Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meJuni 08


30.06.08

Nå har vi jammen kommet til den siste dagen  i denne mnd også. Jaggu er det ikke snart jul, hehe. Det verste er jo at det er litt sant, for tiden flyr så fort avgårde.

Denne helga har vi bare slappet av, ikke hatt noen planer eller gjort noe som helst fornuftig. Vi sov alle til kl 12.30 på lørdagen- selv ikke Findus gjorde mine til å ville stå opp før. tyder jo på at vi trengte søvn alle mann.. Ellers brukte vi dagene til kos og avslapning, pluss at det alltid blir litt ekstra tur på Findus da. Det var jo fint vær lørdagen også, så han koste seg ute hele dagen- den tiden vi var våkne hvertfall, hehe..

Torsdag denne uken kommer mamma og pappa, de blir til neste tirsdag. Det gleder Findus seg til, han elsker å ha dem på besøk, for da får han masse kos!:) Lørdagen etter det kommer min venninne fra Oslo og blir noen dager, da ksal jeg vise henne Stavanger- håper bare det blir fint vær! Siste helgen i juli kommer noen andre venner fra Oslo for å være med på Gla'Maten, det blir gøy. De har dessuten fått barn nr 2 siden sist vi så dem, så jeg gleder meg til det.

Ellers følger jeg nøye med på alle bernervalp-planene rundt om i Norges land, er mange spennende kombier ute og går nå. Så vi får se om jeg ikke kan få meg en valp snart!:) Har jo aller helst lyst på etter Findus sin søster Zalin, men det kommer jo an på hannen også. Vi går en spennende tid i møte!:)

 

24.06.08

Er en stund siden jeg oppdaterte her, men jeg har knapt hatt tid føler jeg. Foregår stadig noe, enten er det oppussing av hus, besøk, hundesysler eller annet. I helga var vi barnevakt for våre to nevøer på 2 og 4, koselig, men slitosmt!:) Findus synes visst også det, hehe. Han liker unger, men når de er så små er det høyt lydnivå. Minsten satte i å skrike her på søndagen, og da ble Findus vettaskremt, hihi.. Prøvde med demping og lekespråk, og skjønte ikke hvorfor ungen  ikke forsto ham..Går greit da, han er jo så snill.

Ble dårlig med St.Hansfeiring på oss, det bøtta jo ned igår. Findus fikk 4 turer igår, jeg forsov meg, så det ble bare 5 min om morgenen. Det regna sånn til og fra, at jeg benytta sjansen når det var opphold, og så satte jeg heller kursen hjemover når regnet kom. Tilsammen var vi vel ute i over 2 timer.

Forsov meg selvsagt idag også, så det ble en tur på 10 minutter på Findus imorges. Sånn går det når man sitter oppe til langt på natt og ser Ringenes Herre!:) Får ta det igjen i ettermiddag, tenker jeg, håper været holder seg- for nå er det nemlig sol!:)

Jeg har jo kjøpt et sånt agilitysett til å ha i hagen, med hinder, slalom og tunnel, hadde håpet å få benyttet det litt.. Hinderet går greit, det skjønner han. Slalomen funker om jeg lokker og viser litt- Findus er nemlig ikke en sånn som klikkerekspertene har, som tilbyr atferd i hytt og pine, han går heller lei om ikke noe skjer, hehe.. Men det er gøy å leke seg i slalomen da, så lenge jeg også er med:)
Tunnelen derimot, er noe av det skumleste han har sett. Har prøvd med å gå inn i den selv, lokke fra andre siden, shape inn atferden og hive godis inni. Til ingen nytte- han er pissredd og det er ikke snakk om å gå inni- enda det er mer enn nok plass til ham og den dessuten er en tidel så lang som vanlige agility-tunneler.
Kanskje det har noe med at den ser ut som canvasburet vi har- som han haaaaater? :) Snøfnugg (katta), derimot, synes tunnelen er kjempefestlig, så han storkoste seg- over, under, inni..:) Kanskje jeg skal lære pus agility? Hehehe..

Findus har daglige samtaler meg både kyr og sauer i nabolaget- HER  kan dere se noen morsomme videoer fra turene.

 

17.06.08

Ja, da var det nok en ny uke. Merker jeg var på fest i helga. Det var kjempegøy å se så mange fra videregående igjen, de fleste var lik seg selv (så gamle er vi jo ikke, hehe), men den største forskjellen var at gutta har blitt menn!:) Mange småbarnsforeldre også, så festen var jo ikke så altfor heftig, ikke helt som i gamle dager- men veldig hyggelig likevel!

Koselig å være hjemme hos mamma og pappa igjen også, der storkoser jo dyra seg. De skjemmes bort etter noter, får masse god mat, og Findus får ekstraturer med pappa. Da vi skulle dra nekta Findus å være med, han gikk inn og gjemte seg i stua, hehehe.. Så det er tydelig at han trives der da, og det er jo godt.

Denne helga er det igjen noe som skjer, lørdag til søndag skal vi være barnevakt for de minste gutta i familien. De er snille unger, så det er koselig, men minstemann er enda bleiebarn, og eldstemann er i 'hvorfor-alderen'- så man trenger litt tid for å hente seg inn igjen, hehe..  Neste helga igjen er det foreløpig ingen planer, og jeg akter å ta livet heeelt med ro da. Hadde håpa å komme meg til Bjerke, men nå ble det ikke sånn da, så da bruker jeg heller tida på å sove og kose meg med Findus. Jeg har forresten kjøpt et mini-agilitysett til hagen, og vi holdt litt på med det igår. Tunnelen var visst verdens skumleste ting, så den turte ikke Findus se på en gang. Snøfnugg syntes derimot det var kjempegøy å herje rundt inne i den. Slalomen er ikke helt lett, iallefall ikke å gjøre unna så veldig kjapt, for en stor bernerkropp- men hinderet gikk jo fint da. Mot litt makrell i tomat fikk vi til slalomen også etterhvert, men altså ikke tunnelen. Den får vi prøve oss på når vi får tak i lever eller andre godsaker!:)

 

11.06.08

Lenge siden jeg har oppdatert her nå. Det skjer jo ikke så allverdens mye her heller da, egentlig. Vi har slitt litt i varmen alle sammen, både tobente og firbente, men heldigvis har vi kjølig og stooor kjeller som dyra kan være på når de må være alene hjemme. Petter har jo begynt på jobb igjen nå, så da er de sammen der nede alle tre. Ellers har de jo vært ute i hagen sammen med oss, men nå har regnværet kommet også, så det blir mindre av det. Idag må jeg gå flere msåturer med Findus ute, for Petter hev på et lass gjødsel på plenen, så det er ikke så bra at han går der.

Var på jobbfest sist fredag, det var veldig koselig, kjekt å bli kjent med folk. Vi var vel rundt 100 stk der, så det var endel. Denne helgen er det fest igjen, for jeg skal på 10-årsjubileum fra videregående nede i Tvedestrand på lørdag. Så fredagen setter vi kursen sørover. Håper bare pollenallergien gir seg litt, for jeg har reagert ekstremt. Er hjemme fra jobb idag fordi jeg har klødd på meg øyebetennelse pga det. Har fått ny medisin nå, som jeg håper virker bedre enn den forrige.. Ikveld skal jeg ha forening for damene i familien her, litt dumt med øyet mitt, men Petter har tilbudt seg å hjelpe til med støvsuging og matlaging, så da går det vel bra. Snill mann jeg har!:)

PS- Christina, nå er det din tur!:D

 

03.06.08

Pass på hundene i varmen, husk at de tåler mindre varme enn oss, og at de ikke har samme muligheten til å kjøle seg ned!

Hvis hunden på varme dager, uten annen opplagt grunn (løping etc.) begynner å pese kraftig (hurtig og overfladisk pust med åpen munn), kan grunnen være påbegynt overoppheting/heteslag.

Start umiddelbart nedkjøling i skyggen og hell avkjølt (ikke iskaldt) vann over den. Gi også rikelig drikke!!! Kontroller hundens kroppstemperatur som skal være 38-39 grader, og observer den nøye - kontakt veterinær hvis ikke hunden blir raskt bedre, eller hvis den evt. nekter å drikke.

Uten behandling vil tilstanden raskt utvikle seg og bli livstruende: fråde i munnen, økte pustevansker, tiltagende slapphet/virker sløv, tap av bevissthet, kramper- og i siste instans død.

Som forebyggende bør du sørge for at hunden har tilgang på rikelig drikke hele tiden, og en luftig og skyggefull plass å ligge.

 Ikke la den sitte igjen i en bil, selv ikke for en kort stund! Du kan bli forsinket og solen flytter seg. Det tar svært kort tid å varme opp en bil til over 50 grader når den står i solen!

Her kan dere se hvor varmt det kan bli i en bil nå i varmen- og det på kort tid! Selv om den kanskje ikke er heeelt korrekt- mange forhold spiller jo inn-, så gir den likevel en pekepinn på hvor fort det kan gå og hvor farlig det er å etterlate hunden i bilen i varmen!

Tid
Utetemp.
Skygge/Sol
Temp i bil

08.30

14° C

skygge

19° C

09.30

18° C

skygge

38° C

10.30

20° C

blandet

47° C

11.15

20° C

sol

58° C

12.00

23° C

sol

62° C

13.30

22° C

sol

85° C

Bare en kort stund er nok- . Et åpent vindu, litt skygge og en vannskål er IKKE nok! Er du det minste i tvil- la hunden bli igjen hjemme!

 

02.06.08

Ja, da var det sommer igjen. Iallefall sommermåned- og det ser ut som om sola og temperaturene også har fått det med seg!:) Her har det vært en nydelig helg, som vi brukte til å male huset. Nå er det bare et strøk igjen på den ene langsiden og de to kortsidene, pluss litt småplukk. Svigerfar og Petter har holdt på idag også, så mye er nok gjort. I tillegg er stuegulvet olja ferdig idag, så forhåpentlig kan vi komme på stell igjen der i løpet av uka. Det skal bli godt, for det er litt trangt å sitte i gangen, hehe..

Petter har jo kjøpt et 50" plasma-tv også han, så han klør i fingra etter å få det opp, hehe.. Skal bli gøy å se på Ringenes Herre på det og med skikkelig surroundlyd!:)

Idag starta jeg nytt sunnhetsregime, må skjerpe meg, for det har sklidd for mye ut i det siste. Så nå blir det sunn mat, og ikke minst ekstra turer på Findusen. Gikk 20 min med ham imorges, når jeg kommer hjem skal jeg ta en kort tur på omtrent det samme, før jeg går skikkelig tur med ham ikveld når varmen har gitt seg litt.

Må en tur til veterinæren også idag, for lillepus er enda litt guggete i øya. Ser ikke ut som det plager ham så voldsomt, men jeg vil nå sjekke likevel- hysterisk mor som jeg er. Ellers er det jo travelt denne uka, skal bla på jobbfest fredagm det blir gøy. 110 påmeldte, med gratis mat og drikke, så det blir nok moro!:)

Ha en finfin uke, alle sammen!