forelsket, hehe. Etter det dro vi ut på stranden på Sele og gikk litt oppover elva som kommer ut der, så de fikk bade i ferskvann. Og Findus svømte for første gang i 'det fri'!:D Han har jo svømt i basseng hos veterinær, men bare vasset utendørs. Men etter at han så Mika svømme prøvde han selv, og det falt visst veldig i smak! Etterpå hev jeg pinner flere ganger, og han svømte som om han aldri skulle gjort annet, hehe.. Kjempebra trim!

Etterpå tok han selvsagt og rullet seg hefitg i sanden, for så å riste seg utover hele meg, hihi! Han var nå så søt da, så jeg kunne ikke kjefte heller. De fikk løpe løse sammen der også, og de var virkelig i sitt ess. Findus var helt utslitt da han kom hjem, de holdt jo på i over to timer. Dette skal vi gjøre mer!:)

Ellers lurer jeg på om findus kanskje har fått våteksem, evt en allergisk reaksjon på noe. Merket da jeg koste med ham igår morges- før badeturen- at han hadde en rar 'bump' i hodet. Det var et lite område, kanskje på størrelse med to tjuekroninger? Her var pelsen klebrig, det var litt flassete, og huden var litt ujevn. Jeg fant likevel ikke direkte sår, og kunne ikke se stort i huden. Idag klippet jeg vekk endel pels over og rundt, så det skal komme luft til, og renset med en bomullsdott med klorhexidin- og da ble den litt grønnrødaktig. Jeg synes det lukter litt, ikke vondt, men rart. Virker ikke som det er vondt der, men han klør seg litt- men ikke ekstremt mye. Heldigvis er det på hodet så han ikke rekker til med tungen så det blir enda våtere.

Men det rare er jo at han ikke har vært så veldig våt der da, har jo bare regnet noen få dager i det siste, og ikke har han badet heller, med unntak av akkurat igår kveld da. Det eneste er at han blir fuktig etter å gnu hodet i plenen om morgenen, da den er fuktig (dette synes han er veldig festlig, hehe), men ikke veldig mye.

Det virker veldig som våteksem, og jeg kan ikke skjønne hva det ellers skulle være, men jeg synes som sagt det er litt rart siden han ikke har vært så veldig våt der. Nå har jeg altså klippet vekk pels og renset,  og når jeg kommer hjem tenkte jeg at jeg skulle tørke over med grønnsåpevann og føne godt så det er tørt der.

Jeg håper det går over av seg selv, så vi slipper å ta turen til veterinær, og så jeg slipper å klippe av mer pels. Er jo ikke lenge til utstilling heller. Helsa hans er selvsagt viktigst, men det er jo litt surt om han har mye våteksem når man først har meldt på en utstilling og planlagt reise og hytte og greier...

 

09.07.08

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert her. Det har jo vært så fint vær, at jeg ikke har prioritert PC'n akkurat, og dessuten har mine foreldre vært på besøk, så vi har tilbragt tiden med dem. Findus storkoste seg jo mens de var her, da vanket det både kos og skive med leverpostei hver morgen:)

Vi har dessuten vært mye sammen med flatkompis Peblo, foreldrene der i huset var bortreist i helgen, og ungdommene mye ute på ting, så da jeg stadig fant ham bundet utenfor ved hundehuset sitt, så forbarmet jeg meg over ham. Slapp gutta boys løs sammen i hagen hver gang jeg gikk tur forbi der med Findus, og igår fant jeg et bånd og tok ham likegodt med meg på turen vår!:) Så ut til at både han og Findus satte pris på det, så jeg tror jeg skal gjøre det flere ganger. Peblo er så snill og grei han, så det er ikek noe problem å ha han med på tur!

Ellers skal vi ut på tur med ei eurasierjente og eieren idag, vi har kommet i kontakt via Canisforumet og har avtalt å reise på endel utstillinger sammen. Det blir gøy!:)

På lørdag kommer ei venninne av meg på besøk fra Oslo, så da skal vi gjøre Stavanger utrygg, hehe.

Forresten gratulerer vi Stine og X'en (Xumle X-faktorer av Hiselfoss) så masse med Junior Verdensvinner 08 i Stockholm- kjempebra!:D