Velkommen/kontakt
Om oss/About Us
Dagbok 2010
Tidligere dagbøker
Nyheter/News
Oppdatering/Updates
Findus
Kattene/Cats
Utstilling/Shows
Findus' blogg
Minne/Memory
Gjestebok/Guestbook
Oppdrett/Breeding
Skal du kjøpe hund?
Valpekjøpere/Buyers
Rasestandard
Helse/Health
Links
Besøkende/Visitors
Opphavsrett/Copyright
Dagbok/Diary 2009


e-mail meFor valpekjøpere

 

Hva krever jeg?        

Ikke for å skremme potensielle valpekjøpere- men jeg selger ikke valp til hvem som helst. Dette av den enkle grunn at jeg vil være sikker på at hundene får et godt hjem hos snille mennesker som har tid, kjærlighet, kunnskap og plass nok til å ta på seg ansvaret det er å ha en hund- RESTEN AV HUNDENS LIV! En hund er ikke et leketøy som man kan kaste fra seg om man går lei!

Det er en hel del ting man bør tenke gjennom og ha på plass før man kjøper valp .

Dersom du vil  kjøpe valp av meg, ønsker jeg at du forteller meg om deg selv, din livssituasjon og dine motiver for å anskaffe hund. Jeg krever også at valpekjøpere kommer på besøk til oss for en prat, slik at jeg blir kjent med dere, og dere med hundene. Først da kan vi vurdere om valpekjøp er aktuelt. En hund krever tid, kjærlighet, mat og stell. Det er viktig at du kan gi den dette- og at du skaffer deg kunnskap og hunder og hva som kreves ift dette. Valpekjøpere hos Berner Boogie vil få utlevert en fyldig valpemappe, med gode råd og tips- men jeg krever også at du selv skaffer deg tilstrekkelig kunnskap om hund, helse og oppdragelse FØR valpen overleveres!

Før du kjøper Berner bør du tenke godt gjennom om denne rasen er noe for deg. Bernere er ingen 'hundegårdshund' som trives med å stå ute alene hele dagen. De er familiehunder, som vil være sammen med dere. Du må kunne gi den stimulansen den trenger, både fysisk og mentalt. De er store, gode bamser som krever PLASS, og det må dere kunne gi dem. De krever også endel pelsstell. Er du ikke beredt til noe av dette, bør du revurdere ditt hundekjøp. Bernere passer ikke for alle!

En hund er heller ikke gratis, hverken når det gjelder kost eller veterinærutgifter, og din økonomi bør være såpass at du greier å sørge for hunden. Din livssituasjon bør dessuten være rimelig stabil, slik at hunden ikke risikerer å bli kasteball.

Hunder kan også bli syke- og trenger pleie. Skaff deg tilstrekkelig kunnskap om hundehelse og - stell. Alternativet Dyreklinikks nettsider , eller Dyreweb.no er fine steder å starte.

Jeg forlanger at du forsikrer hunden din resten av dens liv- den leveres med grunnleggende veterinærforsikring, men du må selv sørge for å videreføre denne. Agria og Gjensidige  har gode dyreforsikringer. Hunden skal også røntges for både Hofteleddsdysplasi (HD) og Albueleddsartrose (AD) ved ca. ett år.

Du må også sørge for å sosialisere hunden din tilstrekkelig- aller helst ønsker jeg at du går på valpekurs (og gjerne videre lydighet også), og da på dem som fokuserer på positiv trening! Ta gjerne kontakt med din lokale hundeklubb, Canis , Turid Rugaas  eller Oslo Hundeskole for mer informasjon.

Jeg ønsker å få lov å følge opp valpene jeg selger, og setter pris på tilbakemeldinger og hilsner om hvordan det går. Tilbakemelding vedrørende hundens helse og gemytt er dessuten uvurderlig for meg som oppdretter. En evt omplassering skal alltid diskuteres med meg først! Jeg vil også vite det hvis hunden må avlives- og hvorfor.

Jeg ønsker helst at hunden skal delta på noen utstillinger, enten med meg eller eier som handler- men dette er intet absolutt krav.

Til sist krever jeg at ALLE i familien er enige om anskaffelsen av valp- og at alle er inforstått med det ansvaret det medfører. Barn som voksne. Du som valpekjøper bør dessuten forsikre deg om at ingen er allergiske- FØR du kjøper hund.

Dersom du ikke er skremt bort, og vet at du kan oppfylle disse 'kravene'- samt at du har tid, energi, kjærlighet, plass og økonomi til en Berner- ja da er du hjertelig velkommen til å komme på en prat hos oss, så kan vi se om vi har den rette valpen for deg her hos KENNEL BERNER BOOGIE! :)

Hva "får" du?

Kjøper du valp hos oss, får du med en fyldig valpemappe, med tips og råd om hundehold og valpestell.  En sekk med 7,5 kg Royal Canin Giant Puppy valpefor , samt matskål, følger også med. Valpen leveres med veterinærforsikring fra Agria , registreres i Norsk Kennel Klubb.  Den leveres med egen veterinærattest, ferdig chippet med identitetsmerke, og har fått de ormekurer og vaksinasjoner som er nødvendig før levering. Vi lover også at våre valper sosialiseres godt her hos oss- de vokser opp inne i huset med oss mennesker og de andre dyra vi har-, og at vi som oppdrettere står til "fri disposisjon" dersom du lurer på noe- så lenge hunden lever.