Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meOm oss i Berner Boogie

(kontakt oss)

Familien Berner Boogie består foreløpig av to tobente, og tre firbente;

Det er meg, Eva -  den dyregale matmoren som alltid har drømt om å starte hundeoppdrett, min samboer Petter som stilltiende aksepterer mine 'nykker', og våre tre firbente barn, Berner Sennenhunden Findus samt kattene Mio av rasen Eventyrblanding og (N) Shapur Tjobing, aka Snøpus (Hellig Birma). Sommeren 2007 flyttet vi fra Oslo til Klepp utenfor Stavanger, og her koser vi oss i vårt nye hus med stoooor hage. Her er flott natur, åpent landskap og gode turområder. 15. april 2009 ble vi foreldre til verdens deiligste lille prinsesse- Emilie , og familien ble fullkommen.

" If there are no dogs in Heaven, then when I die I want to go where they went." - Will Rogers

Jeg har elsket hunder i hele mitt 28-årige liv, og  jeg har alltid lest alt jeg har kommet over om hunder, hundehelse, hundehold og trening. I tillegg har jeg familiemedlemmer som har drevet med oppdrett og hundetrening i en mannsalder. Jeg har dessuten deltatt på seminarer om hund i regi av NKK, kurs i førstehjelp og helsestell på hund, samt flere dressurkurs gjennom årene- pluss at jeg er aktiv i utstillingsringen med Findus .

Du kan lese min dagbok her:

Min første hund fikk jeg som 14-åring, etter myyye mas på mine foreldre, og i 8 år var jeg den lykkelige eier av blandingshunden Fatso. Dessverre ble han påkjørt og drept for noen år siden, men han satte evige potespor i hjertet mitt- og jeg glemmer ham aldri. Da jeg møtte Petter, ga jeg tidlig beskjed om at kriteriet for å være sammen med meg var at han måtte akseptere å ha hund- ja, dyr generelt!:) Selv om han selv ikke er vant til hunder, så aksepterte han heldigvis det.

 

Den 10.mai 2006 kom verdens fineste bernergutt, Findus - aka Apoletanos ZoomZoom- til verden hos Bjørg Brenne i Kennel Apoletano på Notodden . Det ble mange laaange dager mens vi ventet på å få ham- men den 4.juli 2006 fikk vi ham endelig hjem. Siden det har han vært som et barn for oss. Dessverre har Findus svak hofteleddsdyslplasi (HD C), så han skal ikke avles på.

I februar 2007 fikk vi et nytt familiemedlem, lillepusen Snøfnugg . Han ble født 1.desember 2006.  Dessverre forlot lille Snøfnugg oss i desember 2008, og han vil for alltid være dypt savnet.

I desember 2007 kom Mio Minstemann  til oss. Han er en liten pus av rasen Eventyrblanding, og skulle vært avlivet hvis ikke noen tok ham. Jeg stakk innom stallen han holdt til en dag på vei hjem fra jobb, og vips ble han med meg hjem!:) Vi vet ikke akkurat når han ble født siden ingen der brød seg særlig om ham, men det må ha vær en gang rundt november 2007. En aldeles herlig fyr er han iallefall, og har funnet seg godt til rette her hos familien Fiskepinne. I februar 2009 får Mio og Findus en pusesøster, ei lita jente av samme rase som Snøfnugg- Hellig Birma. Hun er født samme dato som ham, 1.desember 2008, og hun skal hete Snøpus . Hennes offisielle navn er dog (N) Shapur Tjobing, og en vakker dag skal hun kanskje brukes i avl.

 På sikt ønsker jeg å skaffe meg en tispevalp som jeg kan starte hundeoppdrettet mitt med, og med tiden blir det kanskje katteoppdrett på oss også.