Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meMai 08


29.05.08

Torsdag og snart helg. Og Gudskjelov for det- jeg er nemlig dødstrøtt. Ble jo ikke akkurat mye søvn forrige helg, og denne uka har det ikke blitt særlig bedre. Jeg må jo opp halv 6 uansett, og vi har vel ikke akkurat vært flinke til å legge oss tidlig heller.. Er mye som skjer, Petter og svigerfar driver og maler huset utvendig, regner med de blir ferdige med den ene langsiden ila morgendagen. Så kommer svigerinna mi i tillegg på lørdag, og jeg skal også hjelpe til, så vi håper vi blir ferdige med hele huset over helga.

Inne er det også kaos, for vi har slipt ned gulvet i stua og på kjøkkenet, og beisa det mørkt. Sliperen kommer tilbake neste ue for å gjøre siste finish. I mellomtiden kan vi ikke gå der inne så mye, så vi har rigga oss til i gangen, med tv og det hele. Heldigvis er det fint vær, så Findus og kattene er ute hele dagen, og om natta er kattene i kjelleren mens Findus sover inne hos oss. Er ikke bare-bare å pusse opp hus, så jeg gleder meg til det er ferdig innendørs i det minste.

Når alt dette er ferdig er det igang med å lage terrasse og gjerde ute, og til høsten blir det maling av kjellerstue og fiksing av bad. Puh!

Petter skal ut med brødrene sine på fredag, så da skal vi styre hjemme alene, dyra og jeg. Ganske greit det da, så kan jeg bare sløve foran tv'n, hehe.. Er koselig det, så lenge Findus holder meg med selskap. Petter har dessuten gått til innkjøp av en 50' flatskjerm, så jeg lider vel ingen nød, hehe.. 

Mandagen må vi til dyrlegen med lillepus, ser ut som han har fått en betennelse i øya. Starta med at han kneip litt på det ene øyet på fredag. Jeg sjekka det ut og fant ingenting der inne, og da jeg kom hjem søndag så det helt fint ut. Men nå ser jeg det kommer litt grønn guffe utav begge øya.. Han virker frisk ellers, og det ser ikke ut som det plager ham, men jeg vil ha det sjekket ut uansett. Er redd han kan smitte de andre også, hvis det er betennelse, så jeg skal ha med meg Snøfnugg for en sjekk i samme slengen. Hadde håpet å få time idag,men det er helt fullt helt til mandag, så da må vi bare vente til det. Får skylle med saltvann og passe på inntil det og bare se det an.

Ha en fin helg, alle sammen!:)

 

25.05.08

 HURRA FOR FINDUSGULLET, SØSKNENE Z OG APOLETANO!:D

Juhuu! Jammen ble ikke helgen i Haugesund mer innbringende enn jeg hadde turt å håpe på! Etter en liten maktkamp mellom Findus og Edvin, et stk misset ferge med påfølgende laaaang omvei, ankomst på hytta kl 2 om natta og 4 timers søvn, entret vi Haraldshallen i Haugesund med bange anelser. Men det skulle vise seg at jeg tok fryktelig feil i mine antakelser angående debuten i Åpen Klasse- for jammen gikk ikke Findusen min hen og vant hele skiten, tok CK, for så å bli 2 BHK bak championen (grattis til Sir Storm Shadow forresten!:)) og ta sitt første CERT!! Broder Zooey ble 4. beste hannhund, og søster Zalin fikk rein rød- mens Apoletanos Walker fikk sin første CK. Sloughien Badra ble BIR og tok også sitt første CERT, så her drukna Apoletanoene i sløyfer, hehe..

Idag ble det 'bare' 1AK, 2AKK på Findus, altså nr. 2 i klassen, foran broder Zooey på 3.plass- men hva gjør vel det, kritikken var nemlig strålende!:) (Du kan lese kritikken HER ). Zalin tok derimot jobben med å hanke inn sløyfene idag, vant Åpen tispeklasse med CK, ble BIR og tok også sitt første CERT! Badra gjentok da bedriften fra igår med BIR og CERT nr 2.

Ingen tvil om at Z'ene er noen flotte bernerbamser ihvertfall! Nå håper vi at de blir champions alle sammen, hehe!:D Uansett er Findusen min den vakreste i verden for meg!

Reisekameraten, shar peien Edvin, ble BIM og tok sitt første CERT igår han også, mens han idag kun ble 1AK, 1AKK med HP. Så det var riktig sløyfefest på oss i helga!:D

Under kan du se noen flotte bilder av Findus og Edvin:

Fiine Findusen min!

Kompis Edvin

Sløyfefest

 

 

 

 

 

22.05.08

Aller først vil jeg gratulere Christina med å ha fått lille vakre Luna vel hjem! Velkommen til oss, lille prinsesse!:) Jenta er veldig vakker, så hun kommer nok til å knuse mange hjerter på sin vei!:)

Gratulerer også Silje hos Karociba med 3 flotte valper!:) Det ble en langvarig fødsel som var spennende å følge med på for flere enn Silje, hehe.. Godt Bjørg var der og kunne hjelpe.

Her har vi begynt å klargjøre til helgens utstilling i Haugesund, igår klippa jeg rundt potene til Findus, fjonga pelsen rundt øra og børsta ham. Tydelig at røytetiden har begynt igjen, for dæggern så mye underull som forsvant! Ble en hel pelsball, er sikker på at jeg kunne strikket en hel genser! Jeg har fri imorgen, så da skal jeg bade ham etter vi har vært tur på dagen så han er ren og pen til vi reiser.:) Gleder meg til å dra på tur, selv om det blir stressende for oss, er vel ikke framme på campingen på Karmøy før langt utpå natta. Som sagt er jeg usikker på åssen det går siden vi debuterer i åpen, men vi må jo starte et sted. Findus kommer seg nok bare han får vokst til, men foreløpig er han litt for pinglete i forhold til de mest utviklede hannene.

Men turen blir bra, gleder meg til å kose meg på utstilling og på hytta sammen med Silje og Edvin.

Petter skal på hytta til familien i helga han da, så kattene blir alene hjemme. Det går nok helt fint, de har god plass inne, og jeg skal fylle opp hundeskålene med mat  og vann- det burde holde i halvannen deg, hehe.. De er jo for det meste innekatter likevel, så de koser seg der. Får lov til å være ute på dagtid når det er fint vær da, men ellers er de inne.

Petter har forøvrig ferie nå han, siden han begynner i ny jobb i juni. Så da er han hjemme med dyra hele dagen, og da koser de seg ute i hagen alle sammen. Findus er min hund, så det er jeg som går tur med ham da, når jeg kommer fra jobb- men han er ute og leker i hagen hele dagen og får mye kos av Petter mens han venter. De siste dagene har vi gått litt ekstra lange turer, for liksom å 'veie opp' for at det ble noen korte et par dager sist uke. Får liksom bedre samvittighet da, hehe.. Igår ble halve løypa en plass vi aldri har gått før, og det var visst spennende. Mange nye lukter og inntrykk, så han var sliten da vi kom hjem, hehe.. Tror hunder har godt av nye plasser og lukter for mental stimulering også jeg, ikke bare fysisk mosjon- så jeg prøver å variere turene litt hver dag i både sted og innhold.

Jeg kommer vel ikke på nett og får oppdatert dagboken igjen før over helgen- så dere får ha en riktig fin helg alle sammen! Kryss fingra for oss!:)

 

17.05.08

Gratulerer med vel overstått 17.mai, folkens!:) Her har det gått rolig for seg, sånn sett. Satte på klokka til kvart på 8, så jeg kunne henge- sorry, Christina, HEISE flagget!:) Vi er jo en av de få som har flaggstang her i strøket, så det forplikter. Heiste det store, og satte ut balkongflagget på framsida, sammen med 3 små i bedet. Så gikk jeg og la meg igjen og sov til kl 11- da syntes Christina jeg hadde sovet for lenge visst, hihi..

Så var det å vaske til folka kom, svigers kom på grilling sammen med ene svogeren min med familie. Når de var reist kom nest eldste bror til Petter for å drikke vin med meg, og vi holder på enda, hehehe..

Stakkars Findus fikk ikke så mye tur idag iom at det har vært så travelt, bare vel 20 min. Men det har vært utevær idag, så han har vært ute i hagen siden kl 11, og har fått masse lek og kos. Får det enda, jeg passer på å kose masse med ham hver gang jeg går forbi:) Han er en sånn hund som egentlig ikke krever så voldsomt tur, så lenge han får lek, kos og oppmerksomhet. Mye mer viktig fpr ham å være sammen med oss enn akkurat hva han gjør og hvor han er. Kjekt det, men han må jo få nok mosjon også, så imorra skal jeg gå ekstra lang tur med ham for å veie opp. Og så får jeg se om Peblo vil være med og leke så han får kjørt seg litt!:)

 

16.05.08

Får vel lage en morgenavis til Christina også, hehe- eller dagsavis nå da!;P

Endelig helg igjen.. Merker jeg er trøtt, måtte brekke meg opp av senga idag- selv om jeg fikk hjelp fra Findus, hehe..

Imorra er det 17.mai igjen, og det blir en ganske rolig dag for vår del. Siden vi ikke har barn, så gidder vi ikke gå i noe tog, så vi blir hjemme og koser oss. Etterhvert som Petters søsken og foreldre blir ferdig med sitt, kommer de også en tur. Ene svogeren min skal komme og overnatte også, og drikke litt vin!:)

Har jo en blå nordlandsbunad jeg da, men den kommer ikke på i år. Gidder ikke makke med stryking og alt det der bare for å sitte hjemme hos meg selv.. Men jeg er veldig stolt av den, og glad i å bruke den når jeg kan- den var opprinnelig mammas, og jeg fikk den til konfen. Den er sydd av min avdøde mormor for sikkert over 30 år siden og vel så det, så jeg er glad i den.

Nå om dagen går jeg bare og venter på at det skal komme valper i Hjartdal. Tro om det kommer noen fine tisper? Jeg er litt redd for at valpekjøp kan bli utsatt da, og at jeg ikke kan ta fra denne kombien, for jeg har jo ikke rett på betalt ferie i år. Kommer jo til å ta meg litt fri, men har ikke råd til mye, så det kan bli vanskelig. Hadde tenkt å ta valpen med på jobb, men nå er det jo ikke så enkelt siden de skal begynne å bygge om her. Over nyttår får jeg eget kontor, men imellomtiden skal vi sitte  noen brakker, og det blir mye ståk og støy. Men vi får se, kan jo hende det ordner seg- og kommer det en hund jeg virkelig vil ha skal jeg alltids få det til. En mulighet er at Petter tar resten av ferien sin etter jeg har vært hjemme, selv om jeg helst vil ha kontrollen selv. Men som sagt, jeg skal nok finne utav det!

 

13.05.08

Hurra!:D Da var HD-resultatene fra Tu Dyreklinikk kommet på Dogweb, og diagnosen er 'nedjustert' fra D til C!:) Det er registrert små sekundære forandringer på høyre siden, ingen på venstre.

Så med godt stell, god mosjon, slank kropp og mye fiskeolje og glucosamin, så satser vi på at gullungen lever fint og leeeeeeeeenge med dette!:)

 

11.05.08

'Høydepunkter fra' Findus' 2-årsdag, 10.05.08!

  

Findus venter pent på gjestene                                              Findus og de heldige inviterte

 

 Snille gutter får selvsagt presanger!                                                Pappa har laget kake av vafler, andelever og pølse.:)   

    

Kaka er servert! (Legg merke til at pappa har korrekt antrekk!)                Dette var skikkelig nammis!

Som alle kan se ble det en flott dag for lillegutten vår- det ble virkelig feiret med stil!:) Findus storkoste seg med all oppmerksomheten og godisen, og han var jo som vanlig helt fantastisk med ungene. Tålmodigheten hans kjenner visst ingen grenser. Ungene koste seg også. Utpå natta  ble det action også, da nevøen på 6 slo hodet sitt og blødde som en sil. Heldigvis gikk det greit, med litt hjelp fra meg, 'sykepleier-tante', men han ville helst hjem og sove i sin egen seng, så foreldrene kom og henta ham. De andre ble igjen og fikk pølse og is til frokost idag!:) Hos tante og onkel spares det nemlig ikke på noe. ;P Findus ble helt utslitt, for idag har han sovet absolutt hele dagen, med unntak av når han er på do, spiser, eller på tur. Jeg måtte jo vekke ham for å få ham med på tur, hehe..

Var en fin feiring, og vi var heldige med været. Nå venter bare ungene på at tiden skal gå fort frem til han blir 3, så de kan komme og feire enda en gang!:D

 

10.05.08

GRATULERER MED 2-ÅRSDAGEN, FINDUSGULLET MITT!!

Mamma elsker deg!:)

Tenk at mammas baby, bestevenn og øyensten er blitt stor gutt! Tiden går så fort.. Det er litt vemodig, for jeg kan ikke fri meg fra tanken om at disse bamsene våre ikke varer evig, og at hvert år som går er et år mindre i selskap med denne koseklumpen.. Men det vil vi ikke tenke på nå!

Imorra kommer alle 6 tantungene og feirer- da blir det kake, flagg, snop og i det hele tatt. De skal overnatte, så her blir det action!:) Findus skal få en kløvsekk i gave av oss, og ungene har visst også kjøpt noe, hehe..

Findus ønsker alle Z-søsknene sine gratulerer med dagen- en spesiell hilsen og bernerklem sendes til bestebrutter Pablo!:)

Lykke til imorra til alle på Frya!

 

 

 

07.05.08

Huff, stakkars lillepus. Igår ble han jammen to nøtter fattigere og fullstendig fratatt manndommen sin.. Jeg var med på operasjonen, må jo passe på disse dyra mine. Men av en eller annen grunn ville ikke Petter være med og se på, hehe. kan ikke skjønne hvorfor!;) Han gikk heller en tur med Findus - han var nemlig også med for å få vaksinen sin.

Lille Mio ble jo slått ut i mange timer av narkosen, og våkna ikke før utpå kvelden. Snøfnugg ble helt forstyrra av dette han, prøvde desperat å vekke kompisen sin opp. Da det ikke funka løp han rundt som en tulling og mjaua i vilden sky. Tydelig at det gjorde inntrykk.. Mio fikk deilig mat spesialberegnet på dyr som har vært operert da han omsider våkna, og jeg ga ham vann med teskje en periode. Han sjangla rundt endel, men så kom han seg litt etter litt. Skulle liksom ha ham inne på badet for seg selv inatt, så han fikk fred fra Snøfnugg og Findus, men det ville han selv aldeles ikke gå med på. Han skrapa sånn på døra og stressa så mye at jeg bare slapp ham ut i gangen til Snøfnugg. Virka som han trivdes best med det, enda han hadde både do, mat og vann på badet. Han er veldig knyttet til oss og hater å være alene, så jeg fant ut at han likegodt kan være sammen med Findus og Snøfnugg mens vi er på jobb idag siden han likevel er såpass pigg.

Idag morges var han nemlig i full vigør, hoppa opp og ned på benken og var alle veier, så jeg tror han har det ganske så greit:) Tror han har det bedre enn meg, for jeg er jo en sånn hysterisk dyremamma som bekymrer meg for alt mulig.

Igår var det veldig varmt her borte, så igår ble ikke tur på Findus før sent på kveld. Slo følge med en eldre kar deler av turen, som hadde hatt dyr i mange år. Han skrøt voldsomt av Findus og hvor glad og snill han så ut, og hvor rolig og flott han var med sauene og slikt. Veterinæren skrøt også av ham igår, hun syntes han hadde en sånn vakker og blank pels, og at han var så blid og kosete.
Blir litt stolt mor av å høre sånt da, hehe.. Men det er jo sant, han er en veldig snill gutt. Nå har han roa seg veldig mye med dette hannhundgreiene også, så det er nok mest hormoner med det. Nå blir gullungen snart 2 år, tenk, babyen min har blitt stor gutt! Tiden går så fort- men årene med Findusmannen min er noen av de beste i mitt liv. Han gir meg så mye, hver eneste dag! Jeg ble en gang spurt om jeg hadde solgt ham hvis jeg hadde fått nok penger for det- og svaret er tvert NEI! Man kunne tilbudt meg millioner og milliarder, men jeg hadde ALDRI byttet ham bort. Kjærlighet måles ikke i penger!!

 

04.05.08

HURRA FOR FINDUSELSKLINGEN MIN- FIKK SIN FØRSTE CK IDAG!!:D

 

Med andre ord gikk det ganske greit i helga- lørdagen ble det 1.premie og 3.plass i unghundklassen, idag 1.premie, 2.plass i unghundklassen, med CK (Champion Kvalitet). For første gang var vi altså med i Beste Hannhundklasse, mot alle de store, flotte hannene Ble sendt ut sammen med den andre unghunden- men hva gjør vel det. I det selskapet er jeg jo veldig fornøyd med resultatet!:)

Findus var veldig grei også, på lørdagen kom jo en av hannene seg løs og kom bort til ham for å bråke litt, men han svarte såvidt. Han vred seg løs og ut av båndet midt i ringen også, og jeg ble jo helt svett. Tenkte han kom til å stikke langt bort eller til en av hannene og bølle, men neida, han stoppa ved en deilig tisseflekk rett ved dommerbordet han, så det var ikke så vanskelig å hanke ham inn, hehe.. Idag kjørte vi jo med shar peien Edvin, og først knurra Findus litt når de hilste, men etter noen minutter var de plutselig bestiser. Så de satt inni valpegården i teltet sammen de. Edvin syntes ikke så mye om det akkurat, aldri sittet i noe sånt han- så han satte igang et ekte rømningsforsøk, ved å prøve å grave seg ut, hihi.. Kom ikke akkurat så langt, men han gikk ivrig opp i oppgaven, og det var noen heftige groper der til slutt. Innimellom dukket han opp med grus i hele ansiktet, hehe- han er nå søt også..

Er bare noen uker til neste gang vi skal stille igjen- i Haugesund. Da skal vi også på tur med Edvin og Silje. Findus stiller i Åpen Klasse for første gang da, så egentlig tror jeg ikke det går så bra akkurat. Er for mange fine bernere der til at vi har noen sjanse, men vi stiller nå like fullt. Det er godt med trening, og så blir det jo en veldig koselig tur!:)

 


02.05.08

Jaja, da var det mai også. Føler tiden bare spinner avgårde jeg, av og til lurer jeg på hva jeg har drevet med de siste månedene. Snart har vi bodd her borte et helt år!

Jeg er tilbake på jobb idag, har kommet meg litt ovenpå. Men ikke helt, det kjente jeg da jeg skulle løpe for å rekke bussen idag, og svetta som en gris. Petter er syk også, men heldigvis har han fri idag, så han får sovet ut det verste. Håper han er bedre til i ettermiddag, for da skal vi kjøre til Tvedestrand, der vi skal bo mens vi farter til utstillingene i Kristiansand i helga. Findus er jo ferdigbada, så nå håper jeg jammen det er opphold, for vi skal så klart være ute. Fatter ikke at de ikke kan la oss med pelsbikkjer være inne iblant, menmen.. Det var iallefall litt av en jobb å dusje ham, selv om det var bare sånn halvveis. Med all den pelsen tar det jo tid uansett- og det blir hår alle veier. Han hater å være våt, så når han kommer ut av dusjen løper han rundt og rister og gnukker og ruller seg overalt- så det blir hår og vann oppetter både vegger, møbler og tak. Jaja, sånn er det å ha bikkje:)

Er omtrent alene på jobb da, de fleste har tatt langhelg. Men som relativt nyansatt kan man ikke ta seg slike friheter- og jeg følte jo ikke for å be om fri når jeg har vært syk heller.. Man vil jo gjerne beholde jobben!:) Er ikke så mye å gjøre rundt om heller, så jeg sitter nå her og tvinner tommeltotter, hører på radio og surfer på hundesider på nett. Noe skal man jo ha å ta seg til, hehe.. Passer meg egentlig greit å ikke ha så mye stress når jeg er dårlig.

Nå er det noen dager til jeg kommer på nett igjen, så dere får ha God Helg, folkens!:D