Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meFebruar 08


29-02-08

 

Ja, da var det jammen meg skuddårsdagen. Intet frieri her i gården, iom at Petter kom meg i forkjøpet allerede i sommer, hehe.. Tusan som tiden går, imorgen er det mars og første vårmåned. Det har jo vært vår her i ukesvis da, blomstrer som bare rakker'n rundt om her iallefall.

Er sliten etter jobbuka jeg. Det er deilig å ha en jobb, og jeg stortrives, men det merkes jo at man må stå opp tidlig. Heldigvis går bussen fra dør til dør, og jeg kan lene meg tilbake i setet og sove på vei til eller fra jobb. Det er nemlig spesialinnleide luksusbusser, hehe.. Folka på jobb er veldig hyggelige også, og gutta boys rundt om på basen stikker innom 'bua' jeg sitter i noen ganger om dagen, så jeg blir ikke akkurat ensom. Merker at det er mindre stress her enn der jeg jobba før også, ikke minst mentalt. Det er deilig, da er det lettere å holde seg frisk.

Merker Findus er glad når jeg kommer hjem da. Jeg fyller kongen hans og en annen leke med leverpostei og annet digg før jeg går, så han har noe å drive med en stund mens jeg er vekke, og selvsagt luftes han jo om morgenen også. Når jeg kommer hjem er det tur, og når vi er vel hjemme vanker det kos og litt lek og slikt. Så jeg tror han greier seg- heldigvis er jo Petter hjemme i 14-tiden også, så det blir ikke sååå mange timer.

Idag gikk vi tur med ei venninne, kjekt med selskap, iallefall når været er sånn som det er nå. Blåste som søren og regna sidelengs, piska oss i ansiktet jo. Jeg så ingenting en periode, og jeg tror til og med Findus reagerte på det. Men vi kom oss da rundt her, men det var jammen ikke mange ute gitt. Kun en annen hundeeier, hehe..

Nå i helga skal vi bare ta livet med ro, ingen spesielle planer. Eller, må en tur og hente 40 kilo Norwegian Polar hundefor til Findus imorra, og så skal vi på søndagsmiddag til svigers da. Men ellers skal vi bare sløøøve!:)

Ha en finfin helg alle sammen!


24.02.08

 

Ja, da var utstillingen i Bø unnagjort. Og det gikk jo bedre enn fryktet!:) Ble 1.AUK, 3.AUKK på Findus, dvs at han ble nr. 3 i sin klasse! Det er jo slettes ikke til å kimse av, selv om jeg hadde håpa på en HP eller noe. Men i det selskapet skal man være fornøyd med det, ble slått av Vebjørn Viking og Balder Breidablikk, to flotte hunder- så jeg synes lillemannen min gjorde det bra jeg. Gratulerer forøvrig til Hiselfoss med både BIR og BIM!:)

Turen opp gikk jo aldeles strålende, han og Edvin fant hverandre med en gang og riktig koste seg sammen i baksetet. På veien hjem brukte de hverandre som hodepute, søtingene!:) Edvin gjorde det veldig bra, vant sin klasse, fikk CK og ble 3 BHK. Grattis:) Det blir vel flere utstillinger på oss sammen, det var veldig hyggelig. Tusen takk for tur og hyggelig selskap, Silje!

Imorgen begynner jeg på jobb igjen, det blir spennende. Spørs om jeg kommer meg på rett buss, hehe.. Gleder meg til å få noen penger i kassa og noe å gjøre. Eneste er at jeg må stå opp grytidlig, må ut på tur med Findus, for han blir jo alene noen timer. Det går fint det, så lenge han altså får nok tur og stimulans ellers- er glad det er lyst utover kveldene nå så vi kan gå skikkelig tur på ettermiddagen.

 


21.02.08

 

Jah, da var ny jobb i boks!:) Hipp hurra, endelig penger i kassa- kommer til å tjene ganske mye mer enn før, så det er bra. Kanskje jeg får råd til bernerbebis i sommer likevel!:) Begynner allerede mandag, så det blir spennende. Dyra synes sikkert ikke det er fullt så festlig å være alene om dagene, men heldigvis slutter Petter tidlig, å det er ikke så fryktelit mange timene. Og de har jo hverandre, hjelper med selskap. Så er det jo bare å passe på at Findus får alt av tur, kos og stimulans den tiden jeg er hjemme!:)

Igår koste vi oss på tur. For hver grein, benk, stein, gjerde og slikt jeg fant på tur, så fikk jeg han til å hoppe oppå, over, balansere på eller krype under. Og da vanka det selvsagt masse kos, ros og godis. Han syntes jo det var kjempefestlig, og jeg ble selv helt svett, hehe. Fikk han til å hoppe oppå en diger høyball også. Trodde ikke han skulle greie det, men da han hoppa lett opp var det jo julaften og 17.mai på en gang. Og da han skjønte det, så gjorde han det samme igjen og igjen, hehe.. Gjorde underverker for kontakten iallefall, så dette skal vi gjøre mer!

Har bada han igjen idag, skal til Bø imorra. Jeg gadd ikke være så nøye siden jeg bada ham for noen uker siden, tok bare sånn sjampo for hvit pels i krysset og på labbene hans, og balsam i resten av pelsen. Så har jeg føna litt for å få luft i pelsen. Eneste problemet er jo at det er drittvær her, og Findus må få tur også. Vi kjører til Tvedestrand i ettermiddag, så jeg må lufte ham før det. Jaja, får passe på, og så heller børste vekk dritten. Vi skal sitte på med ei venninne som har en shar pei opp fra Tvedestrand, så Petter må stå opp tidlig for å kjøre meg inn til sentrum. De må få litt tid å bli kjent også.

Driver og ser meg om etter oppdrettere også, for uheldigvis blir det ikke noen valp på meg ifra Knerten til Bjørg, kom jo bare en hanne denne gangen- og det er litt tidlig å få allerede nå også. Det er jo heldigvis mange gode oppdrettere her i Norge med flotte hunder, så jeg skal nok finne en fin tispe- men jeg drømmer jo om litt nytt blod også, så jeg har tittet i Sverige og Danmark også. Det eneste jeg er usikker på i forhold til det er reglene for HD og AD i Danmark, samt at jeg jo ikke er like kjent med oppdretterne der borte som her. Det er jo viktig for meg å få en mest mulig frisk hund, med sunne og gode linjer både når det gjelder helse, levealder og gemytt. Og så må det jo være passende eksteriørmessig. Det blir nok valp på meg, men nå vil jeg bruke litt tid på å finne det rette.

God helg alle sammen!:)


18.02.08

 

Enda en uke uten jobb.. Vært på noen intervjuer, og vært blant de siste på alle, men ikke fått helt napp enda. Men nå er det to jobber i sikte som jeg har lyst på, den ene er kortvarig, men likevel så interessant og bra å ha på cvn at jeg har lyst på den likevel. Den andre må jeg se an, kommer an på kjemien med de andre der, samt lønn- jeg skal dit på intervju på onsdag.

Med så mye frem og tilbake, blir det ikke så mye tid til lange turer med Findus likevel, selv om jeg har fri. Men han får nå mye selskap om dagene da, og jeg går jo fast tur i minst en time hver dag likevel. Idag ble det bare 45 min sent i kveld, men jeg slapp ham løs på et jorde her så han fikk løpe, og dessuten møtte vi Peblo på vei hjem, så da ble det litt lek. I tillegg har min svigerinne vært her med ungene sine idag. De var jo i utgangspunktet redd for hunder, og eldstejenta hysterisk sådan. Men findus har visst kurert dette, for idag lekte de sisten med ham, brukte ham som hodepute og danset swing med halen hans. Og som den engelen han er, tar han selvsagt alt med stoisk ro. Det er fantastisk deilig å ha en sånn hund. Det er jo den greia med hannhunder han har, det er selvsagt plagsomt, men ikke farlig og heller ikke umulig å kontrollere. Dessuten ganske vanlig. Det aller viktigste er jo at han er rolig og snill i hverdagen, ikke minst mot barn- og der er han virkelig i særklasse altså.

I helgen skal vi altså til mine foreldre i Tvedestrand, det er jo bare to timer unna Bø, der det er NKK utstilling på lørdag. Jeg skal sitte på opp med ei fra Åmli og hennes shar pei, det blir koselig. Samtidig kan jo Petter bare ta det med ro, det er han glad for, for han synes ikke noe om utstillinger, hehe. Det går nok ikke så bra med ham da, han er enda litt skjev, og vi har ærlig talt ikke vært flinke til å trene. Så det får bare gå som det går. Men som sagt har han godt av den sosiale treningen, så den tar vi med oss. Håper vi får lurt Christina til å komme en tur.:)


14.02.08

Jeg skjønner ikke helt hva som skjer med dagboka mi om dagen, her forleden var den helt fin å lese, men nå blir setninger og sider ekstremt lange. Jeg har ikke gjort noe annerledes enn vanlig såvidt jeg vet- men så er jeg jo heller ikke godvenner med teknologien om dagen.. Så folk får bære over med meg, er vi heldige blir det bedre når jeg begynner på neste mnd, hehe..

Sitter her hjemme og sløver foran Tv'n idag, er fremdeles sliten etter sykdommen. Jeg har sovet døgnet rundt i flere dager, men er fremdeles like trøtt. Findus har jo fått turer da, heldigvis- igår var vi på tur med Frodo. Han er kastrert, så han og Findus går ganske greit sammen. Litt buldring ble det jo, og det smalt litt en gang de surra seg inn i hverandres bånd, men ingen direkte slosskamp. Bare litt bryting, riing og knurring- for oss som er vante hundeeiere er jo dette ikke noe nytt blant hanner, men folk som kom forbi så jo lettere forskremt ut, hehe.. Jaja, det er jo litt plagsomt med denne tøffinga, men heldigvis er jo Findus en engel mot alle andre, både dyr og mennesker, så jeg er jo glad for det. Hadde vært mye verre om det var andre ting vi slet med, for å si det sånn.

Jeg skal prøve å få gått tur med hanner litt oftere, så han får treninga. Nå skal vi jo til Bø også, da får han litt sosial trening både der og på veien opp, vi skal nemlig sitte på med en shar pei hann på hans alder. De er  jo stort sett rolige av seg, og vi skal la dem hilse godt og lenge først.

Jeg får vel sette igang med å vaske gulvene her, Findus har lagt seg til den uvanen at han graver i bedene mens han er ute, så det blir litt dritt her selv om det er tørt. Kjedelig, men sånn er det bare å ha hund. Må også ut en runde for å plukke bæsj på plenen, han gjør jo fra seg hver morgen der ute, og selv om han er flink å gjøre det i hjørner og kanter, så er det jo ikke så deilig å ha en masse liggende der i dagesvis.


12.02.08

 

Fyttikatta altså, det er jammen lenge siden jeg har vært så sjuk som jeg var igår! Tilbragte døgnet med å sitte på toalettet med ei bøtte foran meg, og i de sjeldne tilfellene ikke satt der, så lå jeg i senga. Usj og æsj, spysjuka er det absolut verste jeg vet, men blir jo helt satt ut. Petter var ute av form da han kom hjem igår også, så det ble ikke tur på stakkars Findus. Men det virket som han forstod at vi ikke var friske, for han var helt rolig, og maste ikke sånn som han ellers pleier. Han bare dilta etter og la seg der jeg lå han- lille engelen til mamma. Kattene var også rolige, de lå rundt hodet mitt begge to.

Jeg har vel gått ned 2 kilo på en dag jeg da, fikk ikke i meg noe særlig. Ble en bolle, 5 druer og en halv yoghurt igår. Og selv om jeg er noenlunde bedre idag, så har jeg ikke verdens største matlyst akkurat. Men jeg kom meg ut på tur med Findus idag da, og vi var vel borte i over 2 timer. Gikk akkurat den samme løypa som vanlig, men med min form gikk det ikke akkurat fort. Hvilket så ut til å passe Findus perfekt, for da fikk han snust på alle flekkene han ville, så lenge han ville. Dessuten var vi så heldige at vi møtte kompisen Peblo, så da fikk han lekt og kost seg litt også.

Nå er jeg jo offisielt arbeidsledig også, får håpe det dukker opp noe snart, for vi ruller ikke akkurat i penger. Skal på et intervju imorra, så får vi se. Jeg må innom Nav også for å fikse dagpenger, skulle jo dit igår, men kommer meg ikke så langt når formen er som den har vært. Jeg får se hva jeg får tid til imorra..


08.02.08

 

Aaaargh, da sitter jeg her og blomstrer da- ingen Ølen på meg i år nei. Har vel hatt ørten avtaler om skyss, men alle har fakt i fisk- så det er tydelig at skjebnen slett ikke vil at Findus og jeg skal dit. Velvel, jeg bada nå Findus idg likevel jeg da, er jo en stund siden sist. Og så er det jo mulig jeg skal til Bø om to uker, og da slipper jeg å gjøre det så grundig da. Får nemlig ikke bada han så mye hos mine foreldre, så da kan det være greit å bare ha noe småpuss igjen.

Sitter her alene på en fredagskveld jeg da, Petter er på jobbfest i byen. Han overnatter hos sine foreldre for å spare taxi, så jeg ser ham ikke før imorgen. For å ikke kjede meg forderva, har jeg da gått to turer med Findus, bada ham, støvsugd og vaska hele kåken oppe, samt nede i kjelleren. Og etter jeg var ferdig med det, så har jeg sittet og skravla med Christina på msn- og fjolla til den store gullmedalje, hehe.. Tydelig vi er overtrøtte, for nå har jeg sittet og flira så jeg grein av noe helt banalt- som kankje ikke egner seg på trykk, hehe.. Men moro er det!:)

Var på jobbintervju tidligere idag, det hele foregikk på engelsk- men det er jeg jo vant til, så det gikk fint. Vi får se hva det bringer, vet ikke om jeg har sååå lyst på akkurat den jobben pga kronglete reisevei, men vi får se. Hoppa så klart av på feil stopp jeg da, så jeg måtte gå ganske langt. Ikke at jeg har noe imot ekstra mosjon, men det er ikke fullt så festlig når man har på høye hæler. Jeg ha jo enda bivirkninger fra igår, da jeg måtte gå halvveis fra Klepp stasjon og hjem pga en buss som aldri kom. Så man kan trygt si at jeg har vondt i føttene idag ja- det var også delvis derfor det ble to separate turer på Findus idag. En på 15 min og en på vel 40.

I tillegg har han kost seg med tyggebein i hele dag, samt lett etter godbiter og bada da. Så han er egentlig ganske sliten, det tar visst på å bli ren og pen!:) Imorgen får han besøk av Gizmo, en pappillonhann på 3 år- det blir spennende med tanke på den hannhundgreia Findus har nå. De skal få hilse på hverandre på hver sin side av gjerdet først, så får  vi se. Findus er jo grei da, stort sett, er jo mest knurring og sånt. Og hun som eier Gizmo er ikke hysterisk og lar dem fikse opp selv, så det hjelper.

Har vært ganske varmt her idag, 11 grader. Nå er det riktignok mildt her vest, men likevel. Godt at det går mot vår da, kanskje det blir litt sol på oss også snart..

Tenker jeg snart skal gå og legge meg, men det er jo kjedelig det også når man er alene hjemme. Sjeldent jeg sover uten Petters armer rundt meg, så det er litt stusselig. Ikke minst det å våkne opp alene. Får ikke tatt det så mye igjen resten av helga heller, for vi skal sitte barnevakt imorgen kveld og natt, og de ungene våkner ganske så tidlig. Heldigvis er jeg ikke helt alene da- det er fordelen med å ha dyr da, man kan være alene hjemme uten å egentlig være det. Hjelper iallefall på ensomheten, og så føles det jo ganske trygt å ha en deilig bernerbamse i hus!:)

God helg til alle!

    

Disse skjønnasene er det altså som holder meg med selskap inatt!:)


05.02.08

 

Da var enda en dag med jobbintervju unnagjort. Den ene jobben, som rekrutteringsrådgiver, har jeg fryktelig lyst på- og de mente jeg hadde de personlige egenskapene som trengs-, men jeg mangler utdanning innenfor faget, så jeg er redd jeg ikke får den.. Imorgen er det nest siste dag på den jobben jeg har, så er det nok et jobbintervju- og fra fredagen av er jeg offisielt arbeidsledig. Så på mandag bærer det til NAV med alle nødvendige papirer så jeg iallefall får noen penger mens jeg venter på ny jobb.

Findus blir sikkert happy om jeg må gå hjemme en stund, men det er jo en fordel om vi har penger nok til å kjøpe mat og sånt til ham også!:)

Det ble ikke verdens lengste tur på ham idag akkurat, det høljet ned og blåste full storm, så jeg droppet å gå i turområdet vi pleier. Vi gikk heller noen ekstra runder i lunden her, fint der også, bare ikke så variert terreng. Jeg lot ham lukte og styre på som han ville, det gjør jeg alltid når vi ikke går så langt- så han skal få litt mental stimulans i det minste. Vi endte vel opp med en tur på vel en time, og så har jeg hatt en børste- og kosestund her hjemme nå, så han lier ikke akkurat.:) Han har også vært med meg ned og vasket tøy idag, det er visst viktig å passe på at jeg gjør jobben skikkelig. Da kommer nemlig alle dyra tuslende ned i kjelleren. Findus 'hjelper' til ved å stjele diverse plagg ut av vaskemaskinen, mens Snøfnugg 'tørker støv' ved å rulle seg rundt på gulvet. Mio bare er med for å plage de andre, hehe..

Det er ikke mye tid og overskudd til å lese til ringsekretæreksamen merker jeg, så jeg er i tvil om jeg skal gå opp til eksamen- vi får se. Ellers styrer jeg med å komme meg opp til Ølen, Bergen og Bø, og lever enda i håpet om at noen skal forbarme seg over oss..

Valpebilde av Findus- er han ikke deilig?


02.02.08

 

Puh, idag er jeg sliten. Sto opp kl 8 for å rekke tur med Findus før jeg dro på kurs. Så ble det pugging der, og her hjemme har det vært fullt hus og stormende jubel siden- svogeren min og mine nieser på 6 og 11 er her inatt. Det er jo veldig koselig, men ikke så mye tid til å slappe av, for å si det sånn!:)

Findus storkoser seg jo med besøk, ungene styrer og fjoller, og minstejenta ligger konstant på gulvet med ham. Han finner seg jo i alt også, søtnosen min. Er godt for ham å få masse oppmerksomhet da, det liker han. Jentene var med oss på tur isted også, da lekte de i snøen med ham. Ellers har han søkt i hagen etter godbiter og fått et gedigent tyggebein idag, så jeg tror han er rimelig fornøyd!:)

Nå er ungene i seng, så vi voksne koser oss med pils og rødvin- tidligere har det vært deilig hjemmelaget pizza, namnam.

Nedenfor ser dere beinet til Findus og Lotte som koser med ham.:)

 


01.02.08

 

Da var det jammen februar også- jaggu godt det går mot lysere tider. Jeg har vært travel de siste dagene, har vært på 2 jobbintervju, og skal på minst 4 til neste uke. Det skorter ikke på det iallefall, så jeg skal nok skaffe meg noe å gjøre.:)

Idag har Findus og jeg kost oss på tur med Tinka, samt Hamlet og Grace. Tinka er jo Findus' bernervenninne, mens Hamlet er en blandingshann på 4 år og Grace en chinese crested på vel 15 mnd. Var spent på Findus og Hamlet, siden Findus er litt edgy på enkelte hanner for tiden. Men Hamlet er kastrert da, så det gikk fint. Faktisk over all forventning, virket som Findus ikke hadde øyne for andre enn ham på hele turen- ingen av tispene var særlig interessante. Han fløy rundt og lekte med Hamlet, slikket ham på diverse intime steder og skikkelig flørtet. Så man kan jo begynne å lure på hvilken fil han kjører i, hehehe.. Er deilig å gå sånne turer, der de får løpt skikkelig fra seg- særlig godt for Findus som måtte være så lenge alene den ene dagen her. Blir endel alene neste uke også iom at jeg må på jobbintervju rundt om, men heldigvis ikke så lenge som sist.

Her er kjøkkenet straks ferdig, mangler bare sokkellister og litt skjøter nå, så er det gjort. Petter driver og fester håndtakene på skuffene nå, og fjerner den blå plasten. De regner med siste finpuss blir gjort i helgen, det blir bra- da mangler bare det nye kjøleskapet. Må skifte det andre ut, det er lekkasje det. Eneste problemet er at de som skal komme med det nye kommerpå dagtid, og det passer jo sjeldent for arbeidsfolk da..

Går dårlig med utstillingsdeltakelse for Findus da- nå blir det ikke noe Ølen heller. Petter skal på 'julebord' med jobben fredagen før, og vi skal sitte barnevakt lørdagskvelden. Ergo får jeg aldri ham med på å kjøre opp dit grytidlig på lørdag, nei.. Bergen blir det jo heller ikke, ei heller Bø. Det nærmeste nå blir jo de utstillingene her borte, samt Frya og Kristiansand, men noe stort mer tviler jeg på at det blir til sånn som det er nå..

Imorgen er det tid for ringsekretærkurs igjen, ufattelig mye å huske på- denne helga skal vi lære om de ulike championatene, og reglene for dem. Det er vanskelig, særlig siden jeg jo ikke har drevet noe med jakt, trekk, spor eller noe slikt selv før. Spørs om jeg kommer til å ta eksamen altså, iom at pcn min var nede så lenge, så fikk jeg ikke essensiell info før det var altfor sent. Jeg kommer til å fullføre kurset, men vi får se hvor mye jeg greier lære meg innen eksamen- man kan jo bare ta den to ganger uansett... Vi får se, er jo kjekt å ha gjennomført kurset iallefall.

Ønsker alle en riktig god helg!:)