GOD JUL!
Hvem er vi?
Mål for oppdrettet
Skal du kjøpe hund?
For valpekjøpere
Rasestandard
Dagbok
Nyheter/kalender
Oppdatering
Findus
Findus' blogg
Utstilling, Findus-06
Utstilling, Findus-07
Snøfnugg
Album
Gjestebok
Kontakt oss
Hund og Helse
Linker
Årskalender
© 2007 Eva Lambrechts
e-mail me


30.12.07 Fyllesyk og snart nytt år

Huff, sløv dag idag. Vi var på fest igår, og selv om jeg drakk mindre enn vanlig, så tar det på. Det er jo ikke så ofte vi fester for tiden, så det skal ikke så mye til.

Findus og kattene regjerte altså huset alene, men det går jo fint. Det ser ut som de har det greit så lenge de får være sammen. Selv om katter ikke er det samme som å ha en annen hund i huset, så tror jeg Findus trives bedre nå enn når vi bare hadde ham. Ser jo bare det når vi er hos mamma og pappa- der må han sove alene på kjøkkenet, for han kan ikke gå trappene opp til 2.etasje der soverommene er. Før pleide vi ha med Snøfnugg på rommet vårt om natta, men da fant Findus alltid på så mye tøys, hadde revet ned puter og tatt ting fra benken osv. Da vi begynte å la Snøfnugg være der nede sammen med ham, så sluttet han med det. Så det eer tydelig at han var selskapssyk og kjedet seg litt.:)

Skal gå tur med Findus om ikke så lenge, han maser endel nå. Men jeg venter bare på at hagleværet skal gi seg..

Forøvrig er han altså ikke så mye til vakthund, gir ikke lyd fra seg når det kommer folk. Litt synd, for vi kunne trengt det igår, hehe.. Vi har sperret av porten her, fordi folk ellers sykler og kjører moped over tomta vår fordi det er sperret av på en gangvei rett ved. Inatt mens vi var på fest har åpenbart noen drittunger vært travle med å røske opp dette gjerdet, for da vi kom hjem lå det helt på halv tolv og slengt vekk. De må ha jobba en stund med det. Irriterende, det er jo direkte herverk! Til sommeren skal vi få opp et skikkelig gjerde der, så håper vi det tar slutt. Er jo ikke vår feil at vegvesenet har sperret av gangveien! Og så er det irriterende at folk ikke oppdrar ungene sine til respekt for andres eiendom!

Får håpe de holder seg unna imorgen, da skal vi vekk igjen, til svogeren min for å feire en rolig nyttårsaften med dem. Findus er selvsagt med!:)


28.12.07 Hva er det jeg leser?

Må si jeg ble lettere forundret over noen av kommentarene Christina har fått i gjesteboken sin idag ..
Hun har jo måttet ha Indira hos sin venninne pga kaos med løpetiden siden hun er på julebesøk hos andre, og fordi Wicky, morens hund har smittsom øyebetennelse. Så får hun kommentarer på at hun "ikke er klok" og pepper for dette ifra folk som åpenbart ikke kjenner sakens bakgrunn!

Følte jeg måtte skrive en støttende kommentar der ja.
Ærlig talt- de som skrev dette kjenner jo overhodet ikke sakens sannhet i dette tilfellet! Og å kalle Christina for uansvarlig eller tullete er jo helt fjernt!
Hun har nettopp tatt til seg ei tispe som ellers ville vært avlivet av eiere som ga blaffen, så får hun pepper som dette??
Hun har heller ikke sendt fra seg Indira for godt- den er hos en venn for noen få dager, mens Christina er på julebesøk hos familie som ikke er så begeistret for hunder i utgangspunktet. Og hun har sendt henne diot for HUNDENES skyld, IKKE sin egen! Vi som kjenner Christina vet at det er få som bryr seg så mye om hunder generelt og hennes egne spesielt som henne!
Alle som har hatt tispe i løpetid samtidig som en hann, vet hvor voldsomt det kan være, og hvor mye ståhei. Dessuten er det mange hanner (og tisper) som blir ekstremt stresset når det er tisper i løpetid i nærheten, så mye at det ikke er bra for noen av dem- i enkelte tilfeller er det best at de får være adskilt.

Dessuten- Pablo har AD og skal ikke avles på, Indira er for syk til det- så for å slippe et valpekull med potensielt dårlig helse, så er det da for søren bedre å sende en av dem bort?

Til sist er saken den at Wicky, hunden til moren hennes har en smittsom øyesykdom. Så for å begrense smitten, så holdes Pablo og Indira unna henne.

Synes det er så teit med folk som kommer med påstander om ting de ikke kjenner bakgrunnen for, om en person de ikke kjenner! Er det noen ting jeg har lært denne høsten, er det at man bør sjekke bakgrunnen for ting før man uttaler seg- og da aller helst med den det faktisk gjelder! Og ikke minst bør man ha mot nok til å stå for det man sier og ikke legge igjen anonyme kommentarer- det er bare feigt. Drittslenging og grunnløse påstander blir ikke bedre av at man ikke tør stå for det man skriver.

En annen ting er jo det at man slett ikke er så anonym på nett som enkelte tror. Man legger igjen IP-adresse, som er unik for hver PC. Denne kan spores overalt man ferdes på nettet- ganske enkelt også. Så i prinsippet går det an å finne folk selv om de ikke legger igjen navn.


28.12.07 Trim

Gikk tur med en bernerhann på 4 år idag - Frodo-, samt eieren hans. De har akkurat flytta hit til Klepp, så vi skal nok gå mange turer sammen fremover- har planlagt tur imorgen allerede.:) Frodo er kastrert og eldre enn Findus, så det gikk strålende. Findus fikk bare litt kjeft når han prøvde å ri på ham, men det er jo helt greit, hehe..

Men mot slutten av løypa her, kom vi forbi veien inn til en gård som ligger et stykke fra veien. I krysset der lå en Border Collie som hører til gården, og den er ekstremt aggressiv. Har flydd på Findus 2 ganger før, så jeg turte ikke gå forbi. Det hadde rett og slett smelt der mellom dem, nå er jo Findus i den alderen at han vil ta mer igjen når han først blir angrepet. Den gikk jo til og med til angrep på Frodo (den kastrerte hannen) to ganger, men Frodo skal jo ikke ta igjen på samme måte. Dessuten er han eldre- den BC'en er ca like gammel som Findus, blir straks verre da. Det var jo heller ingen eiere i sikte der.

Så jeg snudde og gikk samme veien som jeg kom, så for min del ble turen nesten dobbelt så lang idag, 2,5 timer. Men den bikkja fulgte jo etter oss et stykke, knurra og glefsa.
Rista den av oss på slutten, men tror dere ikke den sto i krysset her nede da jeg kom dit- laaangt unna gården sin-, og skulle ta Findus igjen?
Fikk heldigvis med meg Findus hjem da, men han var irritert.
Blir litt irritert selv- det der er offentlig turområde, og det er båndtvang der. Da er det plagsomt at en løs, aggressiv hund skal ødelegge hele greiene. Er sikkert ikke bare meg som er plaget av den, for å si det sånn.


27.12.07 Striskjorte igjen

Ja, da var det hverdag igjen, iallefall for en stakket stund. Jeg hadde heldigvis fri idag da, så jeg fikk slappet litt av etter julestresset. Ja, for det er ikke barebare å stadig skulle være sosial og dra hit og dit hver eneste dag. Det er selvsagt veldig koselig, men likevel slitsomt, iallefall når helsa mi er som den er.

Idag sov jeg til 11.30, deretter slappet jeg av litt mens Petter dro en kjapp tur på jobb. Fikk støvsuget og tørket litt støv også. Da han kom hjem dro vi og handlet litt, og kjøpte en masse julepynt til halv pris!:) Hadde kostet oss 2000 kr før, men nå fikk vi det for drøye 900. Kjøpte en masse flotte julekuler, og noen julelykter, nisser og engler. Fikk dessuten tak i noen fine sofaputer og bordbrikker til halv pris også. Kjekt!:)

Jeg fikk også gått en laaaang og deilig tur med Findus idag. Gikk rolig og sakt, helt i hans tempo, så han skikkelig fikk snust og lagt igjen visittkort. Brukte vel over 2 timer på det. Mot slutten møtte vi ei bernerjente, vel en mnd eldre enn Findus- Tamara fra Citahagen, Bjørg Andreassen sitt oppdrett. Vi har møtt henne før, og Findus syntes jo det var helt konge å få leke med en som tåler litt igjen!:) Etterhvert kom det også til ei lita Staffordshire Bullterriertispe, Mira, som vi også har møtt noen ganger før. Hun er liten, men knalltøff, og hiver seg gjerne over Findus! Hun hang i skjegget til både ham og Tamara. Alltid koselig å møte trygge og gode hunder på tur, så han får lekt og kost seg litt.

Han er heldigvis blitt litt bedre med den hannhund'tøffingen' sin, han bryr seg ikke om alle lenger. Som sagt før så bryr han seg ikke om mye eldre hanner, og valper skal han bare leke med. Nå bryr han seg dessuten bare om de hannene som har et aggressivt kroppspråk eller knurrer først. Så jeg merker det begynner å bedre seg mht hormoner her. Dog er han like opptatt av fine damer da, hehe!:)

Nå er dessuten lille Miopus blitt tryggere på Findus, så han får lov å vaske ham i baken, hihi.. Men han må likevel passe seg litt, blir han for ivrig, vanker det en kattelabb i trynet.

Imorgen skal jeg på jobb igjen, bare halv dag, heldigvis. Så skal ut og kjøpe inn mer hundemat, er nesten tomt. Men om kvelden skal vi bare ta livet med ro og se en film på sofaen!:)

 


25.12.07 Vel overstått!

Ja, da var denne jula også "over"! Skjønt, det er jo litt igjen da, men likevel. Pinnekjøttet er fortært og pakkene pakket opp for denne gang.

Vi var hos svogeren min vi, og Findus var selvsagt med- jeg nekta å feire uten ham! Han måtte ligge nede i gangen hos dem pga at de har en trapp opp til stua som jeg ikke vil han skal gå i. Som den engelen han er lå han jo fint der:) Sørga for teppe, vann og tyggebein, og jeg lufta ham en gang i timen minst, pluss at jeg var ofte nede og koste. Så han led ingen nød!:) Kattene regjerte hjemme alene, de greier seg jo- men de fikk gourmetmat og kattemelk før vi dro.

Idag har de vært hjemme noen timer mens vi var hos svigermor og spiste ribbe, det samme blir det imorgen da vi skal til svigerinna mi. Men jeg sørger jo for lang tur  med Findus først, og vi er jo hjemme hele formiddagen og utpå kvelden, så det er ikke så synd på ham. De er jo sammen alle  tre når de er alene hjemme, inne i gangen på 16 kvm pluss badet, så jeg tror de har det greit.

Vi fikk mange fine gaver også, og endel vi trengte. Ble litt penger samt gavekort på Ikea også, så vi er fornøyde!:) Dyra fikk også gaver, tantungene våre var veldig opptatt av at de måtte få sine egne presanger, så da vanket det bein på Findus og hvert sitt halsbånd til pusene!:)

Ikveld skal vi kose oss sammen her hjemme, se på litt Tv og bare roe ned. Jeg jobbet jo julaften, og det ble sent igår. Dessuten skal jeg jobbe både fredag og nyttårsaften, så jeg skal nyte den fritiden jeg har.

Håper alle har hatt en finfin julefeiring, og at dere har tatt godt vare på dyra deres!:)

 


21.12.07 Julebrev og annet tull

Aaah- i hele dag har jeg sittet og forsøkt å printe ut vårt årlige julebrev. Uten hell.. Den skriveren må mislike meg, for vi er aldeles ikke venner idag. Først skrev den ut noe, men det var helt "på halv tolv". Deretter stoppet det hele pga en angivelig papirstopp- hvilket det aldeles ikke var. Nå har jeg sittet her i flere timer, tatt strøm, skrudd av og på, uten hell. Så jeg gir opp, får prøve å få det skrevet ut hos noen andre. Er ikke helt venn med teknologien om dagen- men jeg har da greid å finpusse litt her på nettsidene. Nå gjenstår det bare å finne utav hvordan jeg kan få laget mapper til dagboka etterhvert som åra går- blir litt vel lang hvis alt skal være på samme side. Så hvis noen har noen smarte tips, er det bare å komme med dem!:)

Jaja, jeg fikk iallefall sendt ut julegaver. Lovlig sent, så dere som venter på presanger må ikke bli forundra om de dukker opp til nyttår istedet, hehe! Det har rett og slett vært for hektisk her.. Lillepus har etterhvert funnet seg godt til rette her, så nå banker han både Findus og Snøfnugg ned i støvlene!:) Akkurat nå ligger han halvveis oppå PCn og hjelper meg å skrive dette, hihi- sånn som dette:

Ellers er vi klare for jul, alle gaver er klare. Og siden vi ikke skal ha noe her denne jula, bare være hos andre, så er det jo ikke stort mer å fikse heller. Det er deilig. Jeg skal nå jobbe halv dag julaften, 3.dag og nyttårsaften, men det skal vel gå fint- selv om jeg helst skulle hatt fri. Men sånn er det vel!:)


18.12.07 Man skal høre mye..

Ja, man skal altså høre mye før øra detter av.

Leste på et forum om en som vurderte å kvitte seg med hunden sin fordi den røytet for mye, og man måtte støvsuge og vaske så mye. Jaha, tenkte jeg.. Altså- når man har valgt å ta til seg et dyr, så må man ta det ansvaret som kommer med. Enten det gjelder  tid, penger, energi- eller rengjøring! Nå var visst dette mer enn normalt da- og noe som dukket opp i ettertid, men rasen var av middels og dessuten korthåret. Hva skal jeg si da, med en stooor hund med lang pels? Ikke bare røyter han mye, men her i denne delen av landet regner det mye- og da må jeg spyle og tørke Findus etter hver eneste tur- og vaske over gulvene hver gang han har vært ute i hagen. Men det har nå aldri ramlet meg inn å kvitte meg med min elskede lille baby! Ja, ingen av dem. Både hunden og kattene kan være forferdelig irriterende også iblant, men du og du så mye glede de gir. Jeg bytter dem ikke bort mot noe som helst! Og både sykdommer og andre ulemper kan jo dukke opp selv om man ikke ventet det. Det er jo ingen garantier uansett, men man gir jo ikke opp dem man er glad i selv om det innebærer litt ekstra stress, penger eller tid. Det er jo vi som har valgt å anskaffe dyra, ikke de som har bedt om å komme til oss.

Hvis man ikke er klar for det ansvaret det innebærer å ha dyr, så bør man ikke anskaffe dem, så enkelt er det. Det er ingen menneskerett å få ha dyr- men alle dyr har rett på et godt hjem!


17.12.07 Lenge siden sist- har blitt pusemamma igjen jeg!:)

Jah, da var det lenge siden sist jeg har skrevet her. Saken er ganske enkelt at jeg ikke har hatt tid. Jeg kan skylde på førjulsstress, og det er det jo- hele forrige uke gikk med til å sluttføre julegaveinnkjøpene. Og i helgen pakket vi dyr, gaver og bagasje i bilen for å dra til mine foreldre på Sørlandet for å levere og hente gaver. Findus koste seg som vanlig der, med flere turer om dagen og da uten bånd, samt masse oppmerksomhet fra mine foreldre.

Hovedgrunnen til at jeg er så travel er derimot at jeg har blitt tre'barns'mamma!:) Sist helg leste jeg på finn.no om en liten pusefrøken som trengte nytt hjem. Hun holdt til rett borti her, jeg må forbi på vei hjem fra jobb. Hun var egentlig for ung til å bli tatt fra mora, bare 8 uker- de bør jo være ca 12. Men eierne av mora gav blaffen i ungene, og hun ble enten hjemløs eller avlivet hvis ingen tok henne. Så da var valget enkelt. Jeg sa til Petter at jeg bare skulle innom og se på pusen, men han skjønte vel at den nok ble med hjem, hehe!

Og så klart ble pusen det!:) Den var jo så deilig, en skikkelig vakker pus. Mora var sort og korthåra, men Lillepus ser helt ut som en skogkatt, så det er tydelig at mor har vært på vift med en ekte 'viking'!:) Jeg ble jo fortalt at dette var ei jente, så vi fant etter mye om og men ut at den skulle hete Mina. Men i bilen nedover til mine foreldre lå den lille på fanget mitt med magen i været. Da tok jeg en nærmere titt på ting og tang, og jeg sverger at det er noe som ligner umiskjennelig på 'bjeller' der!:) På hunnkatter er jo endetarm og tissehull ganske nærme hverandre, og man ser dem begge bakfra når de går. Men det gjør man aldeles ikke her- her er det avstand, og det er en ganske tydelig liten 'hump' imellom. Vibeke, som er veterinær, sier at det da nok er en hann!:) Så Mina ble kjapt til MIO altså, hehehe!

Findus var jo som vanlig en engel. Han har en grenseløs tålmodighet, og er så forsiktig, så forsiktig.

Findus hilser på minstebror

Han skjønner liksom at den lille er redd og at han må gå varsomt frem. Snille, lille Findusen min- Jeg kunne ikke fått noen bedre vovse, så tusen takk til Bjørg for at vi har vært så heldige og priviligerte å få kjøpe valp av deg!:) Mio er det derimot verre med. Findus er grei nok så lenge han ligger stille, men når han beveger seg kjefter Mio på ham!:) Snøfnugg ble livredd han da, og gjemte seg i kjelleren i mange timer på onsdag da jeg kom med Mio. Men heldigvis er de gode venner nå da, og koser, spiser, leker og sover sammen. Lillepusen er tøff som toget, og ikke redd for noenting, så han banker både Snøfnugg og Findus glatt!:)

Her er noen bilder av lillegullet:

   

Litt skummelt på disse bildene, for Findus er litt nærme her, hehe!:) Mio Minstemann er jo aldeles deilig, ikke sant?:)

 

 

 


09.12.07 2.advent

Da var denne helgen over også- tiden går jammen meg fort. Det har vært en ytterst kjedelig helg, egentlig, ikke så mye å skrive om- men jeg har jo ingenting bedre å gjøre enn å skrive i dagboken likevel, hahaha!:)

Fredagskvelden var jeg jo alene hjemme med dyra, Petter kom ikke hjem før kl 23.30. Da satt jeg mesteparten av tiden og skravla med Christina på msn mens jeg stappa i meg godteri, hehe! Findus fikk dessuten to turer. Hadde tenkt å knerte en flaske vin, vi har jo så mye vin nå at vi ikke aner hva vi skal gjøre med det (Kenneth må komme på besøk snart, alternativt svogeren min Rein Arne:)). Men så gadd jeg ikke det, er jo kjedelig å drikke helt mutt alene. Det var jo Idol og Nytt på Nytt og alt dette her. Diskusjonen går jo høyt på msn mellom Christina og jeg, men da var vi enige i at Glenn må vinne dette. Særlig siden han ifølge Christina ligner sånn på Petter, hehe.. Lo meg ihjel da jeg leste det hun skrev i dagboka si forleden!

Lørdagen dro vi på Kvadrat, et kjøpesenter i Sandnes, og gjorde unna de siste julegaveinnkjøpene. Blir endel penger ja. Og så er det jo så mye folk at jeg blir helt koko. Så fant vi dessuten en nyelig julekrybbe-greie, fra serien Willow Tree, som fører enkle, hvite trefigurer, ofte engler og sånt. Nå er jeg ikke religiøs av meg, men akkurat den serien er så fin (har en engel som holder en hundevalp fra før), så de måtte vi bare ha. Er Josef, Maria med Jesusbarnet, noen sauer og en hyrde- som nå står på 'rommet' til dyra:).

Idag har tiden snegla seg avgårde. Sov lenge, helt til 11.30- og så dro vi til Ikea. de har søndagsåpent i adventstida, og hadde salg på ei lampe vi har sett oss ut for lenge siden, bare idag. Sparte 500 kr på det, vi tok likegodt to stk, hehe.. Gikk kjapt ut igjen, for folk blir jo som gribber når de ser snittet til å spare penger- de hev seg jo over tingene. Det var bare lov å ta to pr.pers, men ei dame bare pekte på 4 stk og proklamerte med største selvfølge at de var hennes.. Jaja, sånn er det, hehe.. Petter var dessuten på jobb i ettermiddag igjen, og ryddet opp etter juebordet. Jeg har gått tur med Findus, vaska gulvet hundre ganger etter hans sølete labber hver gang han kommer inn, spist masse godteri og gnålt hull i hodet på Christina på msn imens!

Jah, det var nå min helg- ikke så interessant kanskje, men sånn går no dagan i det Fiskepinnske hjem!:) Neste uke blir forhåpentlig mer spennende. Legen imorra, jobb halve tirs, ons og tors. Fredag skal vi gå tur med Tinka og Vibeke, og så setter vi kursen for mine foreldre i Tvedestrand for å levere julegaver!:)

Ha en flott uke!


07.12.07 Pynta til jul

Nå har vi fått satt frem noe av julepynten vår. Petter mente vi ikke trente noe i år, siden vi er halvveis i oppussing og det er så mye rot rundt om- men jeg nekta å gå gjennom jula uten noe som helst pynt. Må jo lage litt stemning selv om vi ikke skal være så mye her i jula! Vi har jo bare snål julepynt vi- vi liker ikke så godt sånn tradisjonelle greier. juleduker og gardiner med nisser og sånt får man nok ikke se her i huset. Her blir det kun rødt, hvitt og sølv av farger- og nisser og engler må gjerne se litt rare og humoristiske ut.

     

'Juletreet' vårt- hele 20 cm høyt, hehe!                       Nissefar har samlet saueflokken sin!:)                                Dyra har selvsagt fått julepynt på rommet sitt.

Ellers sitter jeg hjemme alene ikveld, Petter lager mat til julebordet der han jobber, så han kommer ikke hjem før utpå kveldinga. Da er det greit å ha selskap av dyra, blir litt mindre ensomt da. Dessuten er det jo endel moro på tv idag, så det går vel greit. Christina har forøvrig lovet å lime seg til Pc'n og MSN i hele kveld, så da har jeg noen å 'skravle' med, hehe.. Vi 'snakker' jo sammen hver eneste dag vi, tror nesten hun er den jeg skravler mest med, enda vi bor mange mil fra hverandre. Blir jo sånn når man har felles interesser- jeg vedder på at det er få som er like sprø som oss når det gjelder hunder!:)

Fant forresten er fin refleksvest liggende slengt i ei grøft der vi går tur her forleden dag, og den har nå ligget der en stund. Jeg lot den først ligge, tenkte kanskje at de som har mista den tok den med seg igjen en annen dag- men igår tok jeg den altså med  meg hjem. Det så jo ikke ut til at noen savna den, og den var hel og fin. Nå var den åpenbart beregna på små hunder, så den er jo ikke akkurat Findus sin størrelse- men så er det jo det at vi skal ha en valp til neste år (håper jeg da, hvis Bjørg bare kan se å parre Knerten!:)), og Petter har jo dessuten begynt å fable om en liten hund i tillegg. Da er det jo greit med en ekstra refleksvest, hehe!:)

Så Christinas gjestebok omtrent ble til et diskusjonsforum om veterinærer her om dagen. Nå kjenner jeg ikke til veterinærene i verken Volda/Ørsta eller Lørenskog, annet enn omtale, så de skal jeg ikke uttale meg om. Men historien viser iallefall hvor viktig det er å finne veterinærer som hører på hva man har å si, tar en på alvor som dyreeier- og som gir den beste pleien de kan tilby utfra et dyrevernmessig synspunkt. Vi var veldig heldige da vi bodde i Oslo og gikk til Alternativet Dyreklinikk, Cecilie og de andre tok virkelig godt vare på oss. vi var jo der ganske ofte med Findus i en periode, og han fikk alltid den beste pleie. Til slutt kalte de bare alle bernere for 'Finduser'- a la 'idag kommer det inn en Findus kl.16'!:) Vi er iallefall evig takknemlige for den hjelpen vi fikk der.

Vi har gudskjelov ikke hatt videre behov for veterinær etter at vi flytta hit til Klepp, bare småtteri til nå (bank i bordet). Det var jo den forhudsbetennelsen til Findus, som nå er bra, samt vaksine og sjekk av pus. Men Findus skal røntges på hoftene igjen i januar, og da  er det viktig at det blir gjort på best mulig måte. Heldigvis er det mange veterinærer her i distriktet også- flere av dem som  bernereiere anbefaler. Tu, som er nærmest, er en av dem- så vi drar vel dit. Uansett, så er det såpass mange veterinærer her at man kan bytte om man ikke føler man blir tatt på alvor.

Forøvrig har vi to dyreklinikker 5 minutter med bil unna hvis noe skulle skje- gud forby-, Tu og Sele,- det var faktisk det første jeg sjekka da vi kom hit, hehe. Uansett, moralen er at man må finne en veterinær som lytter, tar en på alvor og som kan jobben sin skikkelig. Det er tross alt levende vesner det er snakk om, og for meg er de som barna mine. Jeg overlater dem ikke til hvemsomhelst!


02.11.07 Stappa!

Ja, da var det jammen desember og 1. søndag i advent også- himmel så fort tiden går! Straks er det jul og nytt år og det hele. Jeg skal jobbe formiddagen både jul og nyttår, sånn er det å være siste ansatte.. Men julestemningen startet såvidt idag, det er nemlig tradisjon for å spise pinnekjøtt hos svigermor hver 1. søndag i advent. Da samles hele familien, med barn, svigerbarn og barnebarn for å riktig stappe i seg!:) Da vanker det deilig middag, samt dessert med mandel i (såklart), kaker og pakker til både store og små.

Det er ikke bare en mandel heller, gjerne en 4-5 stk. Og alle barnebarna får egen godtepose eller noe annet småtteri- og så har de voksne med 2 små pakker hver, som det trekkes om- så alle får pakke!:) Og så får man jo så mye mat at man triller ut etterpå!:) Og ettersom Petter er minstemann i søskenflokken, så fikk vi med oss alle restene etter pinnekjøttet hjem igjen, hehe.. Ingen fare for at vi sulter i nærmeste fremtid altså.

Imorgen er det jobb på meg igjen, dog bare fra 8-12. Får ta turen med Findus etter jobb. Etterpå tror jeg at jeg bare skal sove litt, for jeg er sykt trøtt, har ikke kommet meg etter forrige helg enda. til uka skal vi prøve å få til noen turer sammen med Tinka og Vibeke igjen, så de får løpe og kose seg- han trenger det. Er jo kjedelig her hjemme med bare mamma, pappa og pus, etter forrige helg med to flotte damer!:)

Skal også få opp noe mer julepynt imorra, har bare oppe et par nisser, sjuarma lysestake i vinduet og adventsstaken. Må få litt mer rødt inni stua her, samt julestjerna i vinduet, så det blir mer stemning. Er jo rotete her med kjøkkenet som står i pappesker på stua, men sånn er det når man pusser opp. Må ha litt jul likevel!:)


29.11.07 Multitasking!

Multitasking- nå også for hunder!

Når man er liten vovse ute på tur, er det mye man skal rekke. Man må snuse seg gjennom hele nabolaget, legge igjen visittkort på hvert hjørne så damene kan finne en, passe på alle de andre som er ute på tur- og på toppen av alt dette skal man rekke å gjøre sitt fornødne. Så da er det jo ingen grunn for en travel hund kaste bort tid på først å bimmelimme, deretter å bommelomme- når man kan gjøre begge deler samtidig!

Til dette har Findus utviklet en egen teknikk. Saken er nemlig den, ser dere, at Findus jo er stor gutt, og store vovsegutter løfter det ene benet når de bimmelimmer. Det kan man jo ikke la være med selv om man også skal bommelomme!
Dette løses på følgende vis:
Man finner en busk lengst mulig oppi en helning eller uti ei grøft, hvor man rigger seg til. Så krøker man ryggen som tradisjon er ved bommelom, for så å løfte på valgfritt bakben. Viktig med balanse her, ellers går det galt.
Så, når man så har funnet balansen på et ben (eller, strengt tatt tre), så er det bare å la det stå til.

Vips- to fluer i ett smekk!

Her er gullisen min i snøen- når han IKKE multitasker. Lille vakringen min!


27.11.07 Hjemme igjen!:)

Da var vi endelig hjemme igjen, etter en fin tur til Hamar. Vi var til slutt 3 jenter som dro avgårde, samt 3 hunder. Findus måtte sitte i baksetet sammen med meg og en masse bagasje- og med tispene baki og dårlig plass, ble han så stressa at han satt oppreist i alle de 10 timene det tok å kjøre til Hamar. Vi ankom kl 4, og rigga oss til utenfor Vikingskipet med soveposer og greier i bilen mens vi venta på at det skulle åpne.

Vikingskipet, fredag

Klokka 8 gikk vi inn for å kikke litt mens hundene satt i bilen, og der kikka vi på både agility, lydighet og alle salgsbodene. Jeg kjøpte meg noen gode sko og en fleeceforet bukse fordi det var så kaldt der oppe- og så fikk jeg til og med kjøpt julegaver til mamma, pappa og Petter. Ikke verst.

Deretter dro vi opp til hytta på Hedmarkstoppen- en liten hytte, men grei nok. Fine muligheter tilå lufte hund der iallefall. Våre tre fikk seg litt luftings før vi gikk til ro i hytta, med vin og godis.:) Findus var så opptatt av damene at han ikke fikk ro i ræva før vi lukket oss inne på rommet for natta.

Findus og Pia sover

Lørdagen tuslet vi litt rundt i Hamar med hundene, før vi igjen tok turen til Vikingskipet for å se på finalen i NM i Agility. Det var jammen spennende, moro å se hvor kjappe disse hundene er. Så ble det en lang tur med hundene i skogen på kvelden, før vi gjentok bedriften med snop og vin. Hundene ble dessuten badet, føna og klippet så de var klare for søndagens bravader.

Jeg var jo så spent på Findus jeg, for det første fordi at han er så hormonsprengt, og for det andre fordi han jo var meldt på i feil klasse. Men begge deler gikk ganske så fint- han var jo snill i hallen, ingen problemer med ham- han søkte mye kontakt med meg og virket fornøyd. Ikke prøvde han å bølle med de andre hannene heller, bare med bror Pablo. Og for første gang var det PAblo som begynte. Men de er jo tidligere bestevenner, like gamle, hormonbomber begge to- og dessuten har jo Pablo fått seg ny kjæreste som han må beskytte!:)

Sjekk denne skjønnasen her da! Findus koser seg i buret før utstilling.

I ringen gikk det fint, han sto passelig pent selv om jeg ikke får stille ham, og han oppførte seg bra. Jeg fortalte dommeren at han var i feil klasse, og hun sa at hun så det, hehe. Men hun sa hun syntes har var pen- bare at han må vokse litt først!:) Resultatet ble nå blå sløyfe, men det var jo bra for vår del, i det selskapet og med hans alder og det hele. Og alt det det ble trukket for i kritikken gikk på at han er uferdig og uutvikla, og det er jo greit, for det vet jeg. Og så fikk han jo skryt for temperamentet, og det er det absolutt viktigste. Resultatet med kritikk er her . Pia (NordJV-06 Glanzberg Christmas Tree) fikk dessverre også blått, mens Frøya (Frøken Frøya av Vianova) fikk rød sløyfe og 6 JKK. Det var litt festlig siden hun kun har stilt en gang og Maya ikke bryr seg om resultater i det hele tatt.:)

Vi fikk også sett Pablo, Christina og Kenneth igjen, og ikke minst fikk jeg hilst på lille Indira. Hun er jo så søt, den jenta, men litt liten ja. Jammen godt hun har fått seg et godt hjem hos Christina, det er tydelig hun ikke er stelt så godt med før..

Etter dette satte vi nesa hjem, for nye 10 timer i bilen. Heldigvis gikk det radig unna, Gunni kjører jo som bare det, hehe. Utenfor Dyreparken stoppet vi for å lufte hundene, de fikk løpe litt løse der- moro i mørket når løvene knurra og brølte, hehe.. Vi kom hjem klokka 22.30, og det var deilig å legge seg- også for Findus. Han satt jo oppreist på veien hjem også stakkar. Han var sliten etter alle strabasene, så han har sovet i to dager. Det er ikke bare-bare å være på tur for en liten tass. Selv om det har vært en flott opplevelse, så er det jammen godt å komme hjem også!:)


22.11.07 Nybada og klar!:)

Da er vi nesten klar for avreise til Hamar- der skal det være NKK's årlige internasjonale utstilling i Vikingskipet i helgen. Det kommer vel 5200 hunder, og vi kjører herfra allerede ikveld.

Vi er 4 mennesker og 4 hunder som skal kjøre i samme bil og bo på samme hytte- Findus og 3 'damer', det skal jammen bli kjekt for ham!:) Kan tenke meg han kommer til å storkose seg, og å plage livet av disse jentene. Heldigvis er de bestemte av seg, og vet å sifra, hehe..

Vi var og gikk tur i 2 timer på stranda idag, og da bar det rett i dusjen med ham etterpå. Blir nok nødt til å vaske ham igjen før vi skal stille på søndag, men da tar jeg isåfall bare det verste. Han synes ikke akkurat så mye om å bli vaska, og han ser rimelig pjusk ut etterpå:

Ellers har jeg som alle vet meldt ham på i 'feil' klasse da, skulle vært stilt i Åpen Unghund siden han er så uutvikla og vokser skjevt- men jeg greide ved en feiltakelse å melde på i Åpen.. Så det går nok ikke så bra, men vi tar det som sosial trening og litt kos og fest for mor!:)


20.11.07 Ut på tur, aldri sur- men stress, DET er det..:)

Da er det snart klart for avreise til Hamar! Vi er en gjeng på 4 mennesker og 4 hunder som skal kjøre i samme bil- Findus og 3 tisper!:) Vi starter allerede torsdagskvelden vi, tar jo endel timer å kjøre for oss. Jeg må begynne å pakke imorgen, for det blir altfor hektisk torsdag- da skal jeg gå tur med Tinka og Vibeke på stranda på dagen, så må jeg skylle av Findus sanden (bader ham ikke før lørdagen tror jeg), og så skal vi kjøre i kveldinga.  Jeg skal ha med en sekk til ham og en til meg, med mat, bånd, skåler, børster, klær og sovepose. Så må jeg vel få plass til en flaske vin eller to også, for det blir etter ryktene litt hyttekos på kveldstid også!:)

Jeg gleder meg skikkelig! Ikke så mye til utstillingen da, for der vet jeg jo vi ryker rett ut. Redd for gul sløyfe også der, iom at vi stiller i heeeelt feil klasse. Det verste nå er hvordan bakbena ser ut når han går, og det at forbena ser så 'femi' ut når han stiller seg opp. Dessuten har han jo omtrent ikke pels igjen. Uff, dette går nok rett vest, men jeg har bestemt meg for at vi bare glemmer dette resultatet, og tar det som det kommer. Så tar vi det igjen senere- i RIKTIG klasse!:)

Men som sagt gleder jeg meg til turen da, det er et gjeng festlige damer jeg skal bo med, så vi skal nok få det kjekt. Skal bli gøy å hilse på Christina, Kenneth og Pablo igjen også- og så er jeg jo veldig spent på Indira . Er synd ikke Bjørg  får vært med, men hun har det vel travelt nok med opererte hunder og valp og det hele.

Idag har vi forresten kjøpt mat til Findus, doperler til pus, 500 g tyggepinner og adventskalender til dem begge. Alle unger må jo ha adventskalender!:)


16.11.07 Findus og Tinka

Idag sto jeg og Findus "tidlig" opp- iallefall kl 9-, fordi vi hadde avtalt å gå tur med Vibeke og Tinka. Vibeke bor ikke langt unna, og vi ble kjent ved en tilfeldighet. Jeg skrev i gjesteboken til Lee Armand, hun så det- og skrev i MIN gjestebok. Så har vi mailet litt frem og tilbake, og blitt enige om å begynne å gå litt turer sammen- og klokken 8 idag morges fikk jeg en sms om at Vibeke og tinka var klare for tur i Kleppelunden. Dette kunne vi jo ikke takke nei til, så vi ruslet bort for å møte dem.

Kan tro Findus syntes det var festlig å møte en berner igjen, er jo ikke så altfor mange av dem her- det er noen, men vi ser dem så sjelden. Tinka heter egentlig McNugget av Lee Armand, og er 5 mnd gammel. Litt i yngste laget for Findus, men likevel moro å leke med! Dessverre er det båndtvang hele året inne i lunden her, så det ble mye vimsing, men de hadde det nå gøy da. Findus er jo litt stor og tung, men voldsomt barnslig i hodet sitt- så jeg måtte jekek ham ned noen ganger så han ikke helt knuste den lille jenta, hehe. Han er jo snill da, men mye ute med labbene sine, og det kan bli litt tungt for ei lita jente- hadde de kunne vært løse hadde det gått fint, da kunne hun lettere kommet seg unna, men idag måtte han ta det litt med ro. Neste gang vi går tur skal vi se om vi ikke kan gå ned på stranda, da kan de være løse begge to.

Her er noen bilder av dem- de ble ikke så fine, for 'ungene' spratt så mye rundt. Barn og dyr er vel det verste å ta bilde av, er det ikke det de sier? Men man ser nå lille Tinka, og hvor liten og spinkel hun er i forhold til Findus!:)

Takk for turen, jenter!:)

 

   Tinka                                                                                                                  Findus hilser på Tinka

 

Store gutten gjør seg liten for Tinka                                                                   Hva er det der borte tro?


15.11.07 Lykken er...

"Whoever said you can't buy happiness forgot about little puppies." -- Gene Hill


14.11.07 BLitt gammal kjerring jeg!:)

Da var bursdagen min overstått- igår, 13.november, ble jeg 28 år. Nå er det bare 2 år igjen til 30- uæææhh!

Dagen ble 'feira' på legekontoret, der de tappa enda mer blod av meg, denne gangen skal de sjekke for borrelia og reumatisme- sa,t at jeg skal inn for MR av mage og lunger. De finner jo ingenting, så de må utelukke alt. I mellomtiden jobber jeg fremdeles bare 20% i en mnd fremover. Begynner å bli lei nå altså, for jeg føler meg jo slett ikke frisk, men samtidig føler jeg meg helt teit siden de ikke finner noe. Føler folk tror jeg er hypokonder de lux eller lat, men det er jeg jo ikke- jeg vil jo så GJERNE jobbe! Jaja, trøster meg med at jeg  har dyra her, og har god tid til dem.

Findus fikk jo tre turer igår, syntes jeg skyldte ham det siden det ble litt kortere tur enn vanlig på mandag og idag pga jobb (halve dager). Dessuten ble det kake til lunsj på både meg ham, hehe.  Skal ta en feiring i helga sammen med kusina mi, hun har nemlig bursdag idag- GRATTIS HILDE!:)

Ellers gratulerer vi Christina og Kenneth som eier av Storfotens Indira- de tok henne til seg idag for å forhindre at hun ble avlivet pga en bagatell. Nå håper vi at hun får et godt og trygt hjem!


12.11.07 Skummelt!

Huff, nå sitter jeg her med vondt i magen. Fikk melding av Christina om at det brant i huset deres oppe i Volda! Har jo nesten venta litt på dette her, de har hatt så mye problemer med strømanlegget.. Gudskjelov er alt vel med både mennesker og dyr- og det er ikke så store skader. Men skummelt er det- det kan jo skje igjen! Og ingen alarmer gikk heller. det var naboen som så det utenfra! Håper det går bra med dere, Christina, og at det blir skikk på dette nå!

Her har det vært en rolig dag, gått to turer med Findus idag, en på 30 min, og en på en times tid. Jeg var så sliten etter helga, så det ble ikke ork til mer, men det hjelper jo. Dessuten har han fått massasje og godis inni en kong, pluss masse kos så klart!:) Imorgen har jeg fri, skal en tur til legen- da kan han få være med, blir en fin tur det:)


11.11.07 Mett og trøtt

 

I helga har vi sittet barnevakt for Ine, og snill som hun er, så er jo ikke det noe problem. Hun er jo dessuten min lille assistent når det gjelder Findus, i sommer var hun med på utstilling på Orre og i Sandnes- og denne helgen har hun vært med på tur og børsta Findus for meg. Kjekt med litt hjelp!:) Var også på søndagsmiddag hos svigermor, så nå er jeg stappa av både middag og kaker.. Godt man har hund å gå tur med, sier bare jeg!:)

Ine og Findus på utstilling

Vi møtte ei tispe som var blandings av berner og nuffe igår, hun var skikkelig søt. Berner i kropp og hode, sort som en nuffe- og litt blanding i uttrykket. Og veeldig kosete og matglad, så klart!:) Findus syntes jo hun var kjempesøt- han tenker jo bare på damer for tiden! Idag møtte vi colliedama hans igjen, og hun var høyløpsk. Jeg ble litt spent da jeg så det kom en hanne bak oss, men det virka rett og slett ut som han var så opptatt av denne lekre jenta at han hverken så eller hørte hannen.

Driver forresten og trener litt til utstilling om dagen, prøver å finne rette tempo jeg må gå i for å hindre at Findus passer. Det gjør han nemlig endel for tiden, særlig om jeg går for fort. Dessuten krysser han bakbena litt, og går rart fordi han er skjev. Bøyer liksom ikke knærne skikkelig enda, så jeg driver og tøyer og masserer for å avhjelpe det litt- funka sist han var sånn.. Men det er jo ikke så lett å se hvordan han går når han går så tett inntil meg.. Får han konsekvent til å stå for godbit også nå, så han har det 'inne'. Neste uke skal jeg se om jeg får øvd på oppstilling, men som sagt er det ikke så lett siden han ikke helt skjønner konseptet, hehe. Men jeg må prøve å se om jeg får stilt han rettere i ryggen iallefall- de forbena har jeg egentlig gitt opp..

Forøvrig må jeg gratulere Apoletano med BIR på Kongsberg- både i valp og voksen- henholdsvis Ciclomina og Ozzy! Kjempebra- heier jo på andre Apoletano'er når jeg ikke stiller selv:)


09.11.07 Surrehue og snøstorm

Pah, at det går an å være så senil! Her har jeg gått rundt og mast på Gunni og de her borte om at de må sjekke om de er påmeldte til Stord, og så viser det seg at JEG har glemt å melde på selv! Er det mulig, liksom.. Og så jeg som gledet meg sånn til det. Trodde jeg meldte på samtidig som Hamar, det har jeg kvitteringer på, men jammen har det gått meg hus forbi. Kjenner jeg blir varm i trøya av å tenke på det. På Hamar kommer det til å gå i dass, for der har jeg meldt på i AK. Skjønner ikke hva jeg tenkte på da jeg gjorde det, men til mitt forsvar var det i juni, og jeg trodde han skulle vokse og jevne seg ut litt mer. Han er fremdeles ganske skjev, nemlig, og litt for smal foran. Så det blir nok ei blå der, er jeg redd.. Velvel, jeg får ta det som sosial trening, for det trenger han litt nå.

 

Her stormer det forresten, den kom sigende inn i går. Smalt godt rundt veggene i natt, Findus trodde jo det kom folk på besøk hele tiden!:)  Idag har det snødd, hagla og regna om en annen, og det er ganske utrolig. For dem som ikke synes det er rart, så kan jeg fortelle at vi her snakker om Jæren, og her snør det IKKE!:) Findus og jeg blåste sidelengs bortover i skauen da vi gikk tur, og havet var helt sort uti her. Det lå mye rusk og rask inni der også, og et tre var ramla ned. Godt man har gode klær å ha på.

Refleks er selvsagt viktig på tur i høstmørket!

Imorgen skal vi være barnevakt igjen, denne gang for niesene mine som bare eeelsker Findus. De er såpass store også, at de greier seg selv for det meste- så det er nesten sånn at det er JEG som har barnevakt for Findus!:) De sliter ham ut og leker og koser, det er deilig da. Han har jo så godt av det også.

Ellers driver Petter og skrur litt på kjøkkenet vårt, så det er halvveis klart til montering etter de har lagt gulv helgen vi er i Hamar. Skal bli spennende å komme hjem da!:) Findus og pus følger nøøøye med så alt går riktig for seg, hehe..

Forøvrig er det så sølete ute nå, at jeg må vaske gulvet hver eneste gang Findus har vært ute, enda jeg tørker føttene hans også. Ja, ikke bare gulvet, nen også vegger.. Og når vi har vært på tur må jeg ta ham inn gjennom kjelleren, for ellers blir det dritt overalt.. Ønsker meg sååå et sånt hundebadekar- pluss føner. Men det koster jo en halv formue..

Ønsker alle en god helg, og lykke til på Stord og Kongsberg til alle kjente!:)

 


08.11.07 Plukk opp dritten etter bikkja di!

Ja, du ja!

Jeg er hundeeier selv, og kjemper hardt for hunder og hundeeieres rett til å ferdes fritt i både nabolag og skog og mark. Og ingen elsker hunder og deres krumspring mer enn jeg gjør.

MEN, det er et men- og det er all dritten som etterlates gatelangs over hele nabolaget her!

Jeg mener, hvor vanskelig er det å ha en slik sort pose i lomma, og bruke den til å plukke opp etter hunden sin? Ikke tar de stor plass, og de koster ca. en tier for en rull med ørti poser på Rema. 

Jeg skal innrømme at jeg ikke gidder plukke opp etter Findus om han gjør sitt fornødne langt pokker i vold inni skogen, eller flere meter uti ei grøft eller inni et buskas. Men dersom han legger ei ruke midt i veien (sjeldent, men det skjer), i nabolaget eller ellers der flere ferdes- ja da plukker jeg det jammen meg opp. JEG vil jo ikke ha drit i veien eller hagen min, så jeg kan ikke forvente at andre synes det er så kjekt heller.

Og jeg hiver så posen med drit i SØPLA! Jeg legger den altså IKKE fra meg på et velvalgt sted fordi jeg er for lat til å finne en søppelkasse!

Hva er det enkelte tror- at posen magisk blir tryllet bort etter en stund? Eller at ingen ser den fordi den er sort- og dermed 'usynlig'?

Isåfall kan jeg informere at det slett ikke er tilfelle. Det å bare legge en pose fra seg midt i veien er jo om mulig enda verre enn å bare la avføringen ligge der den er- i det siste tilfellet råtner det iallefall med tiden, men den plasten blir jo bare liggende til spott og spe. Kanskje tar en fugl den med seg, noen tråkker på den, eller en bil kjører over slik at innholdet blir ekstra godt smurt utover. Herlig.

Det som er plagsomt, er jo at folk ser stygt på oss andre, ansvarlige hundeeiere også, som om de tror det er vår hund som har lagt fra seg dritten i gata. Det hender jeg føler jeg liksom bør si noe, poengtere at det der ikke er MIN hund sin skit, at JEG plukker opp etter ham.

Så vær så snill, kjære hundeeier, plukk opp dritten etter bikkja di!


05.11.07 Kjøkken og 20 øre

Idag kom kjøkkenet fra Ikea, i ørten flate pakker. Jammen ikke lett å vite om man har fått det man skal. Sjekka såvidt gjennom, men det er jo en million små deler også. Får nok ikke vite det før vi begynner å mekke det sammen!:) Men det var jammen bare så vidt Posten kunne levere det til oss. Vi skulle jo betale det vha 2 ulike bankkort, men det var veeeldig vanskelig. De måtte ringe Ikea, og da ble det visst vanskelig pga 20 øre! Den summen som sto på Postens papirer var avrundet, men det var det ikke hos Ikea- og datamaskinen deres ville altså IKKE dele opp beløpet med de 20 ørene, og heller ikke gi dem opp. Mannen fra Posten ble jo sur på mine vegne, og nektet å kjøre uten å ha levert varene- han mente jo også det var vås å ikke kunne levere pga 20 øre!:) Så han krangla seg til at vi får tilsendt regning istedet da, hehe. Kjekt med serviceinnstilte folk da.

Findus syntes jo det var kjempestas med besøk, koste godt med disse gutta som kom og hilste på. Men han syntes det var rart alle disse sakene de skulle lempe av inne hos oss- og nå stresser han litt iom at halve stua er dekket av kjøkken-dupeditter. Mindre plass for ham å herje rundt, nemlig!:) Idag gikk vi tur i pøsregnet også- sånn er det å ha hund, man må ut uan-pokker-sett. Litt deilig også.

Han er virkelig en liten hormonbombe nå, med andre hanner. Eller, det kommer egentlig veldig an på min reaksjon, for når jeg stresser for mye, så blir han ekstra på hugget, mens når jeg later som ingenting går det ganske greit. Som nevnt før er han snill med valper, tisper, kastrater og eldre hunder- og selvsagt mennesker! Så det er nok bare litt tenåringsgreier, men det kan likevel bli en utfordring på utstilling, særlig siden vi kommer så tett på andre hanner i samme aldersgruppe. Velvel, jeg får bare passe på.

Var på jobb igjen idag også, det var godt. Ramler lett utafor når man er borte for lenge. Fra og med neste uke skal jeg høre med legen om jeg får lov å jobbe 30%- må øke litt og litt.

Ellers er jeg spent på om jeg får kjøpe valp av Bjørg her- har jo bare sååå lyst på ei lita jente etter Ola og Siva. Jeg skal  sette meg ned og ta en "alvorsprat" med både Bjørg og gubben her en dag!:) Og så håper jeg så klart hun er drektig med noen tisper da, typisk min flaks at alle er hanner eller noe, eller at det ikek er "nok" tisper.. Velvel, den tid, den sorg. I mellomtiden må jeg overtale Bjørg!:)

 


04.11.07 Trøtt

Da var helga jaggu over igjen. Det har vært en ekstremt sløv helg nå, med masse soving. Har vel ikke gjort stort annet enn å sove, spise og gå tur med Findus. Koste oss litt lørdagskvelden da, med taco og gode greier. Først skulle vi se om vi fikk tak i take-away, og kjørte rundt lenge for å finne noe bra. Endte til slutt opp med å kjøre innom Kiwi rett borti her og heller lage noe hjemme, hehe..

Ellers har jeg prøvd å trene litt utstilling med Findus, å stå pent, men han fatter altså ikke konseptet med å flytte bena så han står pent. Han er jo så skjev og litt for smal foran enda, så jeg tenkte jeg kanskje skulle se om jeg får stilt det vekk- men hva hjelper det når han bare flytter seg skjevere. Gir snart opp det er altså. Føneren min har også¨tatt kvelden, det kan jo bli kjekt. Tar jo en halv evighet å tørke den pelsen hans, så jeg må vel bade ham to dager i forveien.

Som om ikke det var nok, så er han så sinnsykt hormonbombe nå- så jeg er spent på hvordan det går med andre hanner så tett innpå.  Han er ikke direkte aggressiv, men så brumlete, spesielt mot hanner på sin egen alder. Mot valper, tisper og endel eldre går det helt fint, og hvis de andre ikke bryr seg om ham går det også fint- men han skal tøffe seg for endel jevne hanner. Slitsomt, men det er vel bare sånn det er. Men som sagt kan det bli en utfordring på Stord og Hamar, er jo inne for første gang på lenge.  Dessuten er ikke Petter med heller, så jeg må styre med han alene.. Tror ikke det går så bra i ringen da, men jeg får vel bare ta det som sosialisering.

Nå vet jeg forresten hvem som er Sivas  kjæreste, ble visst Ola Odelsgutt av Hiselfoss.  Fantastisk flotte hunder begge to, så jeg håper Bjørg får lov å selge fra denne kombinasjonen til meg!:)

God uke alle sammen!:)

 


02.11.07 Freddah!:)

Da var det jammen helg igjen, gitt. Og ny måned dessuten. Tida går så fort, straks er det jammen meg jul. Det er ikke så lett å holde styr på dagene når man er sykmeldt, men det er godt meg helg likevel, for da får man jo fritid med gubben også!:) Bare han kunne komme seg hjem da, han jobber nemlig sent idag, En ny kantine som har har ansvar for skal åpnes mandag, så da må jo alt være på stell. Godt jeg har pus og Findus som selskap da- det er godt på mørke høstkvelder.

Jeg har nå fått vaska gulvene også idag da, så det er passelig rent til helgen. Men det er jo ikke så lett når det er sølevært ute og man har stot hund, så vi har en bøtte stående konstant ved døra.. I helga skal jeg se å få vasket litt klær og noen vinduer om jeg er i form. Det går veldig opp og ned, så det er ikke så lett å planlegge.

Ble en god tur på Findus idag da, sånn utenom den vanlige leken og kosen. Går jo alltid tur så klart, men jeg har ikke vært i så god form i det siste, så da har det heller blitt flere små og eskta kos her hjemme istedet. Men i dag var vi vekke en god stund. Måtte til legekontoret og hente sykmelding, så da tok jeg ham med meg. Kjekt å gå andre steder enn vanlig innimellom også, dessuten er det god trening for ham. Heldigvis bor vi på landet, og det er en flott sted jeg kan 'parkere' ham mens jeg er der inne, inne i et sykkelskur, under tak og vekk fra vei og sånt.

I Oslo turte jeg aldri sette ham fra meg noe sted, men her går det greit, særlig siden jeg kan se ut vinduene fra legen, og se rett på ham. Da kan jeg følge med også. Han sitter jo som et tent lys han, til jeg kommer tilbake- han er så søt. Nistirrer mot døra der jeg har gått inn, og bryr seg aldeles ikke om noe annet!:) Så piper han av glede når jeg er tilbake, uansett om det er 2 eller 10 mintter siden.

Igår rev han meg forresten overende på tur, det er første gangen. Han mente det nok ikke helt, for han vimsa rundt i flexibåndet, så kom det en hund- og jeg så den ikke, så jeg var ikke forberedt på 'nøkket' i båndet, samtidig som jeg sto ved en kant. Så jeg gikk overende helt overraskende, og jeg kjenner både armer og nakke fikk seg en trøkk ja. Heldigvis greide jeg å holde ham da, for det viste seg at det var en av hundene som alltid er så sint og skal ta ham. Kunne jo smelt der, man vet jo aldri. Jeg ble litt sint på ham da, for han har ikke lov til å dra i båndet. Vimse er greit, i flexien, men draing er ikke det. Og han merka at jeg var sur, for han gikk jo helt fantastisk flott i båndet resten av turen!:) Er nå litt rar også han der!:)

GOD HELG TIL ALLE!:)


30.10.07 Berner Boogie it is!:)

Idag mottok jeg brevet fra NKK om at Berner Boogie er endelig vedtatt som kennelnavn- hurra!:) Da var jeg jammen sanndrømt likevel- navnet kom nemlig til meg i drømmeland!:)

Ellers var jeg på jobb igjen for første gang på lang tid igår kveld, etter uker med sykmelding. Jeg er fremdeles 80% sykmeldt da, så det blir korte vakter fremover, men det var jammen deilig å få kontakt med 'sivilisasjonen' igjen!:) Det er en hektisk jobb der det stadig skjer endringer, så å være borte lenge er ikek noe særlig. Det var feks. 230 mail som venta  på meg!

Men det var som sagt godt, jeg synes jo det er kjedelig å bare gå hjemme hele tiden, selv om jeg har selskap av dyra da. Findus får masse ekstra kos og lek på plenen, samt turer da, så klart. Det får jeg til, selv om jeg ikke tåler så mye annet styr. Jeg synes jeg skylder lillegullet mitt såpass, selv om jeg ikke er i toppform.


29.10.2007 Snålt

Det er litt rart..

- at det er så lett å misforstå det skrevne ord, og lage det til en HELT annen sak av et innlegg enn det det var ment å være.

- at enkelte innbiller seg at det er akkurat DEM man skriver om, enda det ikke var det.

- at noen føler seg truffet, selv av noe som slett ikke handler om dem.

- hvordan en fjær stadig blir til fem høns- og vel så det.

Bare for å ha sagt det, så står JEG til ansvar for det JEG skriver på min hjemmeside. Hva andre skriver, mener og gjør ellers- på sine egne hjemmesider eller iandre steder-, kan ikke jeg ta ansvar for.

Dessuten er dette en liten, ubetydelig hjemmeside, og de som ikke liker den, trenger jo ikke lese. Jeg kommer ikke til å slutte å skrive om dagliglivet vårt her, selv om ikke alle setter pris på det.

Jeg er takknemlig for hilsner og innspill- fint om folk tar kontakt med meg om det er noe spesielt- , og er veldig glad for at det er så mange som leser!:)


28.10,07 Findus og damene

I helgen har Findus kost seg med damebesøk. Min kusine Bente, skulle på utstilling på Orre med sine corgijenter, så hun overnattet hos oss fra lørdag til søndag sammen med jentene sine, Chakka og Waneshka. Kan tro han koste seg. Stakkars Snøfnuggpus ble jo landsforvist til kjelleren han. Rart det der- store hunder, som Findus og Pablom er han ikke redd for, men de små er derimot fryktelig farlige.. Som protest gikk han og la seg i peisen i kjelleren- så katten som er hvit ble helt grå..

Jeg fikk jo ikke gått tur igår jeg da, har vært dausjuk i helga- diare, hoste og feber-, men hva gjør vel det når Findus fikk fly rundt og sjekke damer?:) Han sov iallefall som en stein inatt. Måtte gå en liten luftis med ham idag, men den ble ikke så lang, satser på at det blir bedre imorgen- ellers må Petter trå til!

Som sagt er jeg skikkelig syk da- på toppen at det utmattelsessyndromet jeg har allerede. Tror nok det er influensa eller noe, ligner litt på det ja, selv om jeg har magesjau på toppen. Eneste positive er at det jo er rene slankekuren- mista en kilo på en dag.. Ikke orker ejg mye mat, og det jeg spiser komme rjo bare ut igjen... Og så jeg som skal på jobb imorgen da- skal begynne å jobbe 20% for å se hva kroppen tåler. Så da blir det en vakt fra 16-20 imorgen, og en på torsdag.

Ellers håper jeg at jeg greier å komme meg til Stord om to uker- Gunni, som jeg skal sitte på med, husker ikke om hun har meldt på, hehe! Men jeg får vel se om jeg kommer meg dit likevel, er flere som skal dit, og jeg kan jo ty til kusina mi på Bømlo om det er kriiise.. Håper jeg da.. Går nok uansett ikke så greit med Findus, han er fremdeles litt skjev, og pelsen er ikke helt oppe og går enda. Jaja, ikke noe å gjøre med, han er jo langtfra 'ferdig' enda heller.:)

Sender en ekstra klem til Bjørg, som jammen hadde det tøft i helga. Hadde blitt hysterisk jeg også. Findus kom seg jo ut av hagen her en dag, og selv om han var rett rundt hjørnet og kom straks jeg ropte, så ble jeg rimelig svett. Og ble helt koko da pus var vekke i mange timer en kveld. tør ikke tenke på hva jeg hadde gjort hvis noen av dem ble borte så lenge som 14 timer! Håper også Ruby blir raskt bra igjen!

 


24.10.07 Dyrlege, tisseladd og tjukkebolle!:)

Da var dyrlegebesøket overstått.

Findus har fått antibiotika for tisseladden sin- sånn i kanyle som er beregnet for å sprute inn i jurene til kyr, hehehe. Så den må jeg sprøyte inn og massere i tissen hans et par ganger daglig i en ukes tid.
Hun sa det var vanlig, spesielt hos unghunder, men siden det har gått så lenge, så er det best å ta en kur. Hun kjente på prostata, for om det vedvarer så kan det være det, men der var alt ok- heldigvis.  Vi fikk veid ham også, nå veier han ca 43 kg, en passelig vekt for en staut kar!:) Han er verken for tykk eller tynn nå, riktig flott om jeg skal si det selv. Hvis han bare kan vokse seg litt rettere nå så..:S

Snøfnugg Puseladd ble sjekket i brystet og fikk vaksine i samme slengen. Alt var ok med lunger og hjerte, men han er noe tett i øvre luftveier. Vanskelig å si om det er forkjølelse, allergi eller astma eller hva. Men det var bare litt, så han trenger ikke medisinering foreløpig da. Men vi skal skifte til perler i doen og holde øye med ham, så satser vi på at det går fint!:)

Eneste er at han er litt tykk, hehe. Men det visste vi jo. Han er faktisk 5 kilo! Veterinæren vi kastrertae han hos da han var 4 mnd, sa det allerede da at han kom til å bli en stor gutt- hun fikk jammen rett!:) Men nå skal han over på nytt for. Det kattungeforet han får er jo beregnet opp til ett år, men siden han er såpass stor, skal han allerede begynne å få for for kastrerte hannkatter så han ikke blir enda større. Må bare gjemme hundeforet nå da, han er nemlig fæl til å stjele det!:)

Ellers veeeenter jeg på nyss om hvem som skal bli pappa til Findus mulige venninne!:) Bjøøøøøøørg!!!!  ;`)


22.10.07 Tv-stjerne og tålmodighet

Da var Findus dag som tv-stjerne overstått- igår kveld ble snutten der han spiser gress med lammekompisene sine vist på TV3. Den var litt kortere enn originalen, og er heller ikke den morsomste jeg har av ham, men jeg er nå likevel stolt mor!:)

For dem som vil se flere snutter med ham, så kan dere gå inn på www.snutter.no og søke på Findus, så kommer det opp flere. Deriblant denne , som jeg også har lagt på bloggen  min- her plager pus livet av ham:) Vanligvis er det jo Findus som erter pus, men her fikk han smake sin egen medisin!

Ellers venter jeg på nyss om Siva hos Apoletano , status på parring og hvem som er valgt ut som 'kjæresten' hennes denne gangen- så Bjørg, nå må du få ræva i gir!:)

Er sykmeldt enda også, virker som jeg har fått et utmattelsessyndrom etter en virussykdom. Heldigvis går det greit så lenge jeg slipper å jobbe så mye, og jeg greier å ta vare på dyra mine. Det er de som holder meg igang, faktisk- høydepunktet er jo turen med Findus, da kommer jeg meg ut og får frisk luft. Deilig det. Dessuten er det kos å ha dem rundt meg når jeg er alene hjemme, hadde vært kjedelig uten, gitt!

Har forøvrig 'meldt på' Findus på en fjernhealing, kjenner noen som driver med dette gratis. Jeg tror egentlig ikke på sånt, men jeg gjør hva som helst for dyra mine, og det skader iallefall ikke. Så i en ukes tid fremover, skal de som er med i denne 'healingsirkelen' tenke på og jobbe med Findus' og Snøfnuggs helse- med hovedvekt på hoftene til Findus. Er vi heldige virker det kanskje?:)


16.10.07 Er du et hundemenneske?

You know you are a dog person when:

- You have a kiddie wading pool in the yard, but no small children.

- Lintwheels are on your shopping list every week.

- You have baby gates permanently installed at strategic places around the house, but no babies.

- The trash can is more or less permanently installed in the kitchen sink, to keep the dog out of it while you're at work.

- You can't see out the passenger side of the windshield because there are nose-prints all over the inside.

- Poop has become a source of conversation for you and your significant other.

- Your dog sleeps with you.

- You have 32 different names for your dog. Most make no sense, but the dog understands them all.

- You like people who like your dog. You despise people who don't.

- You carry dog biscuits in your purse or pocket at all times.

- You talk about your dog the way other people talk about their kid.

- You put an extra blanket on the bed so your dog is more comfortable.


14.10.07 Kjendisen Findus

Findus tar enda et skritt nærmere kjendistilværelsen (fra før er han avbildet i VG, samt i en artikkel på VGnett, og har hatt artikler om seg i Berner'n og Berner Sennen Rogaland)-

SØNDAG 21. oktober KOMMER FINDUS OG LAMMENE PÅ TV3's SNUTTER KL: 19.30!:) Autografer, anyone?

Det er altså denne linselusa som stikker nesa si fram igjen i denne ukens utgave av Snutter!:)

Forøvrig er jeg sykmeldt igjen. Måtte kaste inn håndkleet på jobb forrige uke. nå er jeg litt lei altså, av å være utslitt. Heldigvis har jeg ork til å ta meg av lillegullet mitt sa, han får nå kosen og turen sin. Sånt MÅ man jo bare orke, og faktisk er det som terapi å regne, jeg blir friskere av det!:) Imorgen skal jeg til legen, så får vi høre hva hun sier videre..

Forresten er jeg så spent at jeg dauer her nå- ser i Bjørg sin dagbok at Siva har løpetid nå, da skal hun vel straks parres! Bjørg, du må ikke være så hemmelighetsfull!:) Venter spent på å se med hvem, og så setter vi alle kluter til på å overtale Petetr til en firbent baby til!:)


11.10.07 Syk igjen...

Uff, nå er jeg jammen lei av å være syk. Har vært sykmeldt i nesten en mnd nå, etter å ha hatt et virus som de ikke finner utav hva er. Gikk tilbake på jobb denne uka, men jammen måtte jeg ikke kaste inn håndkleet idag igjen. Jeg vet ikke hva som feiler meg, for de har tatt en haug tester uten å finne noe- annet ennn litt forhøyede leververdier, som tyder på et eller annet virus.

Er så trøtt, vondt i hodet og kroppen, kjempesliten og tåler ikke lyder så godt. Aner ikke hva det er jeg- men jeg har iallefall fått time hos legen på mandag. Skal høre om jeg kan få gradert sykmelding, siden det er litt kjedelig å gå hjemme, og jeg ikke vil falle helt utenfor på jobb heller..

Jammen godt jeg har dyra da, som kan holde  meg med selskap, ellers hadd ejeg iallefall kejda meg ihjel. Dessverre blir det ikke så mye ekstra tur eller sånt på Findus, iom at jeg er så sliten, men jeg går da en god en hver dag- og så er vi jo mye sammen og koser oss.  

Vi er heldigvis ferdige med å male taket da, men veggene står igjen. Petter maler det meste da, siden jeg ikke orker så mye- men jeg prlve rnå å hjelpe til der jeg kan. Gleder meg aller mest til vi er ferdige da. Er 2 vegger i stua igjen nå, som skal ha tre strøk, samt vinduene. Så må vi male kjøkkenet deretter, og så legge gulv. Det nye kjøkkenet kommer i midten av november. Dette blir spennende!:)


04.10.07 Namnam!

Idag har Findus fått seg et deilig margebein som han har kost seg med. Ellers har han jo mast veldig når vi har malt, men jeg skal si det ble stille fra den kanten da ja, hehe.. Lar magen hans hvile en dag eller to, så skal han få et nytt et på lørdagen så vi får fred til å male ferdig i helga!:) Legger ved et bilde fra en gang tidligere han fikk bein- da delte han velvillig med pusebror Snøfnugg:

 


02.10.07 Travel herremann

Idag var det jammen travelt på tur. Først møtte vi ei gordonsetterjente på 5 mnd, deretter en menneskefamilie med en toåring som gjerne ville hilse på Findus. Velvillig som han er, stilte han opp for begge- og det er nydelig å se hvor flott Findus er med små barn. Etter det hilste han på to eldre hanner, og selv om det ble litt brumling, så vekslet alle mellom å leke, logre, pipe og knurre litt. som om ikke det var nok, dukket det opp to papillonjenter og en terriervalp som han koste seg med. Fint når han får hilst, kost og lekt litt- særlig med de små, for han har blitt angrepet av tre småhunder, helt uten foranledning. Så da er det bra at han får møtt de som er trygge så han skjønner de ikke er farlige.

Imorgen skal vi male andre strøket i stuetaket, og vi regner med å bli ferdige til helgen. Deretter er det å starte på veggene, men det går iallefall kjappere enn det dustetaket. Neste måned er det vel kjøkkenet sin tur- og så håper vi på å få det nye kjøkkenet på plass før neste år..

Ellers sitter jeg her og prøver å overtale Petter til en liten valp fra Bjørg hos Apoletano . Jeg tror jeg har sjekket hjemmesiden hennes omtrent femten ganger hver dag i det siste i håp om nytt om Sivas parring. Jeg bare MÅ ha en valp etter henne!:)


01.10.07 Findus og damene

Som de fleste vet er Findus en hundemann i sin beste alder. Den 10. denne mnd blir han hele 17 måneder! Stooor gutt, med andre ord- en skikkelig tenåring, med alt det fører med seg.

Som enhver annen tenåringsgutt, så er han ekstremt opptatt av damer. Innimellom må jeg innrømme at det kan bli litt for mye av det gode, men sånn er det vel bare å være tenåringsmor!:) For en tid tilbake fikk han besøk av to corgijenter, min kusine kom på besøk fra Bømlo. Kan tro det var populært! Legger ut noen bilder fra 'stevnemøtet' her:

   

Waneshka, Chakka og Findus                                                        Findus flørter med Chakka                                                                                    Stor gutt, små damer


26.09.07 Fint med personlig assistent!

Da har vi endelig fått satt igang med å male taket i stua, og det er jammen litt av en jobb! For det første er det jo trepanel, for det andre er det stooort, og for det tredje er det HØYT! Først måtte det vaskes med lynol, deretter kvistes. Veldig festlig når det er sånn ca en halv million kvister der...

Nå er det endelig gjort, fikk hivd dyra ut noen dager så de ikke skulle bli helt dopa av lukta- nå er det grunningen som står for tur. Det tar TID! Da er det jammen godt å ha personlige assistenter- firbente sådanne. Pus ligger under stigen og Findus veiver malingspann og koster omkring med halen sin. Jaggu godt vi har lagt papir over hele gulvet.

Idag traff vi forresten endelig en BERNER på tur- dem har vi ikke sett for mange av siden vi kom. Er mest det jeg kaller 'fisebikkjer' her, sånne som gneldrer som pokker og eierne bærer rundt på så snart de ser 'dødsfarlige' Findus.. Men endelig altså- kan tro Findus var lykkelig! Da det viste seg at det var ei løpsk tispe i tillegg, ja da var jo lykken fullkommen!:) Klarte heldigvis å holde ham unna å få inn en innertier da, men det var heftig flørting på gang iallefall, hehe... Tamara, het hun, eller Citahagens Seaborn. Det viser seg at de bor rett bortenfor oss, så vi får se om det ikke blir flere heftige dater!:)

Ellers driver jeg og strever med å overtale gubben til å få en berner til, ei lita tispe etter Siva hos Apoletano. Er helt sjuuk, men gubben er usikker pga det økonomiske. Noen som har gode tips til å overbevise ham?


08-09-07 Jaja..
Da var utstillingen unnagjort for idag. Greit nok resultat, 1jk, 6 jkk- rød sløyfe slik jeg tippet. Han var jo helt umulig da jeg skulle stille han opp med disse pubertetsfaktene sine. Det var jo så mange flotte hundedamer der, så han hadde tydeligvis langt viktigere ting å holde på med enn å høre på mammaen sin...

De som kom på de første plassene var oppdrettere også, og dommeren delte ikke ut noen CK, bare HP til de to første, snålt da- menmen.
Kritikken var bra da, dommeren sa mye positivt til meg utenom det som sto og- og han fikk kun trekk for høy hale og at han er høy bak. Det vet jeg jo, har hørt det med halen av mange dommere, og han har vokst seg litt skjevt i det siste, så det er greit nok.
Blir spennende å se hvordan det går i morgen..

04.09.07 Utstillingsklar..

Da er det tid for utstilling igjen, lørdag er det NKK som har på Orre- rett borti 'høgget' her. Der er rundt 1900 hunder påmeldte, og bernere er største rase, hele 66 stk er vi. Nesten dobbelt så mange som neste rase 'på lista'. Da har Findus startnr. 207, og dømmes som nr. 2 i ringen. Vi møter kl. 09- litt tidlig, menmen.

Søndag er det Nuffeklubben som arrangerer på Varatun Gård i Sandnes, og enda det er en spesialutstilling for nuffer og bernere som Nuffeklubben er ansvarlig for, så er det likevel over dobbelt så mange bernere som New Foundlendere!:) Da har vi startnr. 3 og skal møte 09.30.

Det er ute begge dagene, så vi tar med oss telt og håper vi kan få satt det opp. Vår niese Ine skal også få være med å se på, hun er så glad i hunder. Greit å ha med personlig assistent!:)

Findus er ekstremt nedrøyta nå, dessuten er han skjev som holmenkollen bak, han har vokst seg så ujevn igjen. Som om ikke det var nok har vi gående en periode med litt pubertetsnykker igjen, så han er ikke helt medgjørlig bestandig. SÅ jeg tror rett og slett ikke på særlig med resultater, men håper såklart på en rød sløyfe i det minste.


Bestevenner Deler!

21. juli 2007

Findus har fått seg et kjempeben som lørdagsgodt idag, namnam!

Findus har en pusebror som også gjerne vil ha bein..

Snill storebror som han er, lar Findus selvsagt Snøfnugg få smake:)


07.07.07 Endelig i eget hus!

Da er vi endelig på plass i eget hus! Og gjett om dyra koser seg! De siste dagene har det vært mye frem og tilbake- dyra ble plassert hos mine foreldre mens vi tok med flyttelass, og så dro vi og hentet dem igjen. Og nå ligger Findus strak ut på gulvet etter å ha rast rundt i hagen, mens Snøfnugg er ute på oppdagelsesreise i hagen- i Findus sin langline!;) Kjelleren er allerede behørig utforsket og godkjent av pus, tipper det blir hans nye favorrittsted, for der kommer ikke Findus til!:)

Nå gleder vi oss til å få alt på plass, og starte oppussing, slik at det blir slik vi vil ha det. Etterhvert skal gjerde opp rundt hagen, slik at Findus slipper å springe rundt i langline.

Nå skal jeg gå en tur med Findus i nabolaget her, før vi skal bade ham og gjøre ham klar til utstilling i morgen!

Snøfnugg koser seg i gresset


29.06.2007 Til minne om Disney

Lille vakre Disney- hundepappaen til Findus- døde idag, 7 år gammel.

Helle og Peter sitter igjen uten sin lille Futtemand, og vi som var så heldige å få møte Disney sørger med dem. Mange vil kanskje si 'men det var jo bare en hund'- men alle som har fått oppleve den enestående kjærligheten, lojaliteten og gleden en hund gir, vet at det blir ALDRI 'bare'. Bestevenner setter merker i hjertene våre for alltid, de blir aldri glemt. Det finnes en sorg i hjertet til alle som har mistet en hund.

Selv om Disney ikke var min hund, kjenner jeg at det gjør vondt i hjertet mitt idag. Han var jo sånn en flott hund, lydig, snill og med mange meritter i utstillingsringen, og siden han var pappaen til Findus, kjenner jeg meg litt tom.

Helle og Peter- jeg føler med dere idag, og sender dere mange varme tanker.

 

Do not stand at my grave and weep,

I am not there, I do not sleep

I am a thousands winds that blow,

I am the diamonds glints in snow

I am the gentle autum's rain.

 

When you awaken in the mornings hush,

I am the swift uplifting rush

of quiet birds in circles flight,

I am the soft stars that shine at night

Do not stand at my grave and cry,

             I am not there, I did not die....


28.06.2007 Hva ER det som skjer??

Nå har det skjedd igjen- grov mishandling av forsvarsløse dyr . Hva ER det som skjer med samfunnet vårt? Denne grove volden ser vi jo blir tatt videre og utført mot mennesker også. Hva i all verden er det i veien med folk som er i stand til slikt? Og hvorfor tas det ikke mer på alvor?

"Kan få fengselsstraff", står det i artikkelen. KAN?? Det burde vært automatikk i det! Landet vårt har altfor svak reaksjon mot denne type handlinger- hva slags signaler sender man da ut? Er det liksom greit å bedrive tortur mot levende vesner?

Jeg kan bare ikke fatte og begripe at slike folk får gå fritt rundt- de trenger seriøst psykiatrisk behandling! Hvis ikke ender det kanskje med at de begynner å gjøre slikt mot  mennesker også!

Og hva har skjedd i oppdragelsen til disse menneskene? Dette sier jo noe om deres evne til empati, medfølelse, moral og respekt overfor andre levende vesner. Dette er grunnleggende verdier som burde innprentes i alle helt fra de er små, alle må lære seg verdien av LIV!

JEG BLIR SÅ SINNA!!


26.06.2007 Om pakking og hvorfor Findus aldri skal fly.

Nå er det ikke lenge igjen før vi flytter fra Oslo. Det blir ganske så trist, men samtidig spennende- så det er med noe blandede følelser vi gjør oss klare.

I helgen hadde vi avskjedsfest, og Findus storkoste seg med masse folk på besøk. Kira var jo også med, og det var stas- og dessuten syntes han det var rart å ha lille Tobias Menneskebaby i hus, virket som han lurte på hvaslags romvesen dette var..:) Men han var snill og forsiktig med ham, det var godt å se.

Nå gjenstår bare nedvasking av leiligheten igjen, samt å gjøre ferdig noen saker på jobb. Petter står for vaskingen siden han har ferie, det er deilig, hehe! Fredagen setter vi nesa mot Tvedestrand, der vi skal i bryllup lørdag. Mandag drara jeg og Petter for å overta huset i Stavanger, mens pus og Findus blir igjen hos bestemor og bestefar. SÅ henter vi dem igjen utover i neste uke- det blir gøy for Findus å få stor hage å leke i!!

Leste forresten denne bloggen:  og ble sjokkert! Jeg ble atter en gang minnet på hvorfor jeg er så skeptisk til å fly med hunder. Stakkars liten skrott, tenk så redd han må ha vært!

SAS skal prise seg lykkelig for at det gikk så bra som det gjorde, og at ikke hunden eller mennesker ble skadet! Og de skal jammen prise seg lykkelig for at det ikke var MEG dette skjedde med- da skulle jeg jaggu greid å lage mye bråk!!

LEVENDE VESNER SKAL BEHANDLES MED RESPEKT!!!


21.06.2007 Er det mulig??

En eller annen pervers idiot syntes tydeligvis dette var en grei måte å kvitte seg med hunden sin på:

http://www.vgb.no/13640/perma/215896

Alvorlig talt- hva er det som feiler slike mennesker? Hvor er deres respekt for levende vesner? Der finnes da bedre måter å avlive hunden sin på, det koster ikke mange hundrelappene å gå til en veterinær og gjøre det på en human måte. Ja, man behøver ikke engang gjøre det, Foreningen for Omplassering av Dyr tar imot dem helt gratis! Det finnes flere av oss som gladelig skulle ha tatt imot en slik en fin hund!

Kunne tenkt meg å festa blylodd til bena på disse grusomme menneskene, og kasta DEM utfor brygga- så kunne de sett hvor moro det var! Helt seriøst- folk som plager barn og dyr klarer vi oss fint uten!


19.06.2007 Til ettertanke- husk at du har ansvaret for et LIV!

Hvordan kunne du gjøre det ?
   av Jim Willis


Som valp underholdt jeg deg med mine narrestreker og fikk deg til å le. Du kalte meg ditt barn, og på tross av en del gjennomtygde sko og et par ødelagte pynteputer ble jeg din beste venn.

 Når jeg hadde vært umulig sa du til meg med løftet pekefinger  "hvordan kunne du gjøre det?", men så lot du deg formilde og  klødde meg på magen.

Det tok litt lenger tid enn forventet for meg å bli renslig  fordi du hadde det fryktelig travelt, men vi samarbeidet om saken. Jeg husker nettene i sengen, hvor jeg trykket nesen min inn mot deg og lyttet til dine betroelser og innerste tanker, og jeg var overbevist om at livet ikke kunne bli bedre .
Vi gikk lange turer og løp i parken, kjørte bil og stoppet for å spise is (jeg fikk kun kjeksen," is ikke er bra for hunder" sa du ). Jeg gikk lange lurer i solen, mens jeg ventet på at du skulle komme hjem sent på dagen .

Litt etter litt begynte du å bruke mer tid på ditt arbeide og din karriere og mer tid på å lete etter en menneskevenn. Jeg ventet tålmodig på deg, trøstet deg i kjærlighetssorg og skuffelser, skjelte deg aldri ut for dårlig dømmekraft, men tumlet rundt av glede når du kom hjem- også da du ble forelsket.

Hun som nå er din hustru er ikke et "hundemenneske" - allikevel bød jeg henne velkommen til vårt hjem, prøvde å vise henne hengivenhet og lystret henne. Jeg var lykkelig, fordi du var lykkelig.

Så kom menneskebabyene, og jeg delte din begeistring. Jeg var oppslukt av de små lyserøde vesnene og deres lukt, og jeg ville så gjerne også ta meg av dem. Men hun og du var redde for at jeg kunne komme til å gjøre dem noe, og jeg tilbrakte størstedelen av tiden forvist til et annet værelse eller et hundebur.
Åh, hvor jeg allikevel lengtet etter å elske dem, men jeg ble hurtig en "kjærlighetsslave".

Etterhvert som de vokste opp ble jeg deres venn.
De klamret seg fast i pelsen min og trakk seg opp på vaklende bein, de stakk fingrene i mine øyne, undersøkte mine ører og kysset meg på nesen. 
Jeg elsket alt ved dem og deres kjærtegn - for dine kjærtegn var så skjeldne - og jeg ville ha forsvart dem med mitt liv om nødvendig.
Jeg pleide å liste meg inn i deres seng og lytte til deres bekymringer og innerste tanker, og sammen ventet vi på lyden av din bil i innkjørselen.

Det var en tid du, hvis noen spurte deg om du hadde hund - tok frem et bilde av meg ut av lommeboken din og fortalte dem historier om meg. Gjennom de senere år har du bare svart "ja" og skiftet emne. Jeg er gått fra å være "din hund" til "bare en hund", og du bryr deg ikke om å ha utgifter i forbindelse med meg .

Nå har du fått et jobbtilbud i en annen by, og du og din familie flytter til en leilighet, hvor det ikke er husdyrtillatelse . Du har truffet den riktige beslutningen for din " familie" , men det var en tid da jeg var den eneste familie du hadde . 
Jeg var begeistret over kjøreturen inntil vi ankom til internatet . Det luktet av hunder og katter, av frykt og av håpløshet . Du utfylte papirene og sa "Jeg vet du vil finne et godt hjem til henne".
De trakk på skulderen og kikket pinlig berørt på deg. De kjente virkeligheten for en middelaldrende hund, selv en med "papirer".
Du var nødt til å riste din sønns fingre vekk fra mitt halsbånd, mens han skrek "Nei, pappa ! Du må ikke la dem ta hunden min!"
Og jeg ble bekymret for ham og for hva du nettopp hadde lært ham om vennskap og lojalitet, om kjærlighet og ansvar og om respekt for alt levende. Du klappet meg på hodet til farvel, unngikk mine øyne og avslo høflig å ta mitt halsbånd og line med. Du hadde en deadline du skulle nå, og det har jeg også nå.

Da du var gått, sa de to koselige damene at du sikkert hadde kjent til din forestående flytting måneder i forveien, men ikke hadde gjort noe forsøk på å finne et annet hjem til meg. De ristet på hodet og sa "Hvordan kunne du gjøre det?"

De er så oppmerksomme ovenfor oss her på internatet som travle hverdager tillater . 
De fòrer oss selvfølgelig, men jeg har mistet appetitten for flere dager siden .

I begynnelsen , når noen gikk forbi løpegården min, sprang jeg til forsiden i håp om at det var deg - at du hadde skiftet mening - at det hele bare var en vond drøm ......

Eller jeg håpet at det i det minste ville være noen som brød seg om meg, en eller annen som ville redde meg. Da jeg innså at jeg ikke kunne konkurrere med de glade hundevalpene der - uvitende om deres egen skjebne - som boltret seg frem for å få oppmerksomhet, trakk jeg meg tilbake i et hjørne og ventet.

Jeg hørte hennes steg
 da hun kom til meg mot slutten av dagen, og jeg trasket etter henne gjennom gangen til et annet rom. Et velsignet stille rom. Hun satte meg på et bord og klødde mine ører og sa at jeg ikke skulle være redd. Mitt hjerte banket i forventning om det som skulle skje, men det var også en følelse av lettelse.

Kjærlighetsslavens dager var talte.

Som det er min natur, var jeg mer bekymret for henne. Den byrde hun bærer veier tungt på henne, og det vet jeg på samme måte som jeg alltid visste hvordan du hadde det.

Forsiktig la hun en årepresse om mitt forben mens en tåre trillet nedover hennes kinn.

Jeg slikket henne på hånden på samme måte som jeg pleide å trøste deg for så mange år siden.
Profesjonelt stakk hun nålen inn i en blodåre.

Da jeg merket stikket og den kjølige væsken løpe gjennom min kropp la jeg meg søvnig ned, kikket henne inn i hennes vennlige øyne og mumlet "Hvordan kunne du gjøre det?"

Kanskje forstod hun mitt hundespråk , for hun sa  "unnskyld".

Hun klemte meg og forklarte fort at det var hennes jobb å sørge for at jeg kom til et bedre sted, hvor jeg ikke ville bli til sidesatt eller mishandlet eller forlatt eller måtte klare meg selv - et sted med kjærlighet og lys så meget annerledes enn dette jordiske sted.

Med en siste kraftanstrengelse forsøkte jeg med et haledunk å uttrykke at  "Hvordan kunne du gjøre det ?" ikke var rettet mot henne.

Det var deg, min elskede herre, jeg tenkte på.
Jeg vil tenke på deg og vente på deg for evig.


Måtte alle i ditt liv vise deg så stor lojalitet.

  


18.06.2007 Da var første HP i boks!:)

Jippi- Findus var kjempeflink på utstillingen i Nes i helgen, og hanket inn rød sløyfe og 2.plass i klassen begge dager. Lørdag tok han til og med sin første HP, det var moro! Ser ut for at han er inne i en god periode mht pubertetsnykker også, han var sååå snill og medgjørlig. Det var gøy å se.

Fikk dessuten sett Bjørg (Apoletano) igjen også, og hennes hund Siva ble Champion igår- GRATULERER!:) Husk at jeg ønsker meg bebis etter henne da, Bjørg!:)


15.06.2007 JÆVLA IDIOTER!!

Jeg blir så forbanna- hva pokker feiler det folk??

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=141133

Kunne tenkt meg å dynka disse svina i både det ene og det andre!


15.06.2007 Puh! Utstillingsklar!

Puh, da var Findus ferdigbadet til utstilling i helga. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å bade ham før idag, men vi forventet flyttebil ikveld, så da tok jeg det liksågodt igår. Men så viser det seg at flyttebilen jo ikke kommer før imorgen likevel.. Jaja, får bare håpe at det ikke regner, og at han holder seg noenlunde ren. Det er mulig jeg tar og skyller ham med vann og har i balsam igjen imorgen kveld, vi får se.

Jeg droppet å føne ham denne gangen, men ser at jeg kanskje burde gjort det- han ser litt mer pjusk ut nå enn til vanlig. Lurer på om jeg skal ta å 'tørrføne' ham litt ikveld. Vi skal heldigvis møte senere enn vanlig i helga, kl 12 begge dagene. Vanligvis er bernere alltid de første, så tidligere har vi stått opp i otta for å reise avgårde. Det slipper jeg heldigvis denne gangen.

Blir bare meg og Christina som reiser denne gangen, det kan bli en utfordring, for det er ikke lett å være to jenter, ha bare fire armer- og drasse på 2 gærne gutter samt vann, børster, grind, tepper og annet utstyr! Jeg er spent på resultatet da, for Findus er litt inni puberteten enda, og mest opptatt av det som er på sidelinjen- og da er det ikke så lett å vise seg pent fram for dommeren! Håper nå iallefall på rød sløyfe da..:)|GOD JUL!| |Hvem er vi?| |Mål for oppdrettet| |Skal du kjøpe hund?| |For valpekjøpere| |Rasestandard| |Dagbok| |Nyheter/kalender| |Oppdatering| |Findus| |Findus' blogg| |Utstilling, Findus-06| |Utstilling, Findus-07| |Snøfnugg| |Album| |Gjestebok| |Kontakt oss| |Hund og Helse| |Linker| |Årskalender| |© 2007 Eva Lambrechts|


Berner Boogie