Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meJanuar 08


29.01.08

 

ENDELIG er jeg på nett igjen! Pc'n  min har konka, skjermen er gått i svart, og det tar hundre år å fikse den siden dette går på garantien. Den ligger fremdeles uvirksom her ved siden av meg, er jeg heldig sendes den avgårde til rette vedkommende ila denne uken, ig er fiksa om ca 14 dager- og det enda det bare er et skjermkort som har røket! Makan... Så jeg har sittet her hjelpesløs, merkelig hvor avhengig man blir av teknologien altså. Jeg bruker jo mye mail både på jobb og privat, og alt som har med bank, regninger, opplysninger og jobb å gjøre, avhenger av at jeg har nettilgang.

Så heldigvis er svigerinnen min snill nok til å låne meg deres pc til min er i orden- og godt er det. Jobboppdraget mitt går nemlig ut neste uke også, så jeg driver og søker nye jobber. Til det trenger man- ja, akkurat- en pc... Er iallefall ikke mangel på jobber rundt om, jeg skal nå på 6 ulike intervjuer de nærmeste dagene, så jeg er ikke redd for å gå arbeidsløs akkurat. Eneste er jo om man trives da- jeg likte meg jo så godt der jeg var.

Findus ligger strødd her nå, vi har vært lang tur, og dessuten er svogerne mine her og fikser kjøkkenet. Han ene har med sine to døtre, og de herjer jo med både Findus og kattene. Findus storkoser seg jo, men til slutt ble det visst litt for mye for ham, så han slokna tvert for noen minutter siden, hehe.. Koselig det, godt for oss å vite at han har fått sin dose oppmerksomhet idag. Kattene får gjennomgå de også- her nettopp drev de og lekte gjemsel med Mio. Det vil altså si at en av dem teller, mens den andre gjemmer Mio en plass i kjelleren- gjerne i en eske osv. Hehe, de koser seg iallefall. De er jo dyrevante og forsiktige da, så jeg bekymrer meg ikke.

Til helgen er det igjen tid for ringsekretærkurs. Pga pc-mangel har jeg gått glipp av veldig mye info og oppgaver, så jeg er redd det spøker for eksamensdeltagelsen min der. Jeg kommer uansett til å fullføre kurset, så får vi se om jeg tar eksamen nå eller senere. Det er ufattelig mye å holde styr på, og noe av den infoen som jeg altså ikke har fått før nå er ganske essensiell, så det blir ikke lett.

Her på søndag var jeg og Findus i VG, et stooort flott bilde var de- av Findus da..:) Jeg stilte opp på betingelse av at de brukte bildet der Findus er med, så klart må jeg jo promotere gullet mitt, flotte bissevovven som han er. Han er jo litt mindre på det bildet enn han er nå, men han er riktig så flott likevel. Nedenfor ser dere et bilde jeg fikk fra Bjørg hos Apoletano forleden, av meg og ham i ringen i sommer. Håper det blir flere besøk i ringen, jeg kommer meg jo ingen vei for tiden ser det ut til, hehe..


19.01.08

 

Idag har jeg vært på ringsekretærkurs, og jeg skal si dere det at det å bli ringsekretær slett ikke er noen enkel affære! Man skal kunne omtrent alt av regler i hodet, både i eksteriør og lydighet/AG, i tillegg til alle unntak og spesialregler. Dette skal man kunne bedre enn dommerne. En ringsekretær har i tillegg ansvaret for omtrent alt annet rundt og i ringen, både når det gjelder skjemaer, premier, dommerens velvære, at de får mat og gud vet.

For å bestå eksamen må man altså kunne alle lover og regler på rams, og det er ikke mange som består- tvert imot stryker de aller fleste. Etter eksamen må man jo delta som elev, så aspirant x antall ganger- og SÅ, kanskje, blir man autorisert. Så det er nok jammen meg høyt opp og langt fram før jeg er det, gitt. Menmen, enten jeg står eller ei, så har jeg iallefall lært mye- det er jo interessant. Skal imorgen også, samt en helg til, og kanskje noen ekstra ganger så det sitter. Så her er det bare pugging som gjelder fremover!:)

Her hjemme har de fortsatt med kjøkkenet, nå kan både kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og kokeplater brukes. Nå er det vel mer siste finish som står igjen, samt den delen 'halvøya' er på. Men det er heldigvis litt enklere enn det andre her. Findus har selvsagt vært 'arbeidsleder'. Jeg var litt bekymra for hvordan det skulle gå med ham og Casper, som bare er 4 år- mens gutta holdt på. Man må jo passe på små barn og hunder, men det er ikke alltid disse gutta skjønner det. Men det hadde gått strålende, Findus hadde vært flink og rolig, og godtatt både det ene og det andre fra Casper. Han nyter jo bare oppmerksomheten han!:) Etterhvert kom Ine og Lotte også, de er 6 og 10 år. Ine er flink med Findus, og passer godt på. De lekte med ham alle sammen, gjemte godbiter, koste og herja. Så han var jo strålende fornøyd, hehe!:)

Da de hadde godt, så gikk jeg for å lete etter Mio Lillepus. De herja jo med kattene også. Men jeg fant ham ingen plass, enda jeg lette høyt og lavt, med lommelykt, i hele kjelleren, oppe, nede, alle rom, i skuffer og skap. Ingen Mio. Jeg fikk jo omtrent hjerteinfarkt, han er så liten, aldri vært ute- og det var stupmørkt. Så for meg han på veien, flat... Jeg ropte og ropte, alle plasser, inne som ute. Ingen Mio. Jeg var jo på gråten, livredd for lille mannen. Rett før jeg svimte av av bekymringer, så dukket det opp et lite bustehode- nede i kjelleren. Hvor han har vært aner jeg ikke, men det så ut som han hadde sovet godt, hehe! Takk og lov! Jeg er  jo så glad i disse dyra mine, de er som unger- og jeg blir jo nærmest hysterisk om det skjer dem noe!


18.01.08

 

Ja, da var det jammen helg igjen. Ikke at jeg merker så mye til det, er jo delvis sykmeldt, og denne uken har jeg dessuten hatt magesjau, så jeg har vært hjemme siden tirsdag. Er heldigvis litt på bedringens vei nå, håper det går seg til før imorgen, iom at jeg skal på ringsekretærkurs. Det blir spennende, men er jo greit å være i form så man greier å følge med..

Idag er det ventet full storm her- ja, utover helga,- det kan jo bli spennende. Godt jeg er ferdig med turen til Findus. Vi skal holde oss inne, som sagt skal jeg på kurs, og gutta her skal jobbe mer på kjøkkenet. Håper det blir passelig ferdig da, så vi kan gjøre siste finishen etterpå. Blir jo noen turer på meg og Findus da, så klart, men jeg er redd det blir dårlig med friluft ellers hvis været fortsetter slik som nå, hehe..

Idag har jeg tatt en liten massasje-session med Findus, det pleier jeg å gjøre jevnlig pga hoftene hans.  Jeg har selvsagt fått opplæring i rette måten å gjøre det av fysioterapeut (for hund), samt veterinær, så jeg ikke gjør noe galt. Han nyter det jo, det blir som en kosestund. I tillegg børsta jeg ham litt, det må jo gjøres med en hund som røyter, hehe. Og så avsluttet jeg med å smøre potene hans. For å komme inn i turomrpådet vårt må vi jo gå langsmed veien først, og asfalt er jo ikke det beste for små tasseladder.

Håper alle har en nydelig helg, ta godt vare på hundene deres. De er avhengige av oss for å ha det bra, uskyldige og hjelpesløse. De elsker oss uten forbehold, og fortjener alt det beste vi kan gi dem!


17.01.08

 

Idag fant jeg en fin side på internett, med mye interessant info om hundehelse.: http://www.freewebs.com/maraas/index.htm  Skal legge ut link på linksiden min, samt på Hund og Helsesiden om de ulike temaene de skriver om, for dette er veldig nyttig! Skal også prøve å gjøre helsesidene mer omfattende- får ta det når jeg har tid, denne siden er jo litt under oppbygging enda. Satser på at den blir sånn passelig ferdig før jeg får mitt første kull iallefall, hehe. Det er jo en stund til enda, aller først må jeg jo få meg ei tispe, så avhenger det at hun blir avlsgodkjent. Blir hun det, så er det  jo ikke aktuelt med noe kull før hun er over 2 år anyway, så det er høyt opp og langt frem enda, for å si det sånn!:)

Imens koser vi oss jo med Findus som best vi kan. Han skal  jo ikke brukes i noe avl, men han er verdens deiligste likevel, og jeg bytter ham ikke bort med noe- ikke om jeg så skulle få en million!

Var på tur med Findus nå nettopp, den skulle egentlig ikke bli så veldig lang, for vi skulle ut og handle. Hadde liksom tenkt å gå en liten tur nå, og så en til senere- men så møtte vi lille Mira, staffien som Findus er så forelska i. Jeg syntes jo de måtte få leke litt, så da ble det visst lang tur likevel- halvannen time. Da trenger han strengt tatt ikke noen tur til senere, men jeg tror jeg skal gå en liten luftings likevel, det har vi begge godt av!:)

Gutta boys er her og fikser på kjøkkenet igjen idag, mulig det blir oppvaskmaskin, kjøleskap og stekeovn på oss i løpet av kvelden. Ting går jo ikke alltid etter planen, så  jeg har ingen forventninger, hehe. Men oppvasken kan iallefall brukes nå da, det er greit. Findus storkoser seg jo med besøk, og passer nøye på at alt går riktig for seg. Han fotfølger dem når han kan, eller ligger akkurat i døråpninga til kjøkkenet så han kan følge med.


16.01.08

 

Æsj altså, jeg blir gal ang dette utstillingstullet. Kommer meg jo aldri ingen vei jeg. Nå trodde jeg at det kanskje ble Bø og Bergen likevel, ble kjent med ei som skulle dit. Men så gikk det i ball, og det blir ikke noe av det. Ufattelig kjedelig, jeg hadde gleda meg sånn. Er ikke sikkert vi kommer oss til Ølen heller, skal sitte barnevakt i kveldinga den lørdagen bernere stilles, og iom at det er såpass langt, så er det jammen ikke sikkert jeg får med meg Petter.. Blir gal av dette- jeg vil så gjerne stille Findus! Hvis noen som leser her skal, eller kjenner noen som skal og har plass i bil, så blir jeg glad om dere sier ifra!

Forresten jobbes det iherdig med kjøkkenet vårt om dagen. Sist helg ble det gamle revet ned, igår ble rørene og deler av det elektriske lagt om- og litt av kjøkkenet satt opp. Lørdag kommer svogerne mine igjen for å hjelpe til med resten, så vi håper at kanskje vasken kan brukes og stekeovnen og det nye kjøleskapet er oppe iallefall. Det blir nok ikke helt ferdig da heller, sånt tar jo tid, men da er vi må et godt stykke på vei!:)

GRATULERER MED DAGEN TIL JONNY!:)


14.01.08

 

Nå er jeg iallefall fly forbanna på Kolumbus, eller Veolia eller hvem pokker det er som kjører de hel... bussene her! Dro fra jobben på Mariero kl 12, og var ikke hjemme før 14.30- den turen tar normalt 40 min. med kollektivt (når alt går som det skal), og 20 min med bil.

Nå går det jo ikke tog mellom Stavanger og Sandnes på dagtid lenger, og det i seg selv er plagsomt nok iom at jeg må busse til Sandnes, deretter ta tog til Klepp.

Men det verste nå var jo at det aldri kom noen buss på Klepp stasjon da jeg kom av toget. Eller, det kom en buss, men han var ikke i rute, så han gadd ikke plukke opp noen, enda det pøsa og han skulle samme vei. Iallefall, så skulle det ifølge rutetabellen, og alle jeg snakket med der, ha gått minst 2 busser på den tiden jeg sto og venta. I 40 minutter sto jeg der- tiden for bussene kom og gikk, men ingen busser. Til slutt ga jeg opp og gikk opp til butikken der nede- da kom det en skolebussjåfør som syntes så synd på oss som venta at han plukka oss opp og lot oss kjøre gratis, enda han ikke trengte det.

Nå må jammen busselskapet skjerpe seg, snakk om slett kundebehandling! Dette er andre gangen på kort tid jeg ikke kommer dit jeg skal pga manglende buss. De som har kjøpt månedskort, har jo betalt for en vare de ikke får- er nesten så man burde ta saken til forbrukerrådet.. Men lurer litt på om jeg skal sende innlegg til lokalavisen, så de skjønner at de lager store problemer for folk. Det verste er jo når dette skjer om morgenen da, så folk ikke kommer seg på jobb i tide. Og så lurer man på hvorfor folk ikke benytter kollektivt...
Det som er problemet for meg er jo at jeg ikke har noe annet alternativ siden jeg ikke har lappen.

Men nå har jeg gitt beskjed på jobb om at jeg er interessert i å begynne på den nye avdelingen på Bryne om de har flere ledige stillinger der. Sjefen min sa at hun selv ikke visste hva som skjedde der fremover, men at hun skulle huske på forespørselen min. Så får jeg håpe det går i orden. Selv om jeg stortrives der jeg er nå, så er det iallefall mindre styr å komme seg fra Klepp til Bryne, og det tar halvparten av tiden.
Jeg er iallefall dønn sliten nå, så jeg slang meg på sofaen straks jeg kom hjem. Er iskald også, så jeg måtte få i meg varmen før jeg orket gå tur med Findus. Den ble ikke så lanbg i tid idag pga at jeg er så sliten, men jammen ble den like lang som vanlig i avstand. Jeg bare gikk ekstra fort for å komme kjapt hjem i ditvværet, hehe!:)

Imorgen skal vi ut på tur med Tinka igjen, det blir fint.


13.01.08

 

Jeg må si jeg er litt skuffet over å ha oppdaget at enkelte i miljøet ikke greier skille sak og person, og setter trynefaktor foran ens evne til å ta vare på hundene sine. Man skulle tro at uenighet i en sak var underordnet, så lenge man tok godt vare på hundene sine. For en ting kan jeg bare si- er det noen jeg tar godt vare på, så er det dyra mine! Jeg setter dem foran meg selv, og ofrer hva det skal være for at de skal ha det godt. Det kan nok alle dem som kjenner meg, samt min oppdretter Bjørg Brenne samtykke i.  Det er synd dersom man ikke kan se det, og sette pris på det- selv om man skulle være uenige med meg på andre punkter.

Idag skal vi forøvrig på middag hos svigers, greit det når man ikke har eget kjøkken, hehe.. Må bare få gått en liten tur med Findus først, han og kattene må jo passe på huset mens vi er vekke. Skal få gått en liten nå før vi går, og så en skikkelig en når vi kommer tilbake ikveld. jobber heldigvis halv dag imorgen, og har jeg fri tirsdag, så da skal vi gå tur med Vibeke og Tinka igjen.


12.01.08

 

Da var helga over oss igjen, jammen var det deilig. Ikke at det har blitt så mye ro og hvile da, men likevel. Torsdag dro mine foreldre hjem, så da fikk jeg huset for meg selv den dagen. Igår var jeg på treff med noen venninner, på gresk restaurant i Stavanger. Ufattelig god mat, og ikke så aller verst usunt heller, hehe- det er viktig i disse etter-juletider!:)

Idag kom brødrene til Petter, samt svigerfar, for å hjelpe oss med oppussingen. Svogerne mine rev ned kjøkkenet, og han som er rørlegger flikka litt på rørene. vi skal jo flytte vask og oppvaskmaskin, så han skal fikse det. Svigerfar og Petter gjorde ferdig gelenderet ned til kjelleren. Vi håper at de skal begynne å sette det nye kjøkkenet opp til uka, så vi iallefall får vask og kjøleskap.:)

Findus måtte være ute mens de holdt på, det ble jo så mye rot og bråk. Men heldigvis var det fint vær, så han koste seg han. Svogerne mine hadde med ungene sine, så han fikk leke med dem, og så hev jeg ut godbiter på plenen som han fikk lete etter. Til slutt fikk han et deilig margbein som han gnagde på i timesvis- og så en en tur i kveldinga. Nå sover han som en stein, så jeg tror jammen han er sliten etter all hurlumheien!:)

Nå strever jeg bare med å få kommet meg på noen utstillinger fremover, er ikke så lett når man ikke har lappen selv og en mann som overhodet ikke interesserer seg for slikt. Ser ut som jeg må gi opp NKK Bø- og så strever jeg med å få noen med til Ølen. Så hvis noen skal, eller vet om noen som skal dit- med ledig plass i bil, så si gjerne ifra- jeg betaler gjerne bensin!:)


09.01.08

 

Da fikk jeg endelig tid til å skrive litt her inne igjen. Det har blitt litt travelt de siste dagene med mine foreldre på besøk, de skal jo ha sin oppmerksomhet de også.:) I forgårs var jeg med på familiebesøk til en gammel grandtante på snart 90 år. Hun har jeg ikke sett på mange år, så det var jo hyggelig. Hun er litt skral fysisk, men oppegående i hodet. Det er jo ikke verst når man er såpass oppe i åra.

Istedetfor en lang tur, så har det altså blitt flere korte på Findus de siste dagene, men det går jo greit. Bare han får kommet seg ut, så er han fornøyd han, hehe.. Vi har heldigvis vært heldige med at vi stort sett har møtt andre hunder som han har fått leke med også. Idag var vi på stranda på Hellestø med Tinka og Vibeke (se bilder nedenfor fra tidligere tur), og de storkoser seg sammen. Løper og herjer og holder på- der er det heller ikke båndtvang nå, så de får løpe løse med god samvittighet. Måtte spyle Findus da vi kom hjem, han var jo full av sand, men jeg gadd ikke bruke sjampo eller balsam- det venter jeg med til det nærmer seg neste utstilling. Når det blir vet jeg ikke, siden NKK Bø er avlyst for min del- hun jeg skulle reise med droppa ut, og ingen andre herfra skal den veien som jeg vet.. Kjedelig..

Like greit at vi kom oss ut av huset, for pappa og svigerfar har holdt på med å lage gelender ned trappa til kjelleren, den går jo ned i stua vår. Gelenderet der har vært altfor lavt med tanke på barn som kan falle ned osv, så nå har de hevet det litt. Tror gamlegutta koser seg jeg, når de kan holde på.:)

Kattene har vært livredde all sagingen og spikringen da, så Mio har ligget i kjelleren i hele dag. Han og Findus har forøvrig blitt bestevenner nå, de koser seg sånn sammen at det er en fryd. Mio patter og gneker seg på Findus, og Findus vasker og slikker Mio, hehe. Koselig at to så ulike dyreraser kan finne hverandre!

   


06.01.08

Da var enda en helg over, og vi har stappa oss som vanlig!:) Har mine foreldre på besøk, så da blir det lett til det, hehe.. Det har vært et grusomt vær her de siste dagene, sånn at det nesten ikke har vært mulig å gå tur med Findus. Fredag og igår var det rett og slett farlig enkelte perioder, så det ble ikke så lange turer. Fredag gikk vi i 45 minutt, men bare langsmed veien her. Heldigvis møtte vi ei rottweilerjente på 3 år som han fikk leke med.

Igår var vi så heldig at vi møtte Peblo, flatkompisen til Findus. Vi slapp dem løs på en bane her borte i en halvtimes tid, så de fikk lekt fra seg. I tillegg trente vi lydighet i 15 minutt, og så fikk han søke etter godbiter i hagen i en halvtime. Idag ble det bare en halvtime også, men vi gikk sammen med colliedama til Findus, hehe... Dessuten skal jeg ut en liten tur til før vi legger oss, han må få en luftings til.

Imorgen er det jobb igjen, men bare halv dag. Da skal jeg få gått en god tur med ham- bare vi slipper den helsikes border collien. Den var jo søren meg der idag også, og fulgte etter oss. Heldigvis gikk den igjen ganske kjapt, og jeg fikk med meg Findus, men det er ei plage altså. Onsdag skal vi iallefall få oss en tur på stranda sammen med Tinka, da slipper vi det, og så får de løpe løs, det blir godt. Jeg synes hunder fortjener det altså, litt mer enn å stadig gå i bånd. Her i Klepp er det jo båntvang omtrent overalt pga sauer og slikt. Skjønner egentlig ikke det, for de er jo inngjerdet på beitene, ingen hunder kommer til der. Dessuten driter jo Findus i dem, hehe.. Hender jeg slipper ham inne i lunden også, men det er mange sure folk rundt der, og redde eiere med små gneldrebikkjer - så derfor må jeg ha ham i bånd for det meste her. Da er det godt vi har blitt kjent med noen så vi kan kjøre til strendene iblant- og at vi har stor hage han kan leke og løpe på!:)


02.01.08

Ja, da var årets første arbeidsdag- og min første fulle dag på lenge over. Er jo delvis sykmeldt jeg, så jeg har ikke hatt en full dag siden tidlig i høst. Jeg var spent på hvordan det hadde gått med dyra hjemme da, de har jo heller ikke vært så mange timer alene på en stund. Jeg forventet litt rot, for som regel finner Findus på litt bøll når han kjeder seg. Han ødelegger ingenting, men drar gjerne ut tepper og slikt på gulvet. Nå som Mio er liten, så har de også tilgang til badet i tillegg til gangen, så jeg var spent. Men det ser ut til at det har blitt spennende nok med både Snøfnugg og Mio som selskap, for det eneste han hadde kost seg med idag var en sokk, hehe!:))

Ble ikke tur før det var mørkt idag, og pga at jeg kom sent hjem var den ikke like lang som vanlig- ble bare en time idag, som regel er det minst 1,5- 2,5 timer jeg prøver å få til. Men jeg gikk nå langsmed veien og steder vi ikke har gått på lenge, så han fikk brukt nesa si skilleig og lest avisen. Synes det er greit når tiden blir knapp, for da får han iallefall mental stimulans.

Imorgen har jeg fri hele dagen, og da skal vi ut og gå tur med både Tinka og Frodo, det skal bli skikkelig gøy. 3 bernere, på 7 mnd, 1,5 år og 4 år. Det er sååå godt for dem å leke med 'likesinnede', og hunder som tåler en trøkk. Dessuten er jo vi eierne like bernergale alle sammen, så det er moro!:)

 


01.01.08

   Ja, da var det jammen blitt 2008! Tiden går så fort at jeg ikke kan få sagt det nok.

Det ble en rolig feiring for vår del, var hos eldstebror til Petter og hans familie. 4 voksne og 2 barn, samt Findus. Vi spiste litt Taco og drakk litt champagne, men det  var også alt. Findus var snill gutt, og ikke direkte hysterisk, men han likte slett ikke all denne lyden og lysglimtene. Da det smalt som verst ville han slettes ikke ut, og peste litt der han lå i gangen. Jeg satte meg hos ham en stund, og bare koste og prata litt, og da var det jo greit, hehe! Lille mammadalten min.:)

Idag har jeg og Findus gått tur med bernerjenta Tinka og hennes familie, deriblant 2 barn på 6 og 8 år. De er jo vant til hund, så de lekte flott sammen med Findus- han koste seg stort! Vi gikk ned på en strand her, og slapp hundene løs. Merker han er blitt endel bedre på andre hannhunder bare de siste ukene. Før skulle han jo tøffe seg for alle,  men idag da vi møtte en aggressiv dvergpinscherhann, hilste Findus bare pent og gikk sin vei. Var sånn igår også. Godt å se at det hjelper seg, nå er det stort sett bare de som har angrepet ham tidligere han er sinna på- og det er jo fullt forståelig!

Imorgen skal jeg på jobb igjen, denne gangen full dag for første gang på mange mnd, så det er jeg spent på. Da må dyra være endel timer alene, men det går vel greit. Dessuten har jeg fri torsdag og jobber halve fredag. Mamma og pappa kommer på besøk en ukes tid, de ankommerr torsdag. Da blir det vel litt ekstraturer på Findus, samt mye kos- de er jo veldig glade i dyr.

GODT NYTT ÅR TIL ALLE- håper 2008 blir et godt og lykkelig år!:) Personlig har jeg som mål å få lurt Petter til å få en bernervalp i løpet av året- og dermed Bjørg til å parre Knerten også, hehe!:)